понеделник, 17 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1973 прочитания

  Microsoft обяви Copilot+PC

  От компанията съобщиха, че 2024 ще бъде „годината на компютъра с изкуствен интелект“
  21 май 2024, 08:40 a+ a- a

  Снимка: Microsoft

  Преди годишната конференция за разработчици на компанията, която започва във вторник (21 май), Microsoft обяви последната си иновация, свързана изкуствения интелект (ИИ/AI)с нова марка, наречена Copilot Plus PC. Марката ще обозначава лаптопи на Microsoft, които са оборудвани с AI хардуер и поддръжка за AI приложения.

  Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела каза на брифинг за медиите, че новите компютри ще се предлагат от всички основни партньори на компанията за лаптопи, включително Dell и HP, според The Verge. Лаптопите Surface на Microsoft също ще включват Copilot Plus, отбелязва Quartz.

  Очакваше се компанията да представи нова версия на своя таблет Surface Pro и лаптоп Surface, захранвани от чипове Snapdragon X Elite от Qualcomm и проектирани от Arm. Процесорите на Qualcomm вероятно ще бъдат наравно с процесорите, които компанията заменя от Intel. Надела добави, че лаптопите на Microsoft, оборудвани с чипове от Intel и AMD, също ще разполагат с възможности за изкуствен интелект.

  Новите Surface Pro и Surface Laptop ще включват NPU или модули за невронна обработка (neural processing units), които са хардуерни ускорители, създадени да поддържат AI приложения на устройствата.

  Една от новите AI PC функции, „Recall“, използва AI за изграждане на „фотографска памет“ на дейността на лаптопа на потребителя, която след това може да търси. Компанията също така каза, че Microsoft Copilot ще бъде надграден, за да поддържа новия ChatGPT-4o.

  Освен актуализациите на AI, се очаква Microsoft да обяви актуализации на своите устройства Surface, включително повече памет за поддръжка на AI приложения и промени в изграждането на моделите.

  През януари Microsoft обнови компютрите си, за да позволи на потребителите да подканят AI чатбот с клавиатурата си. Microsoft обяви, че новите клавиатури на Windows ще включват клавиш Copilot за своя базиран на изкуствен интелект асистент, Copilot – първата голяма актуализация на клавиатурата от почти две десетилетия. Бутонът Copilot замества клавиша за меню.

  В актуализацията на клавиатурата Юсуф Мехди, главен потребителски маркетинг директор на Microsoft, каза, че 2024 г. ще бъде „годината на компютъра с изкуствен интелект“.

  „През тази нова година ние ще поставим началото на значителна промяна към по-лично и интелигентно компютърно бъдеще, където AI ще бъде безпроблемно вплетен в Windows от системата, през силиция до хардуера“, каза Мехди.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  БФБ с нова платформа за заеми
  Тя отваря врати към късите продажби на българския капиталов пазар
  преди 4 часа
  преди 5 часа
  Федералният резерв остави лихвите непроменени
  Американската централна банка прогнозира едно намаляване през 2024 г.
  14 юни 2024, 14:39
  България постигна пълна дигитална трансформация в здравеопазването за 3 години
  За по-малко от 3 години общият брой на издадените електронни рецепти надхвърля 54 млн.
  14 юни 2024, 14:22
  ЕБВР инвестира 15 млн. евро в Eldrive
  Компанията ще добави 7400 станции за зареждане
  14 юни 2024, 13:30