четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5082 прочитания

    Вижте какво представлява проектът TELUS Ден на подкрепа

    Инициативата на TELUS International Europe спечели първото място в категория „Инвеститор в околната среда 2018“ в Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите
    04 април 2019, 16:34 a+ a- a

    Вижте видео от награждаването на TELUS International Europe от церемонията на Наградите за отговорен бизнес 2018

    В края на февруари 2019 г. Българският форум на бизнес лидерите връчи своите Годишни награди за отговорен бизнес за 16-а поредна година. Целта на престижния конкурс е да отличи и популяризира забележителния принос на отговорния бизнес към обществото чрез подкрепа за области като образование, екология, развитие на служителите и много други, а и да насърчи все повече фирми да развиват социални инициативи. В Наградите за отговорен бизнес 2018 бяха номинирани 111 проекта на 73 компании от различни сектори на икономиката – рекорд в историята на състезанието.

    В Economy.bg отново ще ви представим победителите в отделните категории на конкурса. Ще разкажем за инициативите, как са били реализирани и какви резултати са постигнали, за да могат повече хора да се запознаят с проектите, които компаниите в България развиват като част от политиката си за корпоративна социална отговорност. 

    Ива Колева – мениджър корпоративна социална отговорност в TELUS International Europe

    TELUS International Europe взе първото място в категория „Инвеститор в околната среда“ с проекта TELUS Ден на подкрепа, който през 2018 година се превърна в мащабна кампания за залесяване. Престижното отличие дава право на компанията да представи България и в Европейските бизнес награди за околна среда, на които БФБЛ е национален координатор. Това е вторият приз за TELUS International Europe от авторитетния КСО конкурс  –  през 2016 г. те спечелиха и специалната награда Engage за принос на служителите. Повече за инициативата от 2018 г., благодарение на която 800 доброволци засадиха 12 000 дръвчета край с. Долна Диканя и поеха ангажимент да се грижат за гората в следващите три години, научаваме от Ива Колева – мениджър „Корпоративна социална отговорност“ в TELUS International Europe.

    Кои три думи описват TELUS Ден на подкрепа най-добре? 
    Вдъхновяваща доброволческа инициатива.

    А как бихте я описали в три изречения?
    Доброволческата инициатива на TELUS International Europe TELUS Ден на подкрепа е вдъхновена от философията на компанията „Даваме там, където живеем”. Тя е естествено продължение на зелената ни политика. През 2018 година площ от 16 декара в района на с. Долна Диканя в община Радомир бе изцяло почистена и успешно залесена с 12 000 фиданки зимен дъб. В инициативата се включиха над 800 доброволци от TELUS International, както и техни близки, приятели и хора от местната общност. 

    Какви ресурси вложи компанията? 
    Компанията инвестира в проекта сумата от 110 300 лева. Но такава мащабна инициатива се осъществява не само с финансов ресурс, а преди всичко с вдъхновяващото участие на нашите доброволци. Средствата бяха вложени в закупуването на 12 000 фиданки зимен дъб, в дарение на допълнителни близо 8000 фиданки за следващи залесявания от основния партньор в инициативата Gorata.bg, подготовка на специализирана екипировка за работа на горски терен, транспортни разходи до мястото на залесяването (с. Долна Диканя), осигуряване на напитки и храна, медицинска помощ, както и материали за залесителните дейности за всички участници. Всеки един от тях вложи и много ентусиазъм и старание, припознавайки каузата като своя, което ни прави много щастливи.  

    Какви резултати постигнахте?
    TELUS Ден на подкрепа през 2018 г. постигна изключителни резултати, превръщайки се в една от най-мащабните и успешни доброволчески инициативи на компанията. За първи път го организирахме с екологична насоченост. Ангажираността на всички участници беше особено голяма във всеки етап на осъществяването – от идеята през подготовката до самото осъществяване на терена. Служителите ни бяха информирани относно нуждата и състоянието на горския терен в района на с. Долна Диканя чрез информационна кампания, но и с директни срещи преди събитието, а някои от тях – и с посещения на място. Това спомогна за повишаване на осъзнатостта на значението на залесителната инициатива за намаляване на въглеродния отпечатък на компанията и отговорното й отношение към природата и околната среда. Каузата се разпозна като изключително вълнуваща и устойчива. И след самото събитие ние информираме периодично служителите за състоянието на младата гора, а така също и за влиянието на нашата дейност върху местната общност. За грижата към гората ние сме поели дългосрочен ангажимент. 

     
     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 19 минути
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 2 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 3 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 5 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 6 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка