понеделник, 04 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3772 прочитания

  Джеймс Йоловски е новият главен секретар на Асоциация на банките в България

  Той има дългогодишен опит в сферата на финансите
  02 февруари 2024, 10:47 a+ a- a

  сн: ВУЗФ

  Доц. д-р Джеймс Йоловски беше избран от УС на АББ да заеме длъжността главен секретар на АББ от 1 февруари 2024.

  Доц. Йоловски има дългогодишен опит в сферата на финансите. От 2018 г. до встъпването си в длъжност главен секретар на АББ доц. Йоловски работи във Фискалния съвет на България, като се фокусира върху анализа на макроикономическата среда и ключовите компоненти на бюджета. От тази позиция той следи отблизо и процесите, свързани с присъединяването на държавата към еврозоната. Професионалният му опит включва също финансов мениджмънт и цялостно управление на проекти в частния и нестопанския сектор.

  Доц. Йоловски е преподавател във ВУЗФ. Той е носител на националната награда “Питагор” на Министерство на образованието и науката за своята научна работа в областта на финансовата грамотност и нестопанските организации. Член е и на управителния съвет на Националната асоциация на преподавателите по икономика.

  Доц. Йоловски защитава докторската си дисертация в УНСС. Там придобива и магистърска степен по счетоводство със специализация финансова отчетност, след проучване, проведено в Бодлиевата библиотека и Оксфорския университет. Бакалавърската му степен е в областта на финансите, като притежава и професионални квалификации по счетоводство и мениджмънт.

  Благодарение на своя задълбочен професионален и академичен опит, доц. Йоловски ще допринесе за разширяване обхвата на дейността на Асоциацията и подобряване диалога и взаимодействието с гражданския и публичния сектор в страната.

  Доц. Йоловски застава начело на Асоциацията в ключов момент, когато банковият сектор и страната са изправени пред предизвикателствата на интеграцията в еврозоната. Основен фокус в работата му при оперативното ръководство на Асоциацията ще бъде също повишаване на обществената осведоменост по отношение на дейността на банковата общност. Един от приоритетите е и повишаването на финансовата грамотност на населението, както и други социално-отговорни проекти.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  01 март 2024, 17:05
  5 български компании сред най-бързоразвиващите се в Европа
  В годишната класация на Financial Times FT1000 влязоха Ampeco, euShipments.com, Pontica Solutions, Storepool и Dreamix
  01 март 2024, 15:05
  01 март 2024, 14:46
  01 март 2024, 12:48
  Кофас: Предстоят трудни времена за строителния и жилищен сектор
  Завършеното строителство в България все още е под нивото, регистрирано през 2015
  01 март 2024, 11:18
  Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара
  Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията в последните над 30 години
  01 март 2024, 10:55