събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  916 прочитания

  Николай Станчев ще е новият председател на Асоциацията на българските застрахователи

  От 1 септември той ще замени на поста Юри Копач
  11 юли 2024, 11:26 a+ a- a

  Юри Копач ще бъде освободен като член на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Дженерали Застраховане“. Тази промяна идва по молба на Юри Копач поради придобиване право за пенсиониране. 

  Копач допринесе за огромния принос за развитието и постиженията на „Дженерали Застраховане“. Благодарение на неговото лидерство и професионализъм Дженерали се гордее със силна търговска мрежа и значителни продажбени резултати.

  Копач започва професионалната си кариера като заема различни длъжности в държавни институции. Своя опит в застраховането започва през 1997 г. като преминава през различни длъжности от управител на ДЗИ, клон Бургас, до управител на клон София и член на Съвета на директорите. От ноември 2002 е директор „Автомобилно застраховане в ЗАД „ВИКТОРИЯ” и член на Управителния Съвет. От 2010 е член на Управителния съвет на българския Гаранционен фонд. През 2012 Юри Копач става заместник изпълнителен директор на ЗАД „ВИКТОРИЯ“. След сливането на ЗАД „ВИКТОРИЯ“ и „Дженерали Застраховане“ през 2016 става Изпълнителен директор Търговска мрежа и продажби и член на УС на „Дженерали Застраховане“. От 2016 Копач изпълнява длъжността Заместник-председател на Управителния съвет на Асоциация на Българските застрахователи, а от май 2023 е председател на УС на АБЗ, откъдето също предстои да се оттегли.

  Неговото място в Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) ще бъде заето от Николай Станчев, главен изпълнителен директор на „Дженерали Застраховане“. Това стана ясно вчера по време на редовното годишно Общо събрание на Асоциация на българските застрахователи (АБЗ). През 2010 Станчев се присъединява към семейството на Дженерали чрез дружеството Джи Пи Презастраховане, където заема различни мениджърски позиции, включително Главен изпълнителен директор и Главен директор по управление на риска. През 2018 Станчев поема ролята на Изпълнителен асистент на Главния изпълнителен директор на Дженерали ЦИЕ Холдинг Б.В., като бива позициониран в Прага, Чехия. През декември 2020 Станчев е избран за Главен Изпълнителен Директор и председател на Управителния Съвет на Дженерали Застраховане АД.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 1 ден
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 1 ден
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 1 ден
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект