вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1964 прочитания

    Благовест Караджов застава начело на iuvo

    Благовест има 20 години опит на ръководни позиции в различни компании с насоченост към иновациите и високите технологии
    28 април 2022, 15:13 a+ a- a

    Благовест Караджов - управител на iuvo. Снимка:  iuvo

    От месец април 2022 г. управлението на iuvo се поема от Благовест Караджов, съобщиха от P2P платформата за инвестиции. Благовест се присъединява към компанията след повече от 20 години опит на ръководни позиции в различни компании с насоченост към иновациите и високите технологии. Той има доказан опит и успех в създаването и управлението на комплексни решения в областта на финтех, телекомуникациите и електронната търговия.

    Благовест е ръководил дигиталната банка и дигиталните услуги на Виваком, най-голямата телекомуникационна компания в България, а преди това е бил директор на платформите за услуги на най-големия кабелен оператор в България - Blizoo, както и CTO на Net Is Sat, един от първите интернет доставчици в страната. Магистър е по компютърни науки и комуникации.

    „Наблюдавам отблизо развитието на iuvo от години и за мен е не само чест, но и удоволствие да поема ръководството на една отлично управлявана и утвърдена платформа за P2P инвестиции, в която са вложили своето доверие и средства над 30 000 инвеститори. Приоритетът в следващите месеци е технологичното обновление на платформата, така че потребителите да получат неповторим UX/UI, удобство за използване и висока надеждност. В следващите две години основната ми цел е iuvo да е в Топ 3 по инвестирани средства сред платоформите в сегмента. Благодарение на отлично обучения и професионален екип iuvo ще продължи да се развива, така че да бъде предпочитаното място за инвестиции. Разчитам и на богатия си опит в управлението и развитието на финтех и дигитални платформи и съм сигурен, че iuvo ще продължи успешно да осъщестява своята мисия като предлага нарастваща стойност за инвестициите на нашите клиенти.”, заявява Благовест Караджов за развитието на iuvo.

    „Годините в iuvo са едни от най-отговорните и динамичните в живота ми до момента. Оставям в ръцете на Благовест една добре смазана машина, която с колегите успяхме да превърнем в P2P платформата с едни от най-стриктните правила за допускане на оригинатори, с две спечелени награди от Forbes Business Awards, като едната е за компания на годината в сектор финанси, и с над 30 000 инвеститори, с които iuvo продължава да расте.“, споделя Ивайло Иванов, съосновател и досегашен управител в iuvo. 

    За шестте години от създаването си iuvo е привлякла над 30 000 клиента и близо 270 милиона евро оборот на пазара, които са донесли средна годишна доходност от 9.2% на инвеститорите от създаването на платформата досега. Години наред iuvo е сред най-големите платформи по пазарен дял в континентална Европа. Мажоритарен собственик на платформата е MFG - група, която обхваща небанкови финансови институции и финтех компании на седем пазара в Европа и САЩ. 

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 39 минути
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 г.
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 2 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 5 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ
    преди 6 часа
    OpenAI навлиза в Азия
    Първият офис в региона е в Япония
    преди 6 часа
    Откриха една от най-големите детски градини в София
    Продължава строителството на 17 нови детски градини, до края на 2024 се очаква да приключи изграждането на 13 от тях
    преди 7 часа