събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6156 прочитания

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи SAP екипът на KPMG IT Service?

    За проектите, екипите и технологиите на SAP екипа на българската ИТ компания, разказват Паулина Кирилова – старши мениджър SAP Апликации, и Веселин Истатков – старши мениджър SAP Платформи
    19 август 2022, 10:02 a+ a- a

     

    ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.

    По какви проекти работи SAP екипът на KPMG IT Service, пред Economy.bg разказват Паулина Кирилова – старши мениджър SAP Апликации, и Веселин Истатков – старши мениджър SAP Платформи в компанията.

    Кои са ключовите проекти, по които работят екипите в България?
    SAP направлението в KPMG ITS е част от глобалната мрежа на KPMG за доставка на SAP услуги и проекти, като ние сме основният център за ЕМЕА региона. Проектите, по които работим, са както за крайни клиенти на KPMG компаниите, така и за нашите вътрешни клиенти. Отделен екип от SAP експерти в различни области се грижи за поддръжката и развитието на вътрешните системи на KPMG Германия, Великобритания и Испания.

    Към момента имаме над 25 активни проекта, по които работим с колегите от KPMG компаниите в Европа за крайни клиенти. По-голямата част от тях са за дигитална трансформация, която включва не само upgrade на ECC системи към S/4 Hana, но и внедряване на нови иновативни решения за управление на бизнес процесите. Не липсват и проекти на start-up компании, които за първи път въвеждат ERP софтуер. Нашите консултанти участват във всички фази и етапи на проектите, от момента, в който се презентира предложението пред клиента, до поддръжката на системите в hyper-care фаза след успешен go-live.

    Бихте ли разказали накратко за всеки от тях?
    Преобладаващата част от проектите в момента са за клиенти на KPMG Германия. Проектите са в разнообразни индустрии като енергетика, машиностроене, транспорт, медии, информационни технологии, търговия и други. В процес сме на развиване на взаимоотношенията и с други KPMG компании от Белгия, Холандия, Швейцария и Австрия, които намират в наше лице надежден и компетентен партньор, способен да достави качествена услуга на конкурента цена. Наблюдаваме тенденция, че един път осъществил се проект с дадена компания, тя ни търси за всеки следващ свой проект.

    Интерес би представлявало да се спомене вътрешният проект на KPMG – Powered Enterprise, насочен към създаването на система с предефинирани процеси, базирана на водещите практики на SAP, обогатени с голямата бизнес консултантска експертизата на KPMG. Инвестициите в този проект са съществени и целят да структурират и подпомогнат начина, по който организираме и доставяме SAP проектите за нашите крайни клиенти. Проектите, базирани на тази система, се отличават с много по-кратки срокове за изпълнение и много по-оптимален бюджет.

    KPMG ITS участва в този проект с екип от 15 – 20 консултанти, които въвеждат новите процеси и създават всеобхватна документация, включително процеси, моделирани в ARIS и Signavio, които да подпомогнат нашите клиенти в техните проекти за бизнес трансформация. Този проект играе и съществена роля в запознаването на консултантите с най-новите версии на системите и им позволява много по-бързо усвояване на новите функционалности.

    Колко души работят по всеки от проектите и какви специалисти са те?
    В SAP направлението работят над 110 висококвалифицирани SAP функционални и технически консултанти, много от тях сертифицирани за различни SAP продукти. Нашият екип е интернационален, което изключително допринася за многообразието от експертиза, която можем да предложим на нашите клиенти. Стремим се да привличаме и задържаме талантите в нашата организация, като предоставяме разнообразни възможности за развитие чрез обучения и участие в интересни и сложни проекти. Инвестираме в млади таланти, като организираме SAP академии, чрез които да подпомогнем по-лесното въвеждане в професията на SAP консултант. Над 35 консултанти се присъединиха към нашия екип след завършилата през 2021 SAP академия. Всички те намират реализация, работейки по клиентски проекти и могат да разчитат на непрекъсната подкрепа от страна на по-опитните си колеги.

    Поради стремително нарастващото търсене от страна на KPMG компаниите на SAP консултанти, особено в областта на финанси и контролинг, сме в процес на организиране на нова академия, фокусирана върху тези модули, подходяща за специалисти, които искат да надградят своите финансови знания и опит с експертиза в областта на внедряването на тези процеси в SAP.

    Какви технологии използвате за отделните проекти?
    Текущите ни проекти са свързани с трансформация към новата генерация интелигентна система на SAP S/4 Hana, интеграции с Cloud решения като Ariba, IBP (Integrated Business Planning), Concur, SucessFactors, SAC (SAP Analytics Cloud), имплементиране на BW/4 Hana и други.

    Инвестираме в развитие на нашите компетенции в BTP (Business Technology Platform) и създаване на приложения, базирани на тази технология. Разработваме решения за трансформация на custom code от съществуващи системи към S/4 Hana, използвайки новата технология. Съвместно с нашите колеги от Cloud направлението работим върху различни SAP landscape deployment опции – SAP on Azure, SAP on AWS. Планираме да развием експертиза в областта на MDG (Master Data Governance), GRC (Governance, Risk and Compliance).

    Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата при отделните проекти?
    В SAP подразделението доставяме проекти както за KPMG компании, така и за външни клиенти в KPMG Delivery Network (KDN). И в двата случая работим в дистрибутирани екипи с хора от различни локации. Средата е интернационална. Езикът за комуникация е английски. Участват хора от различни култури, с различен опит и умения и така заедно като екип успяваме да доставим проекти с високо качество на нашите клиенти. KPMG компаниите ръководят проектите като отговорна страна пред крайните клиенти. Нашият екип се включва в проектите като страна с дълбока технологична експертиза. За всеки проект се дефинира мениджмънт структура с ясни цели и отговорности. След това се взема решение кои са най-подходящите експерти, които да заемат отворените роли в проектите.

    Как се промениха проектите през годините?
    В началото проектите, които доставяхме, бяха или пряко за KPMG Германия, или за външни клиенти заедно с техния екип от IT консултанти. Доказахме високата експертиза на нашите консултанти и изградихме силна връзка на доверие между екипите ни. С развитието на SAP екипа, започнахме да разширяваме и колаборацията ни с други KPMG компании, не само в Европа, а и в цял свят. Участваме в различни KPMG форуми както регионални, така и глобални.

    Експертизата и опитът на нашите консултанти е в ядрото на нашия успех. Чрез нея голяма част от компаниите виждат полза да партнират с нас за доставка на техните услуги. Така устойчиво успяваме да развиваме портфолиото ни от проекти.

    Кои са най-големите предизвикателства при всеки от ключовите проекти, по които работите?
    За SAP направлението най-голямото предизвикателство е капацитетът. В момента екипът ни се състои от над 110 консултанти и тази бройка е много малка, за да посрещнем всички възможности за проекти, в които може да се включим. В същото време поставяме високи стандарти при наемането на нови служители, което превръща растежа ни в предизвикателство. Инвестираме много в развитието на екипа, осигуряваме достъп до курсове, онлайн платформи за обучение и менторство от по-опитните експерти.

    Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите?
    Всеки проект идва със своите специфични предизвикателства. Малки или големи, успявайки да ги преодолеем, е постижение. Когато не успяваме толкова добре, трупаме опит.

    Едно от големите постижения за SAP направлението, както и за компанията като цяло е културата и работната среда, която сме изградили. Вярваме, че можем да развиваме компания, фокусирана върху хората. Можем да предоставяме услуги с високо качество, всеки служител да се чувства удовлетворен от работата си, да предоставяме възможности за развитие и същевременно да осигурим баланс между работа и личен живот, и смятаме, че сме го постигнали.

    По какви проекти работи KPMG ITS вижте тук

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на KPMG IT Service в JOBS.bg тук

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ПРОЕКТИТЕ Е БЪЛГАРИЯ: 

    По какви проекти работи Коника Минолта България?
    По какви проекти работи SoftServe в България?
    По какви проекти работи GlobalFoundries България?

    Какви продукти разработва Software AG България?
    По какви проекти работи myPOS?    
    Какви продукти разработва Uber Engineering София?
    По какви проекти работи Sciant?

    По какви проекти работи Обджект Системс Интернешънъл?
       
    По какви проекти работи Дигиталният Технологичен център на Commerzbank?
    По какви проекти работи Modern Workplace сервизната линия на DXC Technology?
    По какви проекти работи INDUSTRIA?
    По какви проекти работи Software Engineering екипът на KPMG IT Service?
    Какви продукти разработва SMSBump?
    Какви продукти разработва Treasury Intelligence Solutions?
    По какви проекти работи Деспарк?
    Какви продукти разработва Cobuilder?
    По какви проекти работи Zariba Games?
    По какви проекти работи СТАНГА?
    По какви проекти работи отделът по киберсигурност на DXC Technology България?
    По какви проекти работи SEPA Cyber Technologies?
    По какви проекти работи Accedia?
    По какви проекти работи Festo в България?
    По какви проекти работи SoftGroup?
    По какви проекти работи LimeChain?
    Какъв продукт разработва AMPECO? 
    Какви продукти разработва WPX?
    Какви продукти разработва Gtmhub?
    По какви проекти работи Региоком България?
    Какви продукти разработва „Уча.се“?
    По какви проекти работи DROXIC?
    Какви продукти разработва Delasport?
    По какви проекти работи Бош Инженеринг Център София?
    По какви проекти работи ТехноЛогика?
    По какви проекти работи Godel Technologies?
    Какви продукти разработва ICDSoft?
    Какви продукти разработва „Алтерко“?
    Какви продукти разработва OfficeRnD?
    По какви проекти работи Motion Software?
    По какви проекти работи Matrix Eastern Europe?
    По какви проекти работи Mobile Wave Solutions?
    По какви проекти работи TINQIN?
    По какви проекти работи Tek Experts?
    Какви продукти разработва TIMIFY?
    По какви проекти работи Eos Matrix?
    По какви проекти работи GemSeek?

    По какви проекти работи Milestone?
    По какви проекти работи ITGix?
    По какви проекти работи Devision?
    Какви продукти разработва Acronis?
    По какви проекти работи EPAM Systems
    По какви проекти работи KPMG ITS?
    По какви проекти работи Scalefocus?
    Какъв продукт разработва OpenTag?
    По какви проекти работи Anakatech?
    По какви проекти работи Flat Rock Technology?
    По какви проекти работи Atos Bulgaria Competency Center
    Какви продукти разработва Balkan Services?
    По какви проекти работи Нетера?
    По какви проекти работи Fourth?
    По какви продукти работи Dynamo Software?
    По какви проекти работи Мнемоника?
    По какви проекти работи Paysafe?
    Какви продукти разработва Alcatraz AI?
    Какви продукти разработва PROS?

    По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
    По какви проекти работи Tick42?
    По какви проекти работи Grafixoft?
    По какви проекти работи Gameloft?
    Какви продукти разработва VMware?
    По какви проекти работи HeleCloud?
    Какви продукти разработва AtScale?
    По какви проекти работи Smart IT?
    Какви продукти разработва Infragistics?
    По какви проекти работи Appolica?
    По какви проекти работи Astea Solutions?
    По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
    По какви проекти работи HPE?
    По какви проекти работи Mansion?
    По какви проекти работи А1 България?

    По какви проекти работи Dreamix?
    По какви проекти работи Immedis?
    По какви проекти работи SEEBURGER?
    По какви продукти работи DIGITALL
    По какви проекти работи Енетпулс?
    Какъв продукт разработва StorPool Storage?
    По какви проекти работи Блубито?
    По какви проекти работи Модис?
    Какви продукти разработва Playtech?
    По какви проекти работи Coherent Solutions?
    Какви продукти разработва Experian?
    По какви проекти работи DHL Freight ESS?
    По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
    По какви проекти работи МенторМейт?
    По какви проекти работи Proxiad?
    По какви проекти работи DataArt?
    По какви проекти работи Resolute Software?
    Какви продукти разработва Progres

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство