петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    568 прочитания

    Д-р Джеймс Мърфи е новият директор „Научни изследвания“ на Бритиш Американ Табако

    Той има 20-годишен опит и е заемал редица ръководни позиции в областта на научноизследователската и развойната дейност, производството и маркетинга в БАТ
    23 май 2023, 14:03 a+ a- a

    Снимка: БАТ

    Бритиш Американ Табако (БАТ) назначи д-р Джеймс Мърфи за своя нов директор „Научни изследвания“. Д-р Мърфи ще има основна роля в ръководенето на задълбочените изследователски и развойни програми на БАТ, които допринасят за ангажимента на компанията да намали въздействието на своя бизнес, предлагайки на пълнолетните потребители портфолио от алтернативни тютюневи и никотинови продукти с намален риск*.

    Базиран в изследователския и развоен център на БАТ в Саутхемптън, Великобритания, д-р Мърфи ще ръководи глобалния изследователски и научен екип на компанията, гарантирайки, че във всички аспекти на работата на БАТ се прилага наука на световно ниво и най-добрите практики. Той ще допринесе за постигането на допълнителни научни доказателства в подкрепа на новите категории продукти на БАТ. 

    Д-р Мърфи има основен принос за развитието на новите категории продукти на БАТ от самото начало, ръководейки разработването на първите лансирани на пазарите вейп изделия на компанията през 2013-2014 г. Като ръководител на отдела за обосноваване на намаления риск, той създава и публикува девет-степенната рамка за научна оценка на Групата за анализ на новите категории продукти на БАТ. 

    Д-р Мърфи има две десетилетия опит и е заемал редица ръководни позиции в областта на научноизследователската и развойната дейност, производството и маркетинга в БАТ. Последно заеманата от него длъжност е на изпълнителен вицепрезидент „Научни изследвания и развитие“ на бизнеса на компанията в САЩ. 

    През последните години БАТ постигна значителен напредък по отношение на ангажимента си за намаляване на вредите от тютюнопушенето и за изпълнение на целта си за изграждане на A Better Tomorrow. У нас БАТ България присъства на пазара с новите категории продукти на Групата, като устройството за нагряване glo, както и продукти от друга, нова алтернативна категория изделия. 

    *Въз основа на тежестта на наличните доказателства и при пълно преминаване от пушене на цигари към негорими продукти. Тези продукти не са без риск. При употребата им се доставя никотин, който води до пристрастяване.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 минути
    IWG продължава да разширява присъствието си у нас
    Доставчикът на гъвкави работни пространства откри няколко нови локации в Пловдив
    преди 24 минути
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 1 час
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 2 часа
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 2 часа
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS