вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2234 прочитания

    Kaufland България завърши трета учебна година на програмата си за дуално обучение

    Дуалните ученици получават възможност да придобият знания и умения в реална работна среда
    03 юни 2021, 16:43 a+ a- a

    Със завършването на учебната година 20 ученика от НФСГ, София (Национална финансово-стопанска гимназия) и ПГИ, Перник (Професионална гимназия по икономика) завършиха и дуалното си обучение по програма на Kaufland България. Настоящата 2020/2021 е трета поредна учебна година за партньорството на компанията с няколко български учебни заведения. Общо 40 са учениците, които през 2020/2021 учебна година се включиха в рамките на програмата за дуално обучение на Kaufland.

    Плановете за следващата учебна 2021/2022 година включват участието на нови 13 ученика от 11 клас на гимназиите, с които компанията традиционно си партнира. Kaufland България ще добави в програмата за дуално обучение и Варненска Търговска Гимназия „Георги С. Раковски“ - с други 10 ученика от 11 клас през учебната 2022/2023 година. Следваща стъпка по развитието на програмата ще обхване и градовете Велико Търново и Русе.

    В рамките на тази програма учениците придобиват лични и професионални умения в реална работна среда, като съчетават практика в хипермаркет на Kaufland с учебните си занимания. Това им дава възможност да опознаят отблизо процесите в един от най-динамичните сектори на модерната търговия.

    Сред основните практически дейности на дуалните ученици са активната комуникация с клиенти, регулярни проверки на свежестта и качеството на предлаганите продукти, контрол на сроковете на годност и поддръжка на безупречния вид на хипермаркета.

    „Кауфланд ме научи на доста неща и съм благодарен за това! Най-важното е, че ме научи какво е да работиш в голям магазини от този мащаб и как се изкарват пари. Научи ме да се държа учтиво с клиентите. Това е нещо ключово - дори и да не можеш да помогнеш веднага, важно е да си любезен и това се оценява. Благодаря и на колегите, които ми помогнаха с обучението ми в Kaufland!“, споделя Борислав Спасов, ученик от 12-ти клас в НФСГ, който завърши програма за дуално обучение на търговската верига.

    Наред с практиката в хипермаркет в Kaufland дуалните ученици получават специално разработен спрямо техните нужди обучителен план, в който те имат възможност да преминат през редица онлайн обучения, насочени към надграждане на техните лични и основни професионални знания и умения.

    За ефективното усвояване на практическите знания на учениците се грижат 28 опитни служители на компанията. В ролята си на ментори те отговарят за въвеждането на учениците в работата, разпределението на техните ежедневни задачи, определянето на работния им график и оценяването на представянето им.

    Всички дуални ученици са равноправни служители на Kaufland – те получават трудово възнаграждение и имат достъп до социалните придобивки, които компанията осигурява на своя екип.

    „В Кауфланд научих какво е истинска работа и с колко труд се изкарват парите.“, разказва Кристияна Ангелова, която наскоро завърши 12-ти клас в НФСГ и дуалното си обучение в компанията. „Изключително благодарна съм, че попаднах в Кауфланд и станах част от големия екип. Плановете ми са след 12-ти клас са да продължа образованието си, но бих препоръчала моя филиал (Витоша) на други ученици, които имат желание да се включат в такова обучение. Сега Кауфланд е любимото ми място за пазаруване, но предполагам това се дължи на страхотните служители и управителя на филиала ни.“, допълва тя.

    Kaufland България развива програмата си за дуално обучение от 2018 насам. С мащабния проект компанията цели да създаде възможности за ранно кариерно развитие на младежи. Всяка година между 70 и 100 ученици преминават през дългогодишната практикантска програма на Kaufland. Вече трета година компанията провежда своя най-голям проект за развитие на млади таланти „Управители на бъдещето“. От една година Kaufland провежда и поредица безплатни онлайн семинари под името We Know, You Grow, които целят да запознаят отблизо младежи с работата в сектора за модерна търговия и да им дадат практически съвети за подобряване на техните личностни и професионални качества. Някои от най-гледаните теми в поредицата са: «Как да изградим и поддържаме портфолио от качествени продукти?», «Да поговорим за Digital. Възможности, успешни практики и смели решения», «Брандът „АЗ“? Или как да позиционираме себе си като личности и професионалисти», «Един ПР може ли? Или кои са митовете на ПР професията.»

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 3 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд
    преди 4 часа
    „Аурубис“ инвестира още 800 млн. лв. у нас
    Компанията ще разшири рафинерията си за катодна мед и ще изгради два нови фотоволтаични парка
    преди 4 часа
    Японската Nidec с втора инвестиция у нас
    Nidec Instruments откри научно-развоен изследователски център в София
    преди 5 часа
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 66% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-февруари 2024 са от Италия, Нидерландия и Гърция
    преди 5 часа
    Във Варна бе открита училищна лаборатория за екология и зелена енергия
    Общо 55 училища в България се включват в съвместни лаборатории, в които ще се създават предложения за промени в различни области на образователния процес