петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1722 прочитания

  Armani отчете 34% ръст през първата половина на 2021

  Компанията очаква да се възстанови до предпандемични нива до 2022 г.
  26 юли 2021, 11:39 a+ a- a

  Продажбите на Giorgio Armani се увеличиха с 34% през първата половина на 2021 г., тъй като бизнесът в Китай и САЩ помогна на италианската модна група да възстанови продажбите си. Въпреки това компанията заяви, че може да се възстанови напълно от пандемията през следващата година.

  „Целта е до 2022 г. да се върнем към нивата преди пандемията, с... над 2 милиарда евро преки консолидирани приходи“, заяви председателят и главен изпълнителен директор Джорджо Армани в изявление, обявяващо резултатите за 2020 г. и тенденцията за януари-юни.

  Луксозната група заяви, че консолидираните нетни продажби са спаднали с 25% през миналата година до 1,6 милиарда евро ($1,9 милиарда), като по-голямата част от спада е настъпил през първата половина на 2020 година.

  Продажбите на луксозни стоки по света спаднаха рязко миналата година за първи път от години, тъй като пандемията доведе до затварянето на магазини и буквално спря международния туризъм, отбелязва „Ройтерс“.

  „Спадът в приходите през 2020 г. трябва да се тълкува не само като последица от пандемията... но и в съответствие със собствения стратегически принцип на Джорджо Армани: „по-малкото е повече“, каза заместник изпълнителният директор на Armani Джузепе Марсочи.

  Базираната в Милано група не съобщи стойността на общите продажби през януари-юни, но заяви, че положителната тенденция до момента тази година сочи към много по-добър сценарий на рентабилност за 2021 година.

  За цялата минала година групата е реализирала консолидирана нетна печалба от 90 милиона евро, но оперативна загуба (EBIT) от 29 милиона евро.

  Компанията също заяви, че финансовото ѝ състояние се е подобрило значително през първата половина с нетни парични средства и парични еквиваленти от 1,088 милиарда евро, „осигуряващи финансовите ресурси, необходими за средносрочната до дългосрочна стабилност и растеж на Групата“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  Урсула фон дер Лайен остава начело на ЕК още 5 години
  Европейският парламент я преизбра с мнозинство
  преди 15 часа
  ЕЦБ запази лихвите непроменени
  Лихвената пауза идва, след като през юни банката за първи път от 2019 намали лихвите
  преди 16 часа
  64% спад на чуждите инвестиции у нас
  Най-големите вложения в страната за януари-май 2024 са от Белгия, Австрия и Нидерландия, сочат нови данни на БНБ
  преди 17 часа
  Над 15% са празните офиси в София
  Относително активиране на наемния пазар през пролетните месеци, отчита консултантската компания Cushman&Wakefield Forton
  преди 18 часа
  Shelly Group е първата българска компания, която се търгува на EuroBridge
  Акциите ще се търгуват и в евро в сегмента за двойно листване на БФБ