неделя, 14 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1675 прочитания

  България в топ 5 в ЕС по дял на жените на мениджърски позиции

  Отличиха 40 дами предприемачи в деветото издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
  12 юни 2023, 10:20 a+ a- a

  40 дами предприемачи бяха отличени в деветото издание на Лидерска академия „Успяваме в България“. Сертификатите за завършване бяха връчени на новия випуск бизнес дами от кмета на София – Йорданка Фандъкова.

  „Основната цел на Съвета на жените в бизнеса в България е не просто да подпомага равнопоставеността на жените и мъжете в бизнеса, но и да подкрепя цялостното изграждане на бизнеса в България. Вярваме, че човек се учи, докато е жив, и не случайно обученията, през които участничките в Лидерска академия преминават, са насочени към тяхното личностно развитие, към развиване на предприемаческия дух и запознаване с новите практики в бизнеса“ – каза Цветанка Минчева, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

  Тя поздрави дамите за иновативните бизнес идеи, представени във финалните им презентации преди дипломирането, и допълни, че всяка една от тях може да намери успешно приложение в програмите за равнопоставеност на компаниите на българския пазар.

  „Успешните бизнес идеи се дължат на креативните, инициативните, предприемчивите и смелите и тъй като сме във време на поредица от кризи, мисля, че именно в кризисни моменти жените са тези, които могат най-добре да решават проблемите и да дават перспектива“, каза Йорданка Фандъкова пред финалистите в Лидерска Академия.

  Тя поздрави участничките, като им пожела да запазят своите чисто женски качества, защото те са голямото предимство на дамите в света на бизнеса. Кметът на София цитира актуални данни на Евростат, които нареждат България в топ 5 на страните в Европейския съюз по дял на жените на мениджърски позиции, като 41% от тях са заемани от дами. На първо място по този показател е Латвия, следвана от Полша и Швеция.

  България е на водещо място в Европа и по дял на жените, анагажирани в сферата на науката и технологиите с 60%, както и в областта на информационните и комуникационни технологии с 28,5%.

  За първи път обучителната Лидерска програма се проведе в седем модула, които са съобразени с новата действителност, предизвикателствата и нуждите на съвременния бизнес. Сред темите, които Академията обхваща, са „Емоционална интелигентност“, „Бизнес моделът ТИ“, „Въздействащи презентации в онлайн среда“, „Предприемачество и управление на промяната“ и други. Както винаги, Академията се проведе напълно безплатно, а модулите са разработени и се водят от професионалисти в компаниите – членове на Съвета.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  12 юли 2024, 15:31
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  12 юли 2024, 14:43
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  12 юли 2024, 13:30
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  12 юли 2024, 10:42
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  12 юли 2024, 09:41
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство