вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1711 прочитания

    AcademyOcean: Влизаме в България, за да помогнем на ИТ сектора да автоматизира обученията

    Започваме да развиваме и изграждаме екип в България, обяви Володимир Поло - Изпълнителен Директор на украинската платформа за корпоративни обучения
    03 октомври 2022, 10:40 a+ a- a

    Володимир Поло - Изпълнителен Директор на AcademyOcean. Снимка: AcademyOcean

    Украинската платформа за корпоративно обучение и създаване на курсове AcademyOcean стъпва на българския пазар. Компании в над 30 страни използват платформата, в която понастоящем се обучават над 300 000 души.

    С помощта на AcademyOcean компаниите могат да стартират корпоративни университети или продуктови академии от самото начало без помощ от ИТ специалисти. Системата дава нови възможности за персонализиране на обученията, като предлага съдържание, базирано на специфичните нужди на всеки учащ се.   

    Свързахме се с Володимир Поло - Изпълнителен Директор на AcademyOcean, за да ни разкаже повече за плановете на компанията за българския пазар.

    Г-н Поло, защо решихте да стартирате дейност в България и на какъв принцип ще оперира AcademyOcean в страната ни?
    Тъй като сме част от Netpeak Group България, ние отчасти познаваме българския пазар. Разбираме как работи и какви са нуждите на българския бизнес. Особено се интересуваме от българския ИТ сектор. Решенията в ИТ компаниите се вземат бързо, постоянно се наемат нови служители, има нужда от непрекъснато обучение. И тук можем да помогнем на ИТ сектора да автоматизира обучението на служители, партньори и клиенти. Нашият LMS е изцяло нов и уникален продукт на българския пазар. Залагаме на неговия успех и голям интерес към продукта от страна на бизнеса.

    Имаме абонаментен модел, което означава, че нашите клиенти ни плащат месечно (могат да изберат и годишен абонамент, като тогава получават 25% отстъпка). Месечната такса започва от $300 и позволява на клиентите да получат добър набор от функционалности.

    Имате ли вече партньорства с местни компании и как компаниите могат да се възползват от вашата услуга?
    AcademyOcean е член на Асоциацията на индустриалния капитал в България и си партнира с редица други формации, обединяващи представители на българския бизнес.

    Ето няколко случая за това как компаниите могат да се възползват от AcademyOcean.

    Нека разкажа една история за един от първите ни клиенти. Беше фирма от Франция. Те излязоха с идеята да обучават служители, които се пенсионират. Задачата беше да им помогнат да се адаптират към нов етап от живота - пенсиониране. Въпреки това беше необходимо да се вземат предвид техният пол, интереси и местоположение. Така разработихме уникална LMS технология — динамично съдържание. Той позволява съдържанието да бъде персонализирано въз основа на определени характеристики на обучаващия се. Сега един пенсионер в Лион и един пенсионер в Марсилия виждат различни версии на един и същи курс. Видяхме, че те лесно успяха да разберат как работи Академията. С интуитивността на платформата и нейната разбираемост за всички поколения, получихме водеща в индустрията оценка за лекота на използване - 9,8 от 10 на g2.com.

    Друг клиент YouScan се свърза с AcademyOcean през 2019 г. Техните клиенти поискаха YouScan да създаде образователни курсове за техния продукт. Тези клиенти искаха да разполагат с документ, който да установи знанията на служителите им в анализа на социалните медии, който да удостовери тяхната експертиза в YouScan. Тъй като обучаващите се могат да получат сертификати на платформата, които не могат да бъдат подправени, YouScan избра нас. Сега корпоративните клиенти на YouScan използват нашата академия и оценяват удобството и структурата стъпка по стъпка на обучението. Освен това клиентите могат да учат самостоятелно по всяко удобно за тях време. Това помага за намаляване на тежестта върху екипите за CS и поддръжка.

    Ще имате ли офис тук, екип?
    Netpeak Group има офис в България, като там могат да работят служители от AcademyOcean. AcademyOcean все още няма отделен офис, защото тепърва започваме да развиваме и изграждаме нашия екип в България. Тук вече сме наели няколко служители. Засега всички работят онлайн. Ще разгледаме броя на заявките от българския бизнес, ще разширим съответно екипа и ще адаптираме бизнес модела към нуждите на българския пазар.

    Какво предстои и какви са плановете за развитие AcademyOcean в България?
    Сега сме в процес на адаптиране на продукта към нуждите на българския бизнес. В AcademyOcean всеки клиент може бързо да създаде Академия на своя роден език. Но за някои езици го правим предварително, за да е още по-удобно. И сега българският ще стане един от тези „предварително инсталирани“ езици. Разбира се, ние искаме да увеличим нашия екип и присъствие на българския пазар. Тъй като нашият продукт вече се използва в 30 държави, но е нов за България, сега се опитваме да увеличим нашата партньорска база сред българския бизнес. Освен това работим така, че повече хора да могат да научат за нашия продукт и неговите бизнес предимства.

    Бъдещето принадлежи на автоматизираното и персонализирано обучение, което дава на талантите повече време да развият своя потенциал. Искаме да се превърнем в най-използваната платформа за обучение на български професионалисти, партньори и клиенти.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 2 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд
    преди 4 часа
    „Аурубис“ инвестира още 800 млн. лв. у нас
    Компанията ще разшири рафинерията си за катодна мед и ще изгради два нови фотоволтаични парка
    преди 4 часа
    Японската Nidec с втора инвестиция у нас
    Nidec Instruments откри научно-развоен изследователски център в София
    преди 5 часа
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 66% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-февруари 2024 са от Италия, Нидерландия и Гърция
    преди 5 часа
    Във Варна бе открита училищна лаборатория за екология и зелена енергия
    Общо 55 училища в България се включват в съвместни лаборатории, в които ще се създават предложения за промени в различни области на образователния процес