четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2870 прочитания

    Иван Георгиев е новият Регионален Оперативен Директор на Starbucks за Румъния и България

    Той ръководи Starbucks България от 2017
    08 юни 2022, 14:54 a+ a- a

    Иван Георгиев, който ръководи Starbucks България от 2017, поема мениджмънта на веригата и в Румъния. Иван Георгиев работи в продължение на повече от 14 години за AmRest – най-голямата независима компания, оперираща с ресторанти в Централна и Източна Европа, още с навлизането й на българския пазар. Това му дава възможност да се развива и трупа опит в едни от най-големите вериги за бързо хранене в света - KFC и BURGER KING. Професионалната му кариера започва от касата на KFC и се развива до мениджърски позиции.

    От 2017 Иван Георгиев приема поста регионален мениджър на Starbucks България, като брандът отново е представен от AmRest в страната. Под ръководството на Иван Starbucks България се превръща в печеливш пазар, портфолиото от кафенета се утроява за 4 години.

    Неговата основна роля на новата позиция в Румъния, където Starbucks има 54 кафенета, ще бъде да развива единния бизнес модел на работа в Балканския регион по ефективен начин, така че инвестициите в развитие на човешкия ресурс и в технологични подобрения, да доведат до още по-високо ниво на обслужване на клиентите и качество на крайния продукт, както и за преодоляване на предизвикателствата свързани с пандемията от COVID-19. Същевременно Иван ще продължава да отговаря за 14-те заведения Starbucks в България.

    „За мен е професионално предизвикателство да допринеса за развитието в Балканския регион на един от най-известните брандове в света, така че да покажем неговия истински потенциал. Нашите обекти ще стават все повече и все по-привлекателни за ценителите на доброто кафе и неповторимата атмосфера на заведенията ни, която създава приятелства и насърчава общуването между хората.”, коментира Иван Георгиев.

    Иван Георгиев е роден през 1987. Притежава бакалавърска степен по „Бизнес администрация“ и е магистър по „Маркетинг мениджмънт“ от УНСС.

    Американската верига за кафе Starbucks стартира през 1971 в Сиатъл с продажба на кафе, чай и подправки. Днес компанията притежава над 33 хиляди локации в повече от 80 държави. В България тя е представена от AmRest, най-голямата независима компания, оперираща с ресторанти в Централна и Източна Европа. В България първото заведение Starbucks отвори врати през 2008 на ул. „Гурко“ 62. Днес обектите вече са 14 – осем в София, два в Бургас, два в Пловдив и два във Варна.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 2 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 7 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 8 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 9 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам