сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2525 прочитания

    До тези екзотични дестинации ще можем да летим от София през зимата

    Директни полети до над 70 дестинации предлага летище София в зимното си разписание
    27 октомври 2021, 10:05 a+ a- a

    За първи път пътуващите от летище София ще могат да се насладят на екзотична почивка в туристическата перла на Кения – Момбаса. Полетите започват на 29 януари и ще се изпълняват от European Air Charter.

    Същата авиокомпания ще лети до Асуан, Египет и Занзибар от декември до февруари веднъж седмично, както и до Кайро от 6 ноември. До египетската столица полети ще има и авиокомпания BHАir. Те започват от 3 ноември.

    Друго неустоимо предложение за почивка през зимата са Канарските острови. Полетите до популярната дестинация започват на 3 ноември и ще се изпълняват един път седмично от авиокомпания Smartwings.

    Нов маршрут за зимния сезон е столицата на Обединените арабски емирства – Абу Даби, известна с разнообразните си туристически предложения. Wizz Air е заявила, че ще лети до там два пъти седмично от 18 януари.

    Акцент в зимната програма са директните полети на Qatar Airways Доха – София, които започват от 16 декември. Катарското летище Хамад, признато за най-доброто за тази година, разширява възможностите на достъпните от летище София близкоизточни дестинации като Малдивите, Сейшелските острови, Занзибар, Сингапур, Южна Африка и др.

    В зимното разписание е и новата за столичното летище авиокомпания Azur Air, която започва своите полети по маршрута София – Киев от 26 декември. Те ще се изпълняват два пъти седмично – в четвъртък и неделя.

    Летище София и авиокомпания Nordwind предоставят възможности за пътуване до нова дестинация – Ростов на Дон, най-големият град в Югозападна Русия. Полети ще има всяка събота от 15 януари 2022 г.

    Авиокомпания Ryanair възстановява част от полетите си отпреди пандемията като добавя ваканционни предложения за пътуващите от летище София – Акаба (Йордания), Пафос (Кипър) и Тревизо (Италия). Нов маршрут за авиокомпанията е Неапол, а дестинациите Загреб, Катания, Бари, Болония и Будапеща ще продължат да се изпълняват и през зимата.

    В зимната чартърна програма не липсва и една от любимите дестинации за българите – Хургада, Египет. Няколко авиокомпании са планирали полети до там. Те започват от 31 октомври и ще продължат до януари включително.

    Интерес към страната ни и зимните курорти има от страна на британците. Лондон и още 6 английски града тази зима ще предложат директни полети до летище София.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 11 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 12 часа
    преди 12 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 15 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 15 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд