петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6009 прочитания

    Голф и спа комплескът OKOL Lake Park край Самоков ще бъде открит през 2023

    Освен голф игрище и 5-звезден хотел, ще функционират жилищна и офис зона, детска градина, училище до 7 клас, приключенски център и др.
    30 август 2021, 10:38 a+ a- a

    През 2023 г. в България ще бъде открит голф и спа комплескът OKOL Lake Park край Самоков. Към него ще функционират шампионатно голф игрище, център за постоянно пребиваване, жилищни зони за ваканционни имоти и къщи по индивидуален проект. Световната хотелска верига Accor ще отвори и първия си 5-звезден премиум хотел от марката Pullman в България, който ще предложи на гостите панорама към Рила и язовир Искър.

    Комплексът се намира само на 30 км югоизточно от София и на 20 минути от Боровец. 

    В момента OKOL Lake Park е в процес на строителство, като първа копка бе поставена на 1 август 2020 г. До момента са изградени основните пътища на ниво временни, трасирани са всички дупки на голф игрището, направено е грубото му моделиране, изграждат се езерата и поливната система, активно се строи и самият хотел, уточняват от Accor. Комплексът ще бъде с изцяло нова инфраструктура, която включва 21 км нови пътища, водоснабдяване за питейно битови нужди от Рилския водопровод и напоителни от р. Искър, два типа канализация – битова с 5 пречиствателни станции от най-висок клас и дъждовна, както и изцяло нова електромрежа.

    Комплексът е разположен на 650 дка, от които 230 дка паркови площи и голф игрище.

    Хотелът ще разполага със 149 стаи от висок клас и 40 брандирани къщи Pullman Living, заедно с луксозен СПА център, простиращ се на площ от 4 900 м2 на последните два етажа и модерни фитнес съоръжения. Pullman Okol Golf Resort & Spa ще включва още атрактивнa зона за срещи и конференции (MICE) с площ 1 900 м2 и капацитет от 500 души, както и 2 ресторанта от световна класа и множество други тематични заведения и кафенета, вдъхновени от местната кухня.

    „Accor вижда голям потенциал в България и затова заедно с нашите партньори представяме нови и иновативни продукти на пазара, водещи хотели във всяка от съответните категории и дестинации. Ентусиазирани сме да допринесем за растежа на този обещаващ пазар чрез нови хотели като първият Pullman Okol Golf Resort & Spa може да внесе промяна на пазара и да се превърне в перфектната жилищна и развлекателна дестинация в близост до София. Вълнуваме се и ще се радваме да посрещнем първия ни гост в Pullman в началото на 2023 г.“ – каза Франк Рейл, вицепрезидент и ръководител на Accor Development за Източна Европа.

    OKOL Lake Park ще включва и модерно голф игрище с 18 дупки, прилежащ Club House и голф академия. Проектирането на игрището е доверено на EGD с главен архитект Робин Хайсман и ще бъде управлявано от IMG. Игрището на OKOL Lake Park ще бъде първото устойчиво голф игрище в България, сертифицирано от GEO. Разположено на 1000 метра над морското равнище и с площ от 650 дка, то ще впечатлява с панорама към Рила и яз. Искър. Официалното му откриване също ще бъде през март 2023 г.

    Жителите и посетителите на OKOL Lake Park ще имат на разположение всички необходими удобства за целогодишен престой или ваканция, включително специализирани хранителни магазини, медицински услуги, детска градина и училище до 7 клас, офис зона, спортно-приключенски център с над 30 активности, организирано пропърти дружество (заедно с хотел Pullman ще бъдат предлагани персонализирани а ла карт услуги) – консиерж, почистване на дома и двора, детегледачка, аварийни и текущи ремонти и др.

    „Предизвикателствата пред нас са част от нетипичния за България проект. OKOL Lake Park е създаден за активните хора – тези, които спортуват, играят голф, карат колело... С него доказваме, че проект на толкова високо ниво може да се случи в България – вместо максимална РЗП и уплътняване на пространствата в града, можем да предложим деурбанизация, по-далеч от града, от мръсния въздух и шума, но близо до усещането за истинска свобода“ – коментира Валентин Каназирев, главен инвеститор и визионер на OKOL Lake Park.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 минути
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 11 минути
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 29 минути
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 45 минути
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    преди 3 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research