петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2346 прочитания

    Това са победителите в Олимпиадата по програмиране в Правец

    Петима ученици с най-голям брой точки ще участват в платената стипендиантска програма на Schwarz IT България
    25 март 2022, 13:51 a+ a- a

    Общо петима са победителите от Олимпиадата по програмиране, която се проведе в Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец. IT състезанието се организира съвместно със Schwarz IT България.

    Учениците, които събраха най-много точки и бяха оценени най-високо от журито, получиха предложение да участват в платената стипендиантска програма, която компанията предлага. За тях бяха осигурени и страхотни награди – смарт колони за гласов контрол.

    В Олимпиадата по програмиране се включиха близо 50 ученици от 10-и до 12-и клас в гимназията. Те трябваше да решат няколко алгоритмични задачи и на база представянето им жури с представители от Schwarz IT България оцени работата им и избра най-добрите петима участници.

    С най-голям брой точки се класира ученичка от 11-и клас, останалите са трима младежи от 12-и клас и един от 10-и клас.

    Победителите ще имат възможност да се включат в платената стипендиантска програма, която Schwarz IT България предлага. Стажът е едногодишен и се провежда изцяло в онлайн вариант, за да може учениците да съвместяват задълженията в училище и в тренинг програмата на компанията.

    Петимата младежи ще се обучават, за да се развият като Full-stack разработчици и да усвоят знания по Java и Angular. В рамките на една година те ще работят с персонални ментори, които ще им помагат да придобият практически IT умения. Ще получат шанс да се включат и работят по реализирането на различни проекти в компанията. След завършване на стажа и обучението те имат възможност да постъпят на редовни позиции като Junior Developer-и по проекти в Schwarz IT България.

    „Подпомагаме образованието, като инвестираме директно в учениците. Подкрепата в професионалното обучение на младите хора е от изключително значение за всички. Инвестициите в развитието на повече и по-добре обучени млади софтуерни специалисти е инвестиция в бъдещето. Стипендиантската програма на Schwarz IT България, която реализираме с учениците Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец, е един от примерите как бизнесът и образованието могат да са в синхрон и да постигат добри цели“, заяви Денислав Димитров, Team Lead of Infrastructure Administration в Schwarz IT България.

    Компанията си партнира вече няколко години с Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец и има проведени 2 успешни олимпиади по програмиране. Като част от програмата се организират и лекции с гимназистите по теми, свързани с технологиите HTML и CSS, а също и с Java Script. В резултат на партньорството петима участници от проведени досега съвместни олимпиади са получили шанс за професионална реализация и вече работят в компанията.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Schwarz IT Bulgaria EOOD в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 7 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 9 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 10 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 12 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк