събота, 18 септември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1328 прочитания

  Българи спечелиха второ и трето място в глобалното състезание по програмиране Proggy-Buggy

  Надпреварата се организира от технологичната компания DataArt, която има офис и в София
  02 юни 2021, 16:32 a+ a- a

  Участници от България се класираха на второ и трето място в състезанието по програмиране  Proggy-Buggy, което софтуерната компания DataArt организира за поредна година.

  Второ място в надпреварата зае Даниел Атанасов, а на трето място се нареди Станислава Тодорова. И двамата участници решаваха програмни задачи в категорията „Професионалисти“ и показаха високо ниво на познания, информират от DataArt. Първото място в тази категория спечели Матвей Асландуков от Украйна. 

  Събитието се проведе онлайн на 25 май под формата на  блиц-състезание и бе насочено към широк кръг участници, разделени в 2 категории: професионалисти и начинаещи.

  Целта на инициативата е по забавен и динамичен начин софтуерни специалисти и ентусиасти от различни части на света да бъдат предизвикани да решат 13 задачи в сферата на програмирането в рамките на 42 минути. Решението на всяка задача е конзолно приложение, чийто изходен текст трябва да бъде изпратен на сървъра за проверка, използвайки някой от програмните езици от падащ списък. Възможните езици са C, C ++, Free Pascal, Java, Mono C #, Python, Ruby, PHP и JavaScript.

  Организатор на Proggy-Buggy е глобалната компания за разработка на софтуерни решения DataArt, която има офиси и развойни центрове в 20 локации по света, включително и в София.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  В тези изнесени пунктове в страната ще има ваксинации през уикенда
  Вижте къде ще се правят ваксинации и в София
  преди 9 часа
  преди 9 часа
  Чуждите инвестиции у нас със спад от 64% до юли
  Най-големите нетни потоци от преки инвестиции в страната за първите 7 месеца на 2021 са от Люксембург, Нидерландия и Германия
  преди 9 часа
  Румъния отново включи България в „жълтата зона“
  Вижте какво се променя за българите
  преди 10 часа
  Карантинирани са по-малко от 1% от учителите и учениците
  До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за преминаване към дистанционни занятия на випуски или училища
  преди 11 часа
  Преброителите започват обхода утре
  Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден