вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2088 прочитания

    Скот Креншоу е новият изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър „Дигитални услуги“ на Equinix

    15 август 2022, 14:29 a+ a- a

    Снимка: Equinix

    Скот Креншоу поема новосъздадената роля на изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър „Дигитални услуги“ на Equinix. Скот ще отговаря за стимулиране растежа и стратегиите на дигиталните услуги на Equinix, включително Equinix Fabric™, Equinix Metal® и Network Edge. Негова директна отговорност ще бъде продуктовото управление и свързаните с него инженерни екипи, работещи по съответните продукти и услуги. Други продукти, които попадат под управлението на Скот, са Equinix Internet Exchange®, Equinix Metro Connect®, Equinix Internet Access и Equinix Precision Time®.

    Креншоу се присъединява към Equinix от Concourse Labs, където е заемал длъжността главен изпълнителен директор, а преди това и президент и главен оперативен директор. В качеството си на главен изпълнителен директор той създава условия големите организации да ускорят своята дигитална трансформация чрез автоматизиране на облачната сигурност и регулаторна съвместимост. Преди да постъпи в Concourse Labs Креншоу поема различни роли в Rackspace Technology, Inc., включително изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър „Частни облачни решения“. В тази роля той ръководи развитието на частните облачни решения като услуга на Rackspace, така че да постигнат приходи от над $1 млрд., както и за въвеждането на първите в сектора хибридни и мултиклауд решения за бизнеса.

    В Red Hat Software Креншоу ръководи бизнес екипа за Linux и полага началото на екипа, отговарящ за облачния бизнес на компанията. Заема длъжностите вицепрезидент и генерален мениджър. Там той има водеща роля при трансформацията на компанията от доставчик на Linux в основен играч в модерната облачна инфраструктура и платформи за разработчици. 

    Креншоу е заемал допълнителни висши позиции във Verisign, Acronis, NTRU и Datawatch Corporation. Съизобретател на седем патента на САЩ, Креншоу също е служил като член на борда на директорите на BluVector Inc. и Cloud Technology Partners, Inc. Креншоу получава бакалавърска степен по „Компютърни науки“ от Държавния университет на Северна Каролина и MBA от Масачузетския технологичен институт, където е бил стипендиант на Слоун.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    И Велико Търново с вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух
    До момента България разполага с 3 вертолетни летища в София и по 1 във Варна, Панагюрище и Русе
    преди 16 часа
    ITF Group отчита най-успешната си година до момента
    Първата финтех компания в ВЕАМ сегмента на БФБ очаква значителен ръст на бизнеса
    преди 17 часа
    BlackPeak Capital инвестира 13,3 млн. лв. в „Бианор Холдинг“
    Бианор привлече общо над 20 млн. лв. през Българска Фондова Борса
    преди 17 часа
    Инфлацията у нас падна до 3%
    НСИ отчита годишна инфлация от 3% за март, и месечна от - 0.2%
    преди 17 часа
    Salesforce преговаря за придобиването на Informatica
    Акциите на Informatica отбелязват над 40% ръст от началото на годината
    преди 18 часа
    Над 1 млн. лв. инвестира Kaufland България в каси на самообслужване
    Веригата ще въведе в експлоатация над 80 нови каси до края на годината