четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2145 прочитания

    Къде ще прекарат празниците българите?

    И кои са най-популярните дестинации в чужбина по това време на годината, споделят от eSky
    18 ноември 2021, 12:35 a+ a- a

    Мадрид

    През 2020 година доста българи избраха да останат по домовете си, както за коледните, така и за новогодишните празници, главно във връзка с епидемичната обстановка. Тази година обаче, експертите от eSky виждат, че желанието за пътуване извън страната по празниците е голямо, а и е чудесна възможност. Големите градове в Европа са предпочитани от българите, което най-вероятно се дължи на факта, че имат много да предложат покрай празниците- коледни пазари, новогодишни празненства, големи шопинг центрове, различни активности и много други.

    Лондон озаглавява класацията като 27% от пътуващите ни сънародници, по време на празниците, ще посетят тази дестинация, а средната цена за двупосочен билет е около €64. Мюнхен и Берлин са двете дестинации в Германия, към които 26% от пътуващите българи ще се насочат, като средната цена за билети в двете посоки е €120. Милано също представлява интерес за българите като 13% от тях са решили да пътуват натам, а средната цена на билети е около €30. Брюксел също се явява интересно място за тях, след като почти 9% са решили да пътуват натам по празниците. Интересни дестинации, които много двойки избират, са Барселона, Париж, Будапеща, Дубай и Рим, като те споделят еднакъв дял измежду пътуващите- 5 %, а цените на двупосочните билети са между €45 и €170.

    Отново нискотарифните компании държат най-голям дял, когато става въпрос за избор на авиокомпания и покупка на билети- цели 58%. Lufthansa заема второ място като държи 25%, следвана от българската авиокомпания Bulgaria Air с 10%. Двете чуждестранни авиокомпании LOT Polish Airlines и Austrian Airlines споделят еднакъв дял от 4%.

    eSky България предлага доста различни дестинации и пакети, които включват полет+хотел, като специално за новогодишната нощ, могат да се намерят допълнително изгодни оферти. В момента можете да прекарате новогодишните празници в Мадрид на цена от €300 (с включени двупосочен билет и 5 нощувки в хотел) или в Париж на цени, започващи от €320 (с включени двупосочен билет и 5 нощувки в хотел).

    Но все пак, много българи решават да се отдадат на почивка в България около празниците. Част от българите избират интересни туристически дестинации в България и резервират главно хотели и къщи за гости. Дестинациите са свързани главно със зимни и спа курорти, където сънародниците ни могат да се отдадат освен на празнуване, така и на активна почивка. Любими дестинации на българите са големите зимни курорти като Пампорово, Банско и Боровец, както и спа центъра на Балканите- Велинград. Цените за нощувка покрай празниците в Пампорово започват от €45, а в Банско можете да намерите и цени от €33. Боровец също представлява голям интерес за българите, поради удобната си локация, близо до столицата, като цената за нощувка започва от €51. Велинград се явява една от най-скъпите дестинации за прекарване на празниците, като за една нощувка ще трябва да заплатите около €105.

    Тези, които не са успели да организират и да направят своите планове за новогодишната нощ, срещат трудности да намерят подходящо място, тъй като голяма част от местата са вече резервирани много от преди това. За тях остава възможността да организират своята почивка извън страната. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 16 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 16 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 17 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 19 часа
    преди 21 часа