петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3462 прочитания

    Офис комплексът Мегапарк вече е с нов интериор

    Бизнес сградата се трансформира в духа на концепцията Living Room - все по-актуална тенденция в интериорния офисен дизайн
    13 април 2021, 15:56 a+ a- a

    Lion’s Head, компанията-собственик на Мегапарк, обяви, че реализира мащабен проект по преобразяване на офис комплекса. Реконструкцията на сградата трансформира изцяло 2600 кв.м общи пространства като развива и обновява съществуващите и добавя нови услуги за наемателите.

    Новият интериорен дизайн е вдъхновен от идеята за повече удобство и уют на служителите и посетителите. В общите части са обособени самостоятелни зони за работа и отдих с повече възможности за нетуъркинг в неформална среда. Основната цел е да се предостави разнообразие от услуги и функционалности, които позволяват на наемателите да се съсредоточат върху своя бизнес, по-лесно да привличат и задържат таланти и да стимулират креативността на екипите си. 

    „Haшaтa цeл e дa смекчим гpaницaтa мeждy cпoдeлeнoтo и личнoтo пpocтpaнcтвo, мeждy paбoтнaтa и дoмaшнaтa cpeдa, дa пpeвъpнeм oбщитe чacти нa Мегапарк в oбитaeми, yютни, нaпoмнящи пoвeчe нa дoмa пpocтpaнcтвa“, споделя Виктория Илиева, криейтив директор VIArchitects, автор на идейния интериорен проект.  

    Реконструкцията е в духа на концепцията Living Room, все по-актуална тенденция в интериорния офисен дизайн, която създава мотивираща и продуктивна работна среда и цялостно ново усещане за обитателите на сградата.  

    „За да са устойчиви във времето, качествените офис сгради трябва да се променят. Ние в Lion’s Head постоянно следим новите изисквания и нужди на динамичните и съвременни  хора, каквито са нашите наематели, и това е причината да стартираме реконструкция от такъв мащаб. Успяхме напълно да преобразим общите части на Мегапарк, за да създадем по-качествено и пълноценно преживяване на наемателите в офис средата“, казва Елица Ценова, главен инвестиционен директор в Lion’s Head Investments и управител на Мегапарк.  

    Другата голяма промяна е в допълнителните услуги в сградата: голямата отворената зона за хранене тип food court е изцяло трансформирана. На нейно място оживяват две различни, но взаимно допълващи се концепции – модерна офис кантина с домашна храна и тематичен италиански ресторант с външна тераса.

    Разнообразието от услуги се допълва от нов салон за красота, минимаркет, фитнес със сауна и парна баня, кафене и сладкарница със собствено производство. 

    Основен акцент на обновлението са зелените тераси. Три на брой, с обща площ над 1300 кв.м, те ще функционират като места за почивка, срещи, работа на открито и организиране на събития, превръщайки се в социално и красиво място, важна част от живота в сградата. Планират се допълнително озеленяване на входа и промени в открития паркинг, увеличаване броя на паркоместата и оптимизирана организация на движението. 

    Вътрешната трансформация на Мегапарк намира израз в новото лого на офис комплекса. 

    Като логично продължение на трансформацията компанията представя и новата си комуникационна платформа Office.Like.Home. В цялостния процес на реконструкция е ангажиран екип от дизайнери, маркетолози и архитекти, за да се постигне концептуална промяна, която отразява последните световни тенденции в офис сегмента. 

    „Офис комплексът е жив организъм, който непрекъснато се развива. Затова и нашето намерение е да не спираме да се променяме и да предлагаме нови услуги на нашите наематели“, допълва Елица Ценова.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 12 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство