събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1814 прочитания

  Samsung пусна умен пръстен, който ще следи съня ни

  Южнокорейскката компания представи нови сгъваеми телефони и умни часовници с AI
  11 юли 2024, 10:56 a+ a- a

  сн: Samsung

  Технологичната компания Samsung показа първия си умен пръстен Galaxy Ring. Той предлага  анализ на съня. Така потребителите могат по-лесно да разбират моделите си на сън и да изграждат по-добри навици. Наред с функцията Sleep Score (Оценка на съня) и анализа на хъркането, новите показатели за измерване на съня като движение по време на сън, латентност на съня, сърдечен и дихателен ритъм, осигуряват подробен и точен анализ на качеството на съня. Всичко започва с Galaxy AI, който генерира подробни данни за здравето, включващи различни здравни индикатори, като Sleep Coaching.

  Менструалният цикъл може да се следи много по-бързо и лесно чрез измерване на температурата на кожата през нощта с функцията Проследяване на цикъла.

  Новата функция Energy Score, която се поддържа от Galaxy AI, повишава информираността ти за това как здравето ти влияе върху ежедневието ти. Така можеш да прилагаш съветите според настоящото си физическо състояние и да насочиш ежедневните си усилия към още повече подобрения. Този резултат се изчислява посредством оценка на физическото и психическото ти състояние по четири съществени фактора: Сън, Активност, Сърдечен ритъм по време на сън и Променливост на сърдечния ритъм по време на сън.

  Освен това можеш да получаваш персонализирани съобщения за по-добра физическа форма, благодарение на функцията Wellness Tips, която се базира на изчерпателни данни и личните интереси.

  Galaxy Ring поддържа и още по-широкообхватна ежедневна грижа за здравето, като ти позволява да се информираш за състоянието на сърцето си с функцията Heart Rate Alert. Тази функция незабавно изпраща съобщения за необичайно висок или нисък сърдечен ритъм в реално време чрез приложението Samsung Health. С функцията Проверка на сърдечния ритъм в реално време получаваш допълнителни данни за сърдечния си ритъм, включително за броя удари в минута, начало и продължителност.

  Galaxy Ring също така ти помага да поддържаш активен начин на живот и да поддържаш мотивацията си с автоматично проследяване на ходенето и бягането чрез функцията Auto Workout Detection, както и с ежедневните фитнес подсещания с функцията „Сигнал за липса на активност“(Inactive Alert).

  Разработен за денонощна грижа за здравето, Galaxy Ring е супер лек, с тегло от 2,3 грама до 3 грама, което гарантира комфорт при продължително носене. Батерията му издържа до седем дни живот. Има и специално разработен кейс за бързо зареждане с LED осветление, индикиращо степента на заряд. 

  Предлага се в три цветови варианта - Титаниево черно, Титаниево сребърно и Блестящо титаниево златно.

  Обявената му цена е 399 долара.

  „Най-новите предложения в нашето портфолио от носими устройства интегрират най-съвременните технологии и иновации на Samsung. Те ще ви позволят да се грижите още по-добре за здравето и физическата си форма с полезни съвети за превенция“, коментира ТМ Рох, президент и ръководител на Mobile eXperience Business в Samsung Electronics. „Информацията, насоките и резултатите, които предлагат Galaxy Ring, Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra, ще помогнат на потребителите да приложат тези данни на практика и дават началото на една изцяло нова ера от оптимизирани интелигентни здравни услуги.“

  Компанията представи и двата си нови сгъваеми телефона - Galaxy Z Fold 6 и Galaxy Z Flip6, както и Galaxy Watch Ultra.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 1 ден
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 1 ден
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 1 ден
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект