петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1704 прочитания

  БФБЛ удължи срока за участие в Годишните награди за отговорен бизнес 2022

  Новият краен срок е 31 януари 2023, участието е безплатно
  19 януари 2023, 15:48 a+ a- a

  Снимка: БФБЛ

  Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обяви, че удължава срока за участие в Годишните награди за отговорен бизнес 2022 – юбилейното 20-о издание на първия и най-престижен конкурс за компании с кауза.

  Новият краен срок е 31 януари 2023, участието е безплатно, а регламентът и други подробности са публикувани на уеб страницата на БФБЛ.

  Авторитетното състезание за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие с мото „Дай добър пример“ ще отличи успешни инициативи в подкрепа на хората, обществото и природата, осъществени през 2022. Компании от всички сектори от цялата страна могат да кандидатстват самостоятелно или да бъдат номинирани от своите партньори от гражданския сектор, комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др. Целта на БФБЛ e да насърчи добрите практики за социална отговорност и да популяризира корпоративните програми с най-голямо въздействие. 

  Чрез включването си в конкурса отговорните компании в България имат шанса да споделят с колегите си от бизнеса и с широката публика своите ефективни и вдъхновяващи КСО програми, да получат заслужено признание за усилията си и да утвърдят репутацията си на желан работодател.

  Годишните награди за отговорен бизнес 2022 ще отличат обществената ангажираност на компаниите в седем категории: „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“, „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие“ и „Многообразие на работното място“ – категория, въведена преди година от Хартата на многообразието в България, за да разпространява добрите практики на изграждане на разнообразни екипи и приобщаваща работна среда.

  Една от всички кандидатури ще вземе специалната награда Еngage за принос на служителите към социална инициатива на компанията. С участието си в конкурса компаниите се включват и в националната КСО платформа на организацията.

  „Повишеният интерес и тази година е добър знак, че Наградите за отговорен бизнес, които БФБЛ организира вече 20 години, са предпочитана висока трибуна за популяризиране на подкрепата им за стойностни проекти в области като образование, екология, човешки капитал и цялото общество”, каза Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян.  

  Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо и обективно жури от експерти в различни области – бизнес, граждански организации, инстутиции, академичните среди и медиите, а победителите ще бъдат обявени на официална церемония през март 2023 г.   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 1 час
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 5 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 6 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 8 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект