петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2744 прочитания

    Chaos с нов офис в София

    Екипът на Chaos продължава да работи в хибриден режим
    30 юни 2022, 09:33 a+ a- a

    Наскоро екипът на Chaos в София се премести в нов модерен офис, чиято основна цел е да бъде място за срещи, сътрудничество и съвместна работа на екипа от 350 души. Офисът заема обща площ от малко над 6 000 кв. м, на горните пет етажа на Sofia Office Center на бул. “Цариградско шосе” 145.

    Пространството е с хибридна организация в резултат на конкретните нужди на различните отдели в компанията. Пандемията и работата от вкъщи наложиха преосмисляне на гъстотата на работните места и функцията на офиса. Затова и работните площи са организирани в отделни достатъчно просторни помещения за всеки екип. Те предлагат възможност за самостоятелна и фокусирана работа в условията на достатъчно дневна светлина.

    Почти ⅓ от общата площ на офиса включва пространства за срещи, социализация, зони за релакс и забавления, които са отделени с цветови код. Всяка зона изпозлва един от корпоративните цветове на Chaos, който да обедини всички елементи на дизайна.

    За да се стимулира междуекипната комуникация последният 14-ти етаж на сграда е посветен изцяло на неформалното общуване и предлага зони за хранене, няколко малки зони за релакс, голяма зала за срещи, пространство за фитнес и игри. Един от незаменимите елементи на офиса е терасата на последния етаж, която освен възможност за работа и почивка на открито, предлага и 360-градусова гледка към София и заобикалящите я планини.

    Между работните офиси от 10-ти до 13-ти етаж са разположени множество малки и модерно обзаведени зони за почивка, срещи и неформални разговори, както и звукоизолирани малки зали за срещи онлайн или на живо. Общите пространства на работните етажи включват и модерно обзаведени мини-кухни за кратки почивки, кафе, разговори и презареждане. Климатизацията се управлява независимо във всяко отделно помещение, а сградата разполага с вентилационна система за свеж въздух и отварящи се прозорци.

    Концепцията за организацията на пространството и интериорния дизайн е разработена от екипа на SGI Architects. Целта на дизайна е да припознае и отрази корпоративната идентичност на компанията. Различните функционални зони символизират идеята за „градивните елементи на креативността“ (the building blocks of creativity).

    Зоната на рецепцията обединява няколко елемента, които отразяват основната дейност на компанията: светлината, която е в основата на всяко компютърно генерирано изображение; червеният цвят от корпоративната идентичност на Chaos; и идеята за “градивните елементи на креативността”, които символизират продуктите от портфолиото на компанията, с помощта на които всеки дизайнер и творец може да визуализира всяка своя идея.

    Екипът на Chaos продължава да работи в хибриден режим, с комбинация между дистанционна и присъствена работа. В зависимост от спецификата на задачите на всеки екип, хората са свободни да избират откъде да работят. Офисът е отворен за срещи на екипите, съвместни творчески дейности и общи събития, както и за всеки, който има желание да го посещава.

    Сградата на Sofia Office Center има най-високо ниво сертификация за енергийна ефективност, опазване на околната среда и социален ефект. Тя е сертифицирана по метода BREEAM 2016 в два етапа - на етап проект и на етап завършено строителство със заявка за ниво Excellent на сертификата. Сертификатът е знак за екологична и отговорно направена инвестиция.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 16 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 17 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 19 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 21 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк