събота, 28 януари 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4370 прочитания

  Вижте какво представлява програмата „Избери, за да помогнеш“ на Райфайзенбанк

  Дарителската кампания завоюва отличието „Инвеститор в обществото 2018“ в Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите
  21 март 2019, 13:11 a+ a- a

  Вижте видео от награждаването на Райфайзенбанк от церемонията на Наградите за отговорен бизнес 2018

  В края на февруари 2019 г. Българският форум на бизнес лидерите връчи своите Годишни награди за отговорен бизнес за 16-а поредна година. Целта на инициативата е да отличи и популяризира забележителния принос на отговорния бизнес към обществото чрез подкрепа за области като образование, екология, развитие на служителите и много други, а и да насърчи все повече фирми да развиват социални инициативи. В Наградите за отговорен бизнес 2018 бяха номинирани 111 социални инициативи на 73 компании от различни сектори на икономиката – рекорд в историята на състезанието.

  В Economy.bg отново ще ви представим инициативите, които бяха отличени с награда. Ще разкажем за проектите, как са били реализирани и какви резултати са постигнали, за да могат повече хора да се запознаят с инициативите, които реализират компаниите в България като част от политиката си за корпоративна социална отговорност.

  Райфайзенбанк спечели приза „Инвеститор в обществото 2018“ с дарителската си кампания „Избери, за да помогнеш“. Инициативата се провежда вече 10 години, като основната ѝ цел е да оказва реална помощ на стойностни здравни, социални, културни и екологични каузи, както и да стимулира благотворителността или с други думи, да прави историите по-добри. Чрез специалната онлайн платформа за дарения izberi.rbb.bg служителите на банката и всички желаещи могат лесно да дадат своя принос за реализирането на включените в кампанията проекти.

  Това не е първото отличие за „Избери, за да помогнеш“ в Годишните награди за отговорен бизнес – с кампанията Райфайзенбанк спечели призовото място в същата категория и през 2017 г., както и през 2010 и 2011 г.  Вижте какво разказаха за програмата от екипа на банката:

  Как бихте описали инициативата „Избери, за да помогнеш“ с три думи?

  Ценности, пример и съпричастност.

  А с три изречения?

  Ето как я виждат хората, които работят в Райфайзенбанк:

  „През изминалите години на дарителската кампания у служителите на банката се разви отговорността да бъдем социално чувствителни. Дори и в корпоративния свят ние не забравяме най-важната си роля – тази да бъдем хора“ – Руслана Щилиянова, координатор на кампанията.

  „Чувството да помогнеш е прекрасно, като че ли има някакво вълшебство в това да направиш нещо мъничко, а то да се окаже от голямо значение за някой друг. Трябва да помагаме на доброто да се случва, то само не може“ – Златина Парнарева, управител на офис в Бургас.

  „Вярвам в ефекта на пеперудата и съм убеден, че с нашите действия можем да предизвикаме промяна към по-добро в обществото. Тя може да бъде по-видима, ако повече хора се включват в кампании като „Избери, за да помогнеш“ – Христо Рафаилов, регионален мениджър за Североизточна България.

  Какви ресурси вложи компанията?

  Общата сума, дарена от банката, е на стойност 183 120 лв.

  Какви резултати постигнахте?

  - 1717 служители участваха в кампанията;

  - Сумата, дарена от служителите, от банката и от външни дарители, е 264 834 лв.; 

  - 100% ръст на външните дарения; 

  - 24 подкрепени проекта.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Близо 100 хил. ученици ще получат подкрепа по проект на МОН
  Предвижда се аналогична процедура и за детските градини
  преди 10 часа
  САЩ се движат към въвеждане на ежегодна Covid ваксина
  FDA поиска мнение от своите съветници как да стане промяната и какво точно да включва
  преди 11 часа
  70% от офис площите на София са извън центъра на града
  Търсенето на офис площи може да се свие заради съкращаването на разходи в някои от най-големите ИТ компании в света, създавайки ефект на доминото и при местните компании, прогнозира MBL
  преди 12 часа
  преди 13 часа
  България ще увеличи участието си в Черноморската банка за търговия и развитие с 33 млн. евро
  От 1999 до момента банката е финансирала 39 проекта в България