четвъртък, 11 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  836 прочитания

  Удължава се срокът за участие в Годишните награди за отговорен бизнес 2021

  Компаниите могат да подадат своите добри примери за проекти с кауза до 31 януари
  17 януари 2022, 13:19 a+ a- a

  Поради многото запитвания от страна на компаниите Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) удължава срока за кандидатстване в Годишните награди за отговорен бизнес 2021 – най-авторитетния национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. Състезанието е отворено за всички компании у нас независимо от размер, сектор, местоположение и дали са членове на БФБЛ. Те могат да подадат своите добри примери за проекти с кауза или да бъдат номинирани от своите партньори от неправителствения сектор, комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др. Новият срок изтича на 31 януари 2022 г., такса за участие няма, а за регламента и останалите подробности посетете www.bblf.bg

  Целта на Годишните награди за отговорен бизнес, които БФБЛ провежда за 19-а поредна година, е да отличат най-добрите корпоративни проекти със значим ефект върху хората, обществото и природата. Всички номинирани инициативи ще бъдат включени и в националната КСО платформа, която БФБЛ поддържа на уебсайта си със социални програми, осъществявани през годините от частния сектор в България.

  Новост в актуалното издание е категорията „Многообразие на работното място“ – част от усилията на БФБЛ като учредител на Хартата на многообразието в България да насърчи равенството и социалното приобщаване в работна среда. 

  Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян коментира: „Конкурсът, организиран от БФБЛ за 19-а поредна година, цели да насочи общественото внимание към компании с кауза, които последователно развиват и подкрепят проекти с положителен ефект върху служителите, околната среда и различни социални групи. Те ще споделят своя ценен опит с колегите си от общността на отговорния бизнес, а най-успешните инициативи ще бъдат отличени от експертно обективно жури. Така ще стимулираме и следващото поколение лидери да дава добър пример”. 

  Годишните награди за отговорен бизнес ще отличат обществените ангажименти на частния сектор в седем категории: „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“, „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“ и новата „Многообразие на работното място“. Всички подадени проекти се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или социалнозначима инициатива на компанията. 

  Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо жури от признати експерти в различни области, а победителите и финалистите ще бъдат обявени през пролетта на 2022 г. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  Инфлацията в САЩ се забави през юли
  Тя е 8,5% на годишна база, което е 0,6% по-малко спрямо предходния месец
  преди 15 часа
  A1 България приключи придобиването на ИТ компанията СТЕМО
  Двете компании ще продължат да работят самостоятелно, но с обща цел – дигитализацията на бизнеса
  преди 15 часа
  Малките и средни компании ще могат да се възползват от 735 млн. лв. безвъзмездни средства
  Средствата ще бъдат достъпни до края на годината, според министър Пулев до МПС ще стигат по 5 млн. лв. дневно
  преди 15 часа
  Проучване: България остава атрактивна за дискаунт веригите
  Търговски марки пренасочват експанзията си към Централна и Източна Европа заради войната в Украйна, което допринася за засиленото търсене на площи, отчитат от Cushman & Wakefield Forton
  преди 16 часа
  Боровец и Созопол са най-скъпите курорти за покупка на жилище у нас
  Жилищата в морските и планинските курорти отварят нова глава в развитието на този дълго подценяван сегмент от пазара, а обемите от сделки там бележат значителни ръстове, отчитат от Bulgarian Properties