събота, 02 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1423 прочитания

  Удължава се срокът за участие в Годишните награди за отговорен бизнес 2021

  Компаниите могат да подадат своите добри примери за проекти с кауза до 31 януари
  17 януари 2022, 13:19 a+ a- a

  Поради многото запитвания от страна на компаниите Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) удължава срока за кандидатстване в Годишните награди за отговорен бизнес 2021 – най-авторитетния национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. Състезанието е отворено за всички компании у нас независимо от размер, сектор, местоположение и дали са членове на БФБЛ. Те могат да подадат своите добри примери за проекти с кауза или да бъдат номинирани от своите партньори от неправителствения сектор, комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др. Новият срок изтича на 31 януари 2022 г., такса за участие няма, а за регламента и останалите подробности посетете www.bblf.bg

  Целта на Годишните награди за отговорен бизнес, които БФБЛ провежда за 19-а поредна година, е да отличат най-добрите корпоративни проекти със значим ефект върху хората, обществото и природата. Всички номинирани инициативи ще бъдат включени и в националната КСО платформа, която БФБЛ поддържа на уебсайта си със социални програми, осъществявани през годините от частния сектор в България.

  Новост в актуалното издание е категорията „Многообразие на работното място“ – част от усилията на БФБЛ като учредител на Хартата на многообразието в България да насърчи равенството и социалното приобщаване в работна среда. 

  Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян коментира: „Конкурсът, организиран от БФБЛ за 19-а поредна година, цели да насочи общественото внимание към компании с кауза, които последователно развиват и подкрепят проекти с положителен ефект върху служителите, околната среда и различни социални групи. Те ще споделят своя ценен опит с колегите си от общността на отговорния бизнес, а най-успешните инициативи ще бъдат отличени от експертно обективно жури. Така ще стимулираме и следващото поколение лидери да дава добър пример”. 

  Годишните награди за отговорен бизнес ще отличат обществените ангажименти на частния сектор в седем категории: „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“, „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“ и новата „Многообразие на работното място“. Всички подадени проекти се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или социалнозначима инициатива на компанията. 

  Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо жури от признати експерти в различни области, а победителите и финалистите ще бъдат обявени през пролетта на 2022 г. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  От 1 януари: Максималният осигурителен доход се повишава на 3750 лв.
  Парламентът прие на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО за 2024
  преди 20 часа
  Висшистите в България се реализират все по-добре
  Под 1% безработица при медици и математици, показва тазгодишното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България
  преди 20 часа
  AbbVie купува ImmunoGen
  Сделката е на стойност $10,1 милиарда
  преди 21 часа
  Ето колко години трябва да спестявате, за да си купите жилище в България
  Жилищата са достъпни за около една трета от домакинствата в страната, сочи анализ на УниКредит Булбанк
  преди 21 часа
  Безработицата в ЕС и еврозоната остава стабилна
  През октомври показателят остава непроменен спрямо предходния месец
  преди 22 часа
  Инфлацията в еврозоната намалява повече от очакваното
  Според експресните оценки на Евростат показателят през ноември е 2,4%