петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6723 прочитания

    HR2HR: Зорница Янкова и Ник Уолкър

    Зорница Янкова - HR професионалист с дългогодишен опит, интервюира Ник Уолкър - главен директор Човешки ресурси в Paysafe
    01 март 2022, 16:09 a+ a- a

    Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран.

    В новия разговор от поредицата HR2HR Зорница Янкова – HR професионалист с над 20 години опит, интервюира Ник Уолкър е главен директор Човешки ресурси в Paysafe.

    Зорница има над 20 годишен опит в областта на управлението на Човешки Ресурси в различни роли, в компании като ОМВ, Мелексис, Autodesk, Аурубис, НР, Нewlett Рackard Еnterprise, ScaleFocus. Член е SHRM и NCHRA от 2005 година. SPHR сертифицирана от 2005, с процес на ресертификация на всеки три години. Била е член на УС на Българската асоциация за управление на хора. Има интерес в проекти за трансформации и управление на промяната, развитие на хората, организационен дизайн, ефективност на процесите.

    Ник Уолкър е част от екипа на компанията от 2012 година, когато се присъединява към Skrill. Преди това Ник е заемал редица международни HR позиции в компании от технологичния сектор, включително е живял и работил в Малайзия и Париж. Има богат опит в международния HR, привличането на таланти, трансформациите, управлението на промяната.

    Кой е Ник Уолкър в професионален план и извън бизнеса? Откога са първите му впечатления от нашата страна? Как вижда талантите в България от гледната точка на човек, който е част от компания с голям екип у нас, вижте във видеото:

     

    Кои са основните трансформации в бизнеса и HR-а? Защо има все повече позиции Compensation and Benefits? Кои са приоритетите на Ник като лидер на голям екип от HR професионалисти за тази и следващата година? Вижте видеото тук:

     

    Кои са новите роли в HR-а и как ще се променят през следващите години? Как е започнала кариерата на Ник в областта на Човешките ресурси и с какво би се занимавал, ако трябва да избира друга сфера, вижте във видеото:

     

    Как Ник развива себе си и намира вдъхновение като професионалист? За все по-нарастващото значение на данните, метриките и различните тенденции в HR-a и как информацията помага за задържането и привличането на хора, вижте тук:

     

    Какви знания и качества търсят Ник и Зорница, когато привличат нови хора в екипите си и как преценяват, че имат определени умения? И кой е съветът, който Ник отправи към HR-ите в България, вижте тук:

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ

    HR2HR: Елена Радева и Юлия Ушовска
    HR2HR: Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
    HR2HR: Емил Минев и Красимира Караджова
    HR2HR: Мария Чинчева и Мария Атанасова
    HR2HR: Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
    HR2HR: Рада Йосифова и Катерина Шопова

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 3 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 3 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 4 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 4 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 5 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове