понеделник, 25 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1348 прочитания

  Изкуственият интелект означава, че всеки вече може да бъде програмист

  Това каза главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг
  29 май 2023, 15:02 a+ a- a

  Снимка: Nvidia

  Изкуственият интелект (ИИ/AI) означава, че всеки вече може да бъде компютърен програмист, тъй като всичко, което трябва да направи, е да говори с компютъра, каза главният изпълнителен директор на Nvidia Corp Дженсън Хуанг, приветствайки края на „дигиталното разделение“.

  Nvidia се превърна в най-скъпата регистрирана компания за полупроводници в света като основен доставчик на чипове и изчислителни системи за изкуствен интелект, припомня „Ройтерс“.

  Миналата седмица компанията прогнозира приходи за второто тримесечие с повече от 50% над прогнозите на Уолстрийт и каза, че увеличава предлагането, за да отговори на растящото търсене на своите чипове с изкуствен интелект, които се използват за захранване на ChatGPT и много подобни услуги.

  Говорейки пред хиляди хора на форума Computex в Тайпе, Хуанг, който е роден в Южен Тайван, преди семейството му да емигрира в Съединените щати, когато той е бил дете, каза, че ИИ води изчислителна революция.

  „Няма съмнение, че сме в нова компютърна ера“, каза той в реч, като от време на време пускаше думи на мандарин или тайвански за радост на тълпата. „Във всяка една компютърна ера можете да правите различни неща, които не са били възможни преди, и изкуственият интелект със сигурност отговаря на изискванията“, добави Хуанг.

  „Програмната бариера е невероятно ниска. Ние затворихме дигиталното разделение. Вече всички са програмисти – просто трябва да кажете нещо на компютъра“, каза той. „Скоростта на напредъка, тъй като е толкова лесен за използване, е причината да расте толкова бързо. Това ще засегне буквално всяка една индустрия.“

  Чиповете на Nvidia помогнаха на компании като Microsoft Corp да добавят човешки функции за чат към търсачки като Bing.

  Хуанг демонстрира какво може да направи AI, включително да накара програма да напише кратка поп песен, възхваляваща Nvidia само с няколко думи инструкция. Той разкри няколко нови приложения, включително партньорство с най-голямата световна рекламна група WPP за съдържание за дигитална реклама. Създадено от генеративен ИИ.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 септември 2023, 16:19
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  21 септември 2023, 15:37
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  21 септември 2023, 15:30
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  21 септември 2023, 14:51
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  21 септември 2023, 13:54
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица