четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1368 прочитания

    L'Oréal стана член на Българския форум на бизнес лидерите

    Компанията има за цел да допринесе за изграждането на по-приобщаващи и устойчиви бизнес практики в България
    20 октомври 2022, 12:05 a+ a- a

    (л)Минко Църовски, генерален директор „Професионални продукти“ в L'Oréal България, и Левон Хампарцумян, председател на УС на БФБЛ (Снимка: БФБЛ)

    Международната козметична компания L'Oréal Group официално стана член на една от най-влиятелните бизнес организации в страната – Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Решението за присъединяването на компанията е взето единодушно от Борда на БФБЛ на редовно заседание. Така L'Oréal вече е част от общност, която активно насърчава и популяризира прозрачното управление, корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие на бизнеса.

    За L'Oréal устойчивостта е в основата на бизнеса и компанията активно допринася за разрешаването на глобални социални и екологични предизвикателства у нас и по света. Компанията ускорява трансформацията си към силна социална ангажираност, грижа за планетата и устойчив бизнес модел по цялата верига, следвайки специално разработената програма „L’Oréal за бъдещето“. Програмата изцяло кореспондира с Етичния кодекс на компанията и Глобалния договор на ООН за корпоративна устойчивост. L'Oréal не само се стреми към устойчиво и многообразно развитие на цялата индустрия, но и поощрява бизнес партньорите си в световен мащаб, които споделят ценностите и етичните ангажименти на компанията.

    Следвайки устойчивия си план, L'Oréal активно развива и различни инициативи в областта на равенството между половете и многообразието. Повече от десетилетие компанията организира стипендиантската инициатива „За жените в науката“ съвместно с ЮНЕСКО, която у нас се реализира с подкрепата и на СУ „Св. Климент Охридски“. За 12-те години, в които се провежда в България, програмата се е утвърдила като един от най-престижните научни конкурси и вече е отличила 30 великолепни дами за техния впечатляващ научен потенциал, постижения и любов към изследователската дейност с общ награден фонд от 150 000 евро. Свидетелство за успеха на програмата е и нейното многократно награждаване в категорията „Инвеститор в знанието“ на Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ.

    „За L'Oréal България е истинска чест да бъде част от Българския форум на бизнес лидерите. Винаги сме си поставяли за цел да насърчаваме устойчивото развитие в световен мащаб и с подкрепата на организацията се надяваме да постигаме още по-добри резултати в България. Сега имаме възможност да обменяме идеи, опит и добри практики с едни от най-успешните български компании и с общи усилия да направим бизнеса по-отговорен,“ коментира Минко Църовски, генерален директор „Професионални продукти“ в L'Oréal България.

    Българският форум на бизнес лидерите е създаден през 1998 г. с подкрепата на крал Чарлз III. Форумът обединява организации със споделени ценности, които развиват бизнеса си по отговорен, прозрачен и етичен начин. Днес в БФБЛ членуват над 120 водещи български и чуждестранни компании от различни индустрии. Организацията е част от глобалната мрежа на Международния форум на бизнес лидерите и е организатор на единствените по рода си годишни награди за отговорен бизнес у нас. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 24 минути
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 58 минути
    преди 1 час
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 1 час
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните
    преди 2 часа
    България ще бъде домакин на 61-вата сесия на IPCC
    Междуправителствения панел по изменение на климата ще се проведе през юли 2024 г.
    преди 1 час
    Електронната търговия ще достигне дял от 2% от БВП на България
    48% от потребителите пазаруват регулярно онлайн