четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5829 прочитания

    ИТ екипите в България: CritSit, Tek Experts

    Запознайте се с професионалисти от екипа и научете повече за работата, проектите и възможностите от Александър Матвеев - Operations Manager, Елица Атанасова - CritSit Manager, и Николай Стефанов - Subject Matter Expert
    08 ноември 2022, 14:14 a+ a- a


    Николай Стефанов - Subject Matter Expert, Елица Атанасова - CritSit Manager, и Александър Матвеев - Operations Manager в CritSit екипа на Тек Експъртс България. Снимки: Tek Experts   

    В рубриката на Economy.bg „ИТ екипите в България“ представяме ключови екипи във водещи технологични компании в България и ви срещаме с хората, които са част от тях. Лидери на екипи и ИТ професионалисти разказват повече за проектите, технологиите, начините на работа, както и за себе си, за своя професионален път и какво ги задържа в компанията. 

    Запознайте се с CritSit екипа на Tek Experts в България, който е част от Microsoft Escalation бизнеса на компанията. Научете повече за работата, проектите и възможностите от Александър Матвеев – Operations Manager , Елица Атанасова – CritSit Manager, и Николай Стефанов – Subject Matter Expert. 

    Представете ни Вашия екип – колко души (специалисти) сте и какво правите?
    Aлександър: CritSit е част от ескалационния бизнес на Microsoft и е глобален екип, състоящ се от около 300 души на 4 континента, 130 от които в България. Екипът осигурява управление от световна класа на критични ситуации на корпоративни клиенти с цел бързо отстраняване на най-високо приоритетните проблеми и случаи, засягащи бизнеса. Всичко това става възможно благодарение на придържането към процесите, комуникацията с клиентите и правилното разпределение на инженерните ресурси.

    Нашата визия е да предоставим ценно и безпроблемно обслужване на клиенти и поддръжка, което, от своя страна, печели доверието им и влияе положително на възприятията им за Microsoft. Надминаването на очакванията на клиентите е наш основен приоритет.

    Александър Матвеев – Operations Manager

    Личностната ми мотивация произлиза от способността ми да мотивирам съзнателно или не хората, с които работя, непрекъснато да се самоусъвършенстват и да показват най-доброто, на което са способни. За мен като мениджър няма нищо по-ценно и мотивиращо от това да виждаш хората да се развиват и прогресират, да знаеш, че можеш лично да им помогнеш със собствения си пример и насоки. Все пак най-ценният капитал, в който трябва да се влага, са хората!

    За мен общуването с хората е огромен източник на енергия и вдъхновение. Вдъхновяват ме хората, с които работя и техният опит, професионални преживявания и дори претърпяните несполуки – това ми помага да се развивам както в личностно, така и в професионално отношение.

    През свободното си време обичам да прекарвам време със семейството си и да пътуваме. Говорейки за хобита обаче няма как да скрия, че моето е спортът – футболът и бягането на среднодълги дистации винаги ме разтоварват психически и зареждат с енергия.

    Какви технологии използвате?
    Елица: В ежедневната си работа използваме Virtual Desktop, Outlook, Microsoft Teams, Dynamics, Power Apps.

    По какви проекти работите?
    Aлександър: Самото естество на работа си е постоянно променящ се в позитивна насока проект.:) Но най-важният проект, по който работим и върху който сме се съсредоточили, е развитието на хората, с които работим, и компанията. Човешкият капитал е най-ценната инвестиция, защото хората са нашето бъдеще.

    Елица: В момента – CritSit на Microsoft. Бих искала да отбележа, че това е място, на което се цени индивидуалността и се дава възможност на всеки един от нас за бързо вертикално и хоризонтално израстване, като възможностите са неограничени. 

    Николай: Оптимизирането на работни практики и процеси, свързани с критични ситуации.

    Как работите в момента и колко често се събирате заедно в офиса?
    Aлександър: В момента налагаме хибриден модел на работа, с който целим да постигнем много добър баланс между работата и личния живот на нашите служители. Към настоящия момент във всеки един ден от седмицата имаме около 60% от екипа в офиса.

    Елица: Работим както от вкъщи, така и от офиса в зависимост от работата и съответните нужди. Дори в нетрадиционни ситуации, като пандемичната обстановка, компанията реагира бързо и адекватно, адаптирайки се към обстановката и своевременно осигурявайки безопасни и спокойни условия на работа за своите служители.

    Елица Атанасова - CritSit Manager, CritSit  

    В работата най-много ми харесват ценностите, които компанията изповядва и налага на практика. В Тек Експъртс, получаваме възможности за непрекъснато самоусъвършенстване, като качестватата и уменията на всеки един от нас биват забелязвани и насърчавани. Мениджърите ни се вслушват в нас и ни разбират, интересуват се от идеите ни, вдъхновяват ни с опита и личния си пример и ни дават шанс да работим по проекти, в които смятаме, че ще се отличим.

    Мотивира ме и това, че благодарение на прозрачната и ясна комуникация, конфликтите липсват. В екипа ни си имаме доверие и всички негови членове са надеждни, ангажирани, честни и отговорни.

    В свободното си време се ангажирам с различни благотворителни и социални каузи – включвам се в организирани разходки на хора с нарушено зрение и слух, осигурявам временна приемна грижа на бездомни животни, вземам участие в засаждане на дървета, както и почистване и облагородяване на туристически места и на квартала, в който живея. Хобитата ми включват рисуване, пътувания, посещения на концерти и изложби и нови активности като вземане на уроци по пилотиране.

    С кои други отдели/екипи работите най-често?
    Aлександър: На дневна база сме тясно свързани с другите бизнеси, които са част от Ескалационната Екосистема на Microsoft, като сме в пряка комуникация и колаборация с техническите отдели, които поддържат системите и продуктите на клиента. От друга страна, за да управляваме бизнеса успешно, във времето сме изградили много добри отношения с Microsoft и партньорството с тях е ключово за успешния краен резултат.

    Елица: Ежедневно си сътрудничим с началниците смяна, експертите и тийм мениджърите, които ни дават ценни съвети и насоки, като освен с тях си колаборираме и с другите отдели под шапката на компанията.

    Разкажете нещо, с което екипът Ви се гордее.
    Aлександър: Благодарен съм за възможността и изпитвам гордост да работя с опитен екип от организирани професионалисти, които познават бизнеса в детайли. Екипът се гордее с всички постигнати резултати, достигнати цели и с факта, че работим като едно цяло. Всички заедно създаваме бъдещата визия за екипа ни, което се превръща в рецепта за успех. Крайният резултат е доволен клиент, който получава висок клас услуга от мотивират екип, и същевременно сплотен колектив, готов да даде всичко за клиента.

    Елица: Лично аз най-много се гордея с един подпроект, който стартирахме миналата година като пилотен за определен период от време, но благодарение на добрата обратна връзка за успеха, който сме постигнали, ни бе гласувано доверие и от тази година проектът се превърна в постоянен за нашата компания. Стартирахме трима души, но се разрастваме непрекъснато и екипът ще става все по-голям.

    Николай: Определено развитието на всеки от нас. Всеки ден има нещо ново, което може да се научи, и нещо, което може да се сподели за ефикасността на отбора.

    Какво обичате да правите заедно извън работно време?
    Елица: С колегите активно организираме и се включваме в различни благотворителни инициативи и социални каузи, като засаждане на дръвчета, почистване на околната среда, събиране на дарения, както и в спортни събития. Често обменяме и информация за предстоящи културни събития и посещаваме заедно изложби, театрални постановки и концерти. 

    Николай Стефанов - Subject Matter Expert, CritSit 

    Двете неща, които винаги са ме мотивирали, са надграждането на моите знания и умения и предаването на тези знания на хората около мен. Това ме тласна към сегашната ми позиция. Самият процес на усъвършенстване в дадена сфера е това, което ме вълнува и мотивира най-силно.

    Това има своето отражение и в свободното ми време, като някои от многото ми хобита включват аналогова фотография и дигитално рисуване. В служебен план жаждата за изучаване на нови неща ми помага да се ориентирам добре в промяната на процеси и задължения, като намирам това за възможност да разширя набора си от умения и да развия ролята си в екипа.

    Какво сплотява екипа Ви?
    Aлександър: Нестандартният начин на мислене. Добрият колектив не цели да избягва конфликтите, но не се стреми и да ги създава. На тях трябва да се гледа като нещо нормално и идеята е не да избягваме противоречията, а да се научим да излизаме от тях по градивен начин. Екипността като цяло означава да се осмелим да мислим различно, но да сме склонни да разгледаме и приемем мисленето и идеите на другите. В никакъв случай не е лесно и не е даденост. Но това да разглеждаме всички заедно различните перспективи, за да достигнем до ефективно крайно решение, е ключът към формирането на сплотен екип.

    Елица: Освен чувството за принадлежност и осъзнаването на целите на компанията най-вече доверието, търпението, професионализмът на всеки един от нас и стремежът към растеж и непрекъснато подобряване.

    Николай: Определено общата кауза. Дейностите между колегите са тясно свързани и всички процеси се изпълняват с взаимни усилия.

    Как се вписват нови хора във Вашия екип?
    Николай: От личен опит мога да споделя, че вписването в екипа е бързо и лесно, колегите са страхотни и винаги има усещане за сплотеност. Готовността за помощ от всички е видима и можеш да разчиташ на всеки.

    Как бихте допълнили изречението: „Ако ти си..., заповядай в нашия екип!“?
    Aлександър: Нашата култура е съсредоточена върху възприемането на нагласа за професионален и личностен растеж. Затова насърчаваме нашите екипи и лидери да дават най-доброто от себе си всеки ден. 

    Тази нагласа вдъхновява всеки един от нас да научи какво е най-важно за нашите клиенти и да натрупа и надгради ключови знания и умения, които да ни позволяват да вземаме решения. По този начин създаваме иновации, които движат промяната и влият на живота на милиарди души по света. Приветстваме всички жадни за развитие и мотивирани хора, които да ни помагнат да постигаме резултати и да оставим позитивен отпечатък.

    Елица: Ако си емпатичен, адаптивен си и харесваш динамичната работна среда, сред нас ще се чувстваш на мястото си.

    И накрая как бихте описали сами Вашия екип?
    Елица: Енергични и мотивирани професионалисти с отлични комуникационни умения.

    Николай: Доста весел, надежден, отговорен и най-вече енергичен. Нямаме скучни работни дни. 

    Вижте по какви проекти работи Tek Experts

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на ТЕК ЕКСПЪРТС ЕООД в JOBS.bg

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ЕКИПИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

    Екип Scagile, Блубито
    Екип Технологични трейнъри в Telerik Academy Alpha
    Екип Worldwide Consulting Center - Center of Engineering, VMware
    Екипи Helios и Phoenix, интегриране на платежни доставчици в Skrill и Neteller, Paysafe
    Eкип Online Banking Project, DataArt
    Екип SOC, Paysafe
    Екип UX/UI Team, Scalefocus
    Екип Engineering & Product Development, Nexo
    Екип Marketing Services, Experian България
    Екип Rapid Transfer, Paysafe
    Екип BIS platform QA, SEEBURGER
    Екип News UK Tech, Questers
    Екип Quality Engineering, Scalefocus
    Екип Клиентски Анализи, Hewlett Packard Enterprise
    Екип Custom Development, Milestone Systems
    Екип Sitefinity Cloud, Progress 

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 2 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 4 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС