четвъртък, 20 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2149 прочитания

  През 2022 Телерик Академия ще предложи близо 20 обучителни програми

  За последните години през Alpha и Upskill програмите на академията са преминали 1700 курсисти, които днес работят в ИТ сектора
  27 януари 2022, 11:55 a+ a- a

  Телерик Академия обяви 552% ръст на приходите си за периода 2017-2021. През 2021  приходите нарастват с 25% спрямо 2020, а кандидатите за програмите - с 34%, като до 5 човека се борят за 1 място в обученията ѝ.

  За последните 5 години партньорската ѝ мрежа за програмите Alpha и Upskill се увеличава до 200 водещи ИТ компании, а екипът на Академията нараства четири пъти.

  „За пет години като отделна организация Телерик Академия измина дълъг път - от подготовката на талант за една компания до партньор на цялата ИТ индустрия. В същото време хората, които ни се доверяват за развитието си, са един от най-важните измерители за напредъка ни. Близо 100% от преминалите през програмите ни стартират работа много скоро след завършването си. Именно на качеството на обученията ни и на бързия кариерен старт се дължи фактът, че 100% от курсистите казват, че биха препоръчали Академията на приятели“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

  През 2020 с началото на пандемията Телерик Академия трансформира всички свои обучения от присъствен в онлайн формат, запазвайки бързия кариерен старт на курсистите - 70% започват работа до 1-3 месеца от завършване, а останалите - до 6-12 месеца. И въпреки Covid-19 предизвикателствата, удовлетвореността на участниците в програмите и на партньорите продължава да бъде близо до 100%. В резултат, през 2020 г. Forbes отличава Академията като „Компания на годината“ и Компания на 2020 в „Образование“. През следващата година Академията е втора в Топ 50 най-динамични ИТ компании и е в Топ 50 на най-рентабилни ИТ компании у нас в класацията Digitalk101.

  През последните 5 години Телерик Академия продължава да инвестира в развитието на програмите си по две основни направления – кариерен старт и професионално развитие, като само през 2022 ще реализира близо 20 програми.

  След отделянето си от софтуерна компания Progress през 2017 Телерик Академия стартира Telerik Academy Alpha - първата 6-месечна интензивна програма за ИТ кариерен старт в България със 100% фокус върху практиката, технологични и soft умения. Холистичното обучение дава възможност на хората, които искат да започнат кариера като програмисти, да го направят за рекордно кратко време и без предишен опит в сферата.

  През 2019 Телерик Академия въвежда и безплатни курсове по основи на програмирането преди всяка Alpha програма в помощ на кандидатите. Така с над 800 ч. трейнинг, учебни видеа и съдържание, практически задачи и хакатони, както и на персонална подкрепа и менторство от технологични и soft skills трейнъри в самите Alpha програми, курсистите получават нужния баланс между теория и практика, за да бъдат успешни.

  От 2018 година в портфолиото на Академията се включват и изцяло нови 3-месечни Upskill програми за професионалисти, които да надградят опита си с умения с добавена стойност. След обученията по дигитален маркетинг и UX/UI дизайн, Академията добавя и първите у нас цялостни Upskill програми за продуктови мениджъри, React разработчици и DevOps специалисти. През 2021 Телерик Академия провежда и първото обучение в ЕМЕА по Salesforce Commerce Cloud в партньорство с водещи компании (Merkle, AIOPSGROUP, Tryzens, ZaUtre, C4 Nexus, Accenture), за които недостигът на талант е единствено ограничение пред израстване до глобален e-commerce хъб.

  За последните години през Alpha и Upskill програмите на Телерик Академия са преминали 1700 курсисти, които днес работят в ИТ сектора.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Рая Назарян беше избрана за председател на 50-ото Народно събрание
  Тя бе издигната от парламентарната група на ГЕРБ-СДС
  преди 5 часа
  ETHSofia обяви лектори и награден фонд от $10 000
  Организаторите на събитието си сътрудничат с УНСС и SoftUni
  преди 7 часа
  „България Еър“ с директни полети от Варна до Прага и Франкфурт
  Те стартират от 23 юни и 6 юли и ще бъдат изпълнявани два пъти седмично
  преди 9 часа
  Amazon инвестира €10 млрд. за разширяване на облачните си услуги и логистика в Германия
  По-голямата част от средствата ще бъдат използвани до 2026 г. за разширяване на облачната инфраструктура на AWS
  преди 1 ден
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти