четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1829 прочитания

    Сейшелите отвориха границите си за ваксинирани туристи

    Хората с две дози от ваксините, могат да влязат в страната без да се подлагат на карантина
    26 януари 2021, 12:55 a+ a- a

    Сейшелските острови се превърнаха в първата държава в света, която позволи на ваксинираните туристи да влязат в страната, без да се налага карантина. Пътуващите, които са били напълно ваксинирани срещу Covid-19 (2 дози), все още ще трябва да следват мерки за социално дистанциране, но сега ще им бъде позволено да посещават архипелага в Индийския океан, без да се самоизолират при пристигането си, отбелязва Euronews.

    Страната започна да ваксинира населението си по-рано този месец, пускайки ваксината Sinopharm (Китай) на 10 януари.

    Туризмът е може би най-важният отрасъл за икономиката на Сейшелските острови, като 15% от работещото население е пряко наето от сектора. Облекчените ограничения за ваксинирани туристи се въвеждат с надеждата, че това може да даде така необходимия икономически тласък на страната.

    Можете ли да пътувате до Сейшелските острови, ако не сте ваксинирани?

    Сейшелските острови са отчели общо 746 случая на Covid-19 и в момента има нарастваща тенденция на заразяване там. В резултат на това правителството затегна ограниченията за влизане в зависимост от риска в страната, от която идвате.

    Ако пътувате за там, ще трябва да изпратите формуляр за кандидатстване до органа по обществено здраве, преди да пътувате. Това се отнася за всички пътуващи, дори и тези, които са ваксинирани.

    До 28 януари правителството заяви, че международните туристи трябва да имат отрицателен резултат от PCR тест преди заминаването и да бъдат готови да се самоизолират в жилището си за 10 дни след пристигането си.

    За да бъдете освободени от самоизолация при пристигане, ще трябва да сте получили и двете дози от ваксината срещу Covid-19 две седмици преди да заминете за Сейшелските острови.

    Тъй като пътуванията представляват 30% от БВП, Сейшелските острови са силно засегнати от настоящата пандемия, така че, подобно на друга зависима от туризма държава, страната се надява, че ваксината ще помогне за рестартиране на индустрията скоро.

    Но Световната здравна организация (СЗО) предупреди правителствата да не бързат да намаляват ограниченията за имунизираните пътници, докато пълната ефективност на ваксината все още не е известна.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 минути
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 24 минути
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 52 минути
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 1 час
    преди 2 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 2 часа
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните