вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4351 прочитания

    ИТ екипите в България: Helios и Phoenix, интегриране на платежни доставчици в дигитални портфейли Skrill и Neteller, Paysafe

    Запознайте се с професионалисти от екипа и научете повече за работата, проектите и възможностите от Любомир Дунев, Senior Engineering Manager
    31 октомври 2022, 17:09 a+ a- a

    Helios и Phoenix екипите интегрират платежни доставчици в дигитални портфейли Skrill и Neteller на Paysafe. Снимки: Paysafe

    В новата рубрика на Economy.bg „ИТ екипите в България“ представяме ключови екипи във водещи технологични компании в България и ви срещаме с хората, които са част от тях. Лидери на екипи и ИТ професионалисти разказват повече за проектите, технологиите, начините на работа, както и за себе си, за своя професионален път и какво ги задържа в компанията. 

    Запознайте се с професионалисти от Helios и Phoenix екипите, които интегрират платежни доставчици в дигитални портфейли Skrill и Neteller на Paysafe, и научете повече за работата, проектите и възможностите за развитие от Любомир Дунев, Senior Engineering Manager.

    Любомир Дунев, Senior Engineering Manager в Paysafe, се присъединява към екипа на Paysafe преди четири години като софтуерен архитект. Обича да участва в техническия дизайн на продуктите, които екипът разработва. Мотивира го възможността да подпомага израстването на хората в екипа в техническо и социално отношение, както и възможността да реализират заедно новите продукти по най-ефективния технически начин. Обича да пътува със семейството си в различни държави и да вкусва от местния начин на живот. Неговата малка тайна е, че е влюбен в Италия.

    Любомир Дунев, Senior Engineering Manager в Paysafe, се присъединява към екипа на Paysafe преди четири години като софтуерен архитект. Обича да участва в техническия дизайн на продуктите, които екипът разработва. Мотивира го възможността да подпомага израстването на хората в екипа в техническо и социално отношение, както и възможността да реализират заедно новите продукти по най-ефективния технически начин. Обича да пътува със семейството си в различни държави и да вкусва от местния начин на живот. Неговата малка тайна е, че е влюбен в Италия.

    Представете ни Вашия екип – колко души (специалисти) сте и какво правите?
    Payments екипът на Paysafe се състои от десет души, разпределени в два подекипа. Колегите ни притежават сериозен технологичен опит и изключително чувство за хумор. Основната ни функция е да интегрираме платежни доставчици в дигиталните портфейли Skrill и Neteller. Екипът ни се състои от специалисти с най-различни профили и опит, като двама членове се присъединиха към него след успешно преминаване на нашата вътрешна стажантска програма. Всеки един от нас отговаря за техническия дизайн, разработката на нови продукти, поддръжката на съществуващите такива и подсигуряването на качеството при разработка. Част от ежедневието ни е да подобряваме услугите, които предоставяме, от технологична и потребителска гледна точка. 

    Какви технологии използвате?
    Използваме Java и Spring базирани технологии за реализация на backend услуги. За frontend технологии сме се спрели на последните версии в Angular екосистемата, защото latest is greatest. Използваме различни синхронни (REST) и асинхронни (Kafka) технологии за комуникация, в изграждането на нашите продукти. Услугите ни живеят в AWS cloud. 

    Джанан Салим

    Technical Member of Staff 4, Software Engineer II

    Джани завършва успешно стажантската ни програма преди повече от четири години и става член на нашия екип. В момента заема позиция Software Engineer Level 2 и се подготвя да влезе в ролята на Senior Software Engineer в следващите месеци, като за това ѝ помага участието във вътрешната ни менторска инициатива. Тя работи страхотно в екип и помага изключително много с onboаrding-a на нови хора. Джани е изключително мотивирана да трупа нови знания и да задълбочава съществуващите. Тя обича да пътува и да се запознава с културата на различни държави. Джани обича да готви и се справя страхотно.

    По какви проекти работите?
    Основната дейност на екипа е свързана с интегриране на платежни доставчици (Payment providers) в дигиталните ни портфейли Skrill и Neteller.

    Как работите в момента и колко често се събирате заедно в офиса?
    Често се събираме да работим заедно от офиса, като това е въпрос на личен избор и не е задължително по никакъв начин. Въпреки че имаме привилегията да работим от вкъщи, от изнесените ни офиси на морето и в планината, почти всеки ден хора от екипа се събират да работят заедно в офиса. 

    Как типично преминава един работен ден в екипа?
    Имаме доста гъвкава организацията на работа, която се променя спрямо инициативите, по които работим и фазата от разработката им. В основната част от времето си работим по Scrum, като понякога променяме подхода и минаваме в Kanban режим. В дните, в които сме в офиса, обядваме заедно и намираме време да обсъдим и различни неработни теми. 

    Веселина Уйчева

    Technical Member of Staff 6, Lead Software Engineer

    Веси се присъедини към нас преди две години и половина в ролята на Senior Software Engineer. В момента е в ролята на Lead Software Engineer. Тя притежава изключителни лидерски качества и задълбочени технологични познания в областта на Java и Angular екосистемите. Тя също е част от нашата менторска програма, като влиза в ролята на ментор. Мотивира я възможността да подпомага развитието на таланта на хората в нашите екипи, както и проектирането на най-добрите технически решения. Веси обича да пътува и да прекарва време със семейството си. Франция е една от любимите ѝ държави.

    Разкажете нещо, с което екипът Ви се гордее.
    Гордеем се с факта, че работим в зареждаща екипна среда. Помагаме си и отделяме време, за да учим нови неща в технологично и социално отношение. Почти всеки месец си организираме неформално екипно събитие.

    Александър Николов

    Principal Engineer

    Сашо е част от екипа от три години, когато се присъедини към нас в ролята на Software Engineer Level 2. От месец септември тази година влезе в ролята на Principal Software Engineer. Сашо има изключително дълбоки технически познания в областта на Java екосистемата и свързаните технологии. Той притежава страхотни познания по отношение на приложните архитектури. Сашо влиза много успешно в ролята на ментор като част от менторската ни програма. Мотивира го възможността да създава, усъвършенства и развива нашите продукти по най-ефективния възможен начин. Сашо обича планината и преходите с приятели. Той е голям футболен фен на известен софийски отбор.

    Какво обичате да правите заедно извън работно време?
    Тази година работихме в продължение на седмица от Черно море, обичаме да прекарваме уикенди в планината и да организираме петъчни Sunny&Funny дни на басейн. В тези дни отиваме заедно на басейн и играем футбол или волейбол, залагаме на социалния контакт и релаксацията. Тези преживявания ни изграждат като екип и ни мотивират.

    Снимка: Paysafe

    Какво сплотява екипа Ви?
    Възможността да растем като екип, но и същевременно всеки да се развива в професионален план спрямо интересите, които има. Макар и да сме различни хора, работим в синхрон и успяваме да създаваме иновации от България. 

    Как се вписват нови хора във Вашия екип?
    С удоволствие приемаме нови хора в нашия екип, защото те носят различен опит и познания, които са много полезни в бъдещата ни съвместна работа. Това ни кара да инвестираме време и усилия, за да развиваме изградената ни стратегия за onboarding на новите членове на екипа. Така по естествен път всеки един инженер от дадения екип се ангажира да въведе новия човек в даден продукт от технологична и бизнес гледна точка. 

    Бистра Димитрова

    Senior Product Manager, FinDev, Skrill & NETELLER

    Бисето се присъедини към нас преди пет години в ролята на Product Mmanager. В момента е в ролята на Senior Product Manager. Тя е един от хората във Fintech индустрията с най-задълбочени практически познания, свързани с работата на Payment provider-и. Мотивира я възможността да работи с екип от изключителни инженери и да участва в създаването на продуктите на утрешния ден. Бисето обича да излиза и да се забавлява с приятели. Тя прави страхотни десерти. 

    Как бихте допълнили изречението: „Ако ти си..., заповядай в нашия екип!“?
    Каним ви да се учим, развиваме и забавляваме заедно, като станете част от нашия екип.

    И накрая как бихте описали сами Вашия екип?
    Ние сме екип от опитни софтуерни инженери, притежаващи сериозен технологичен опит и изключително чувство за хумор. Обичаме да пътуваме, да практикуваме хобитата си поотделно или заедно. Всеки от нас е различен по своему, но се допълваме по точния начин. 

    Вижте по какви проекти работи Paysafe

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Paysafe Bulgaria EOOD в JOBS.bg


    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ЕКИПИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

    Eкип Online Banking Project, DataArt
    Екип SOC, Paysafe
    Екип UX/UI Team, Scalefocus
    Екип Engineering & Product Development, Nexo
    Екип Marketing Services, Experian България
    Екип Rapid Transfer, Paysafe
    Екип BIS platform QA, SEEBURGER
    Екип News UK Tech, Questers
    Екип Quality Engineering, Scalefocus
    Екип Клиентски Анализи, Hewlett Packard Enterprise
    Екип Custom Development, Milestone Systems
    Екип Sitefinity Cloud, Progress

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 6 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 7 часа
    преди 7 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 10 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 10 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд