събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1823 прочитания

  Ето кой влиза в ръководния екип на Wiser

  Водещи мениджъри от компаниите в групата заемат стратегически позиции в новата структура на Wiser
  08 юли 2024, 16:12 a+ a- a

  Wiser Technology (“Бианор Холдинг”) обяви висшия ръководен екип на компанията, който се състои от някои от ключовите мениджъри на компаниите в групата.

  "Създаването на този общ ръководен екип е важна стъпка за успешното реализиране на стратегията на компанията и от процеса на интеграция на компаниите от групата в единна структура и бранд”, каза Коста Йорданов, изпълнителен директор на Wiser. “Комбинираният екип е изграден от опитни професионалисти с много сериозни познания и ангажираност с общия успех на Wiser. Имаме всички предпоставки заедно да превърнем Wiser във водеща европейска компания за разработка на високотехнологични софтуерни решения”, добави Йорданов.

  Божидар Бакалов става стратегически директор на Wiser, Георги Соколов - оперативен директор, Димитър Димитров - технически директор, Иван Димитров - директор човешки капитал, Климент Начков - финансов директор и Спартак Кабакчиев - търговски директор. Останалата част от ръководния екип на Wiser ще бъде обявена допълнително.

  Божидар Бакалов е основател на Прайм Холдинг. Има над 30 години опит в областта на стратегическия маркетинг и мениджмънт, половината от които в ИТ сектора. След като завършва образованието си в Университета на Делауеър (Economics) и Университета Джорджтаун (MBA), голяма част от кариерата му преминава на управленски позиции в компании в САЩ, сред които Procter & Gamble и IBM SevOne.

  Георги Соколов е един от двамата досегашни изпълнителни директори на Прайм Холдинг. Компютърен инженер по образование, с почти 20 години опит в ИТ индустрията, Георги е сред основателите на няколко български софтуерни компании. Основава и ръководи българския офис на мултинационалната Reward Gateway. Той развива офиса до над 220 човека в България, Македония и Португалия, създавайки добавена стойност за над 1000 глобални клиента, сред които American Express, Groupon, Yahoo!, IBM и McDonald’s. През 2015 г. Reward Gateway осъществява успешен екзит за 140 млн. паунда.

  Димитър Димитров е основател и досегашен изпълнителен директор на Диджитал Лайтс и вече почти четвърт век работи за развитието на ИТ индустрията в България. Софтуерен инженер по образование и будител по убеждения, Димитър е заемал позицията на вицепрезидент развойна дейност в SAP. Занимава се активно с преподаване и изграждането на следващото поколение от талантливи софтуерни специалисти.

  Иван Димитров е досегашен управител на Бианор Сървисиз. Неговото усещане за динамиката на екипа и индивидуалността и силните страни на всеки член прави възможно създаването на екип от хора със сходна култура, и висока работна етика и стремеж за постигане на високи професионални и бизнес резултати.

  Климент Начков завършва магистратура по Бизнес администрация в Университета на Делауеър, САЩ и вече над 20 години работи в сферата на финансите, инвестиционното и банковото дело. От 9 години, Климент е финансов директор на Прайм Холдинг. Преди Прайм, Климент е работил в Ентреа Кепитъл, най-голямата независима консултантска компания в България специализирана в областта на сливанията и придобиванията и корпоративните финанси. Започва професионалната си кариера в Artisans’ Bank (САЩ) в отдел за бизнес кредитиране.

  Коста Йорданов е съосновател на Бианор. Той е софтуерен инженер, ИТ предприемач и мениджър с широк поглед върху бизнеса. Коста е основател на FITE (сега TrillerTV), водеща глобална платформа за стрийминг на спортно съдържание, привлякла финансиране от знакови инвеститори от Силициевата долина и от водещите европейски фондове и реализирала през 2021 г. един от най-големите екзити, произлизащи от българската ИТ екосистема.

  Спартак Кабакчиев е предприемач, инвеститор и мениджър с повече от 20 години опит в областта на бизнес развитието в ИТ индустрията. Той е сред основателите на Cloudpipes, придобита от Quickbase през 2019 г. и Melon, придобита от Kin+Carta през 2022 г. Преди това, той е бил мениджър бизнес развитие за Microsoft Western Europe HQ.

  Мисията на Wiser Technology е чрез технологиите да помага на глобалните бизнеси да променят света към по-добро. Компанията цели да е мъдрият избор за софтуерен партньор, предоставящ на своите клиенти технологични иновации, индустриално ноу-хау и изключително качество. Фокусът на Wiser Technology е в телекомуникационната, автомобилната, отбранителната и финансовата индустрии. Сред клиентите на групата са Airbus, Leonardo, Indra, UniCredit, ProCredit, EMAAR, Nokia, DirecTV, Bosch, Legrand, AT&T. Wiser Technology партнира активно с технологични лидери като IBM, Amazon, Google, Microsoft, IAV, SAP, McKinsey Digital и E&Y Digital.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 1 ден
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 1 ден
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 1 ден
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект