понеделник, 04 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  12850 прочитания

  IT JOBS in BG: C# Developer

  Какви са отговорностите, технологиите и възнагражденията за тази позиция, научете от Ивайло Желев - Training Team Lead в СофтУни
  24 април 2018, 12:58 a+ a- a

  Ивайло Желев - Training Team Lead в СофтУни

  Технологичният сектор е един от най-активните, търсенето на хора е огромно, а предлаганите възнаграждения сред най-високите у нас. 

  За да сме полезни за всички, които се интересуват от ИТ сферата, но все още не са избрали направлението и технологиите, към които да се насочат, ще разкажем за някои от най-популярните позиции в бранша.  Какви умения и отговорности се изискват, какви технологии се използват най-често и какви са типичните стартови възнаграждения, които предлагат компаниите в България. 

  Ивайло Желев - Training Team Lead в СофтУни ще ни разкаже в какво се състоят отговорностите и изискванията за позицията C# Developer.

  Кои са основните изисквания, за да стартираш на позицията C# Developer?

  Основните изисквания на един C# Developer, чисто технически са да познава .NET Framework-а добре, да знае как работят отделните компоненти на Framework-а отдолу. Също така се изисква добро познание на принципите на обектно-ориентираното програмиране, както и конвенциите за качествен код. Без тези двете няма как да се стигне дори до класиране за интервю. Освен тези изисквания навлизат и вече малко по-конкретните изисквания, които главно зависят от компанията и това, което тя търси. По-често срещаните са- познания в работата с бази данни, главно Microsoft SQL Server, добри познания в работа с технологии за изграждане на клиентски интерфейс – HTML, CSS, JavaScript (в частност и JQuery), добри познания в работата с ASP.NET Framework-а и изграждането на Back-End частта на едно приложение.

  Освен техническите изисквания има и малко по-личностно настроени изисквания. Например: желание и възможност за развитие на техническите познания, способност за ефикасна работа в екип, комуникативност и разбираемост, и други… Нормално е компаниите да изискват хора, които биха „паснали“ с екипа.

  Какво са отговорностите на един C# Developer?

  Отговорностите на един Developer, независимо от технологията, в повечето случаи са едни и същи:

  - Да изгражда качествено инфраструктурата на приложенията, върху които работи;
  - Да оформя, изгражда, и поддържа ефикасен, преизползваем, и сигурен код;
  - Да осигурява максималните възможни качество, бързина и техническо изпълнение на приложенията;
  - Да идентифицира проблемите и техническите дефекти, и да разработва решения за тях;
  - Да предвижда възможни гранични случаи и да предприема защитни мерки срещу тях;
  - Да помага и да се съвместява с останалите членове на екипа;
  - Да уважава и подкрепя целите и политиката на компанията, в която работи;

  С какви технологии борави един C# Developer?

  Технологиите, с които борави един C# Developer, доста зависят от средата, в която работи. Различните проекти имат различни технологични изисквания, които реално определят технологиите, които ще бъдат използвани. На клиентската част (Front-End) технологичните инструменти, които най-често се използват, са HTML, CSS, JavaScript, както и множеството библиотеки и платформи за приложения като React.js, Angular и т.н. На сървърната част (Back-End) технологичните инструменти, които най-често се използват, са ASP.NET Framework-а за изграждането на самата инфраструктура на приложението, Entity Framework- за връзка с базата данни, Microsoft SQL Server- за изграждането на базата данни и т.н. 

  Какво e възнаграждението на един C# Developer в България? 

  Възнаграждението на един C# Developer зависи много от компанията, в която работи, позицията, на която се намира, длъжностите които поема, и като цяло доста останали фактори. Ако се абстрахираме от останалите фактори, с цел да погледнем от абстрактна гледна точка, то най-простият отговор е да зависи от позицията, на която се намира като ниво. (Junior, Mid, Senior). Един Junior C# Developer взима средно около 2000 – 4000 лева на месец. Един Mid-Level C# Developer взима средно около 3000 – 5000 лева на месец. Заплатата на един Senior C# Developer тръгва от 4500 нагоре на месец. Относно стажантските позиции там е доста относително, тъй като има платени и неплатени стажове.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  JYSK отвори 5 нови магазина в България през 2023, планира още толкова догодина
  Броят на клиентите у нас се е увеличил с близо 18%
  преди 5 часа
  Стартират промените в НВО
  Те ще са поетапни, ще включват повече практически задачи, като изцяло новият формат ще бъде въведен през учебната 2025/2026
  преди 6 часа
  „Ел Би Булгарикум“ и „Мейджи“ ще създадат развоен център
  В Токио икономическият министър участва в официалното отбелязане на 50 години от първата продажба на българско кисело мляко в Япония
  преди 11 часа
  Основният лихвен процент у нас вече е 3.8%
  Това е 13-то поредно повишение
  преди 11 часа
  Очакват по-нисък от планирания бюджетен дефицит
  През ноември приходите изпревариха разходите и бюджетният дефицит падна до 0,6% от БВП
  преди 11 часа
  България подкрепи в Дубай утрояване на дела на ядрената енергетика до 2050
  Заедно с още 21 страни, сред които САЩ, Канада, Франция, ОАЕ, подкрепихме декларация на събитие в рамките на СОР-28