събота, 02 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1572 прочитания

  Armani отчете 34% ръст през първата половина на 2021

  Компанията очаква да се възстанови до предпандемични нива до 2022 г.
  26 юли 2021, 11:39 a+ a- a

  Продажбите на Giorgio Armani се увеличиха с 34% през първата половина на 2021 г., тъй като бизнесът в Китай и САЩ помогна на италианската модна група да възстанови продажбите си. Въпреки това компанията заяви, че може да се възстанови напълно от пандемията през следващата година.

  „Целта е до 2022 г. да се върнем към нивата преди пандемията, с... над 2 милиарда евро преки консолидирани приходи“, заяви председателят и главен изпълнителен директор Джорджо Армани в изявление, обявяващо резултатите за 2020 г. и тенденцията за януари-юни.

  Луксозната група заяви, че консолидираните нетни продажби са спаднали с 25% през миналата година до 1,6 милиарда евро ($1,9 милиарда), като по-голямата част от спада е настъпил през първата половина на 2020 година.

  Продажбите на луксозни стоки по света спаднаха рязко миналата година за първи път от години, тъй като пандемията доведе до затварянето на магазини и буквално спря международния туризъм, отбелязва „Ройтерс“.

  „Спадът в приходите през 2020 г. трябва да се тълкува не само като последица от пандемията... но и в съответствие със собствения стратегически принцип на Джорджо Армани: „по-малкото е повече“, каза заместник изпълнителният директор на Armani Джузепе Марсочи.

  Базираната в Милано група не съобщи стойността на общите продажби през януари-юни, но заяви, че положителната тенденция до момента тази година сочи към много по-добър сценарий на рентабилност за 2021 година.

  За цялата минала година групата е реализирала консолидирана нетна печалба от 90 милиона евро, но оперативна загуба (EBIT) от 29 милиона евро.

  Компанията също заяви, че финансовото ѝ състояние се е подобрило значително през първата половина с нетни парични средства и парични еквиваленти от 1,088 милиарда евро, „осигуряващи финансовите ресурси, необходими за средносрочната до дългосрочна стабилност и растеж на Групата“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  От 1 януари: Максималният осигурителен доход се повишава на 3750 лв.
  Парламентът прие на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО за 2024
  преди 20 часа
  Висшистите в България се реализират все по-добре
  Под 1% безработица при медици и математици, показва тазгодишното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България
  преди 20 часа
  AbbVie купува ImmunoGen
  Сделката е на стойност $10,1 милиарда
  преди 21 часа
  Ето колко години трябва да спестявате, за да си купите жилище в България
  Жилищата са достъпни за около една трета от домакинствата в страната, сочи анализ на УниКредит Булбанк
  преди 21 часа
  Безработицата в ЕС и еврозоната остава стабилна
  През октомври показателят остава непроменен спрямо предходния месец
  преди 22 часа
  Инфлацията в еврозоната намалява повече от очакваното
  Според експресните оценки на Евростат показателят през ноември е 2,4%