четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2209 прочитания

    Bosch.IO България с първа стартъп акселераторска програма у нас

    Bosch Startup Harbour дава възможност на български технологични стартъпи да влязат в света на Bosch и да получат достъп до иновации, технологии и бизнес ноу-хау
    01 август 2022, 10:17 a+ a- a

    Bosch.IO, българското подразделение на Група Бош за проекти в областта IoT и AIoT, стартира своята първа стартъп акселераторска програма в България - Bosch Startup Harbour. Програмата е създадена в Германия и вече четири години се развива успешно на немския пазар, но от тази година тя ще търси прохождащи технологични стартъпи и в България.

    Bosch Startup Harbour е с продължителност от четири месеца, а стартъпите, които бъдат одобрени, ще получат менторска подкрепа от експертите на Група Бош. Влизайки в програмата, те ще работят по реални проекти, чрез които да валидират своите бизнес решения и модели. Стартъпите ще могат да се възползват и от обучения и уъркшопи, както и от най-новите технологии и тенденции в различните домейни. Идеята на програмата е едновременно да помогне за развитието на стартъпите, но и да бъде от полза за конкретен бизнес казус, за който Групата търси решение.

    „Чрез Bosch Startup Harbour oтваряме нови възможности за българската стартъп екоситема. Компанията е изключителнo любопитна към родните ни стартъпи и вярваме, че техните разработки могат да помогнат за развитието на нашия бизнес. В замяна ние сме готови да им предоставим знанията си, ресурсите и най-опитните си експерти, за да могат те да валидират идеите си и да ги превърнат в успешен бизнес модел“, коментира Синиша Джукич, генерален мениджър на Bosch.IO България.

    Областите, в които компанията търси стартъпи, са следните:

    1. Проследяване и минимизиране на екологичния отпечатък на електрическите велосипеди
    2. Смарт термотехнологии
    3. Иновативни решения, базирани на свързани смарт сензори
    4. Зелени технологии с фокус върху енергийната ефективност, кръгова и водородна икономика 5. Metaverse и бъдещето на работното място
    6. Физически продукти с внедрени AI & ML технологии
    7. Supply chain и обмяна на данни
    8. Ново поколение услуги за комерсиални сгради и обществени обекти
    9. Иновативни решения в областта на горивни клетки, възобновяеми енергийни източници и smart grid

    Крайният срок за кандидатстване е 31 август 2022 година, а стартъпите могат да подават своите заявки за чрез сайта на Bosch Startup Harbour.

    Очаква се победителите да бъдат обявени през есента.

    Досега в Bosch Startup Harbour участие са взели 35 стартъпа, разпределени в 6 различни кохорти. Статистиката показва, че процентът на оцеляване на участващите в програмата стартъпи е 80% след две години.

    Към момента в Bosch.IО България работят 220 технологични експерти с опит в целия спектър на софтуерните разработки. Компанията постоянно разширява своите компетенции, като има разнообразни проекти и продукти от embedded IoT разработки до cloud решения, предлага технологично и бизнес консултиране, UX и маркетинг, разработка на мобилни приложения, както и на цялостни решения за бизнеса и крайните клиенти. Сред проектите, които екипът в София разработва, е решение за логистика, планиране и производство, което вече е внедрено в 55 фабрики на Група Бош по света.

    Над 12 милиона автомобила глобално използват друга система на Bosch.IO България за отдалечено обновление на софтуера и навигационните карти в самата кола. Сред новите проекти на компанията е и глобален B2B портал за производителите на електрически велосипеди, който позволява лесно закупуване и дистрибуция на електрически компоненти на едро.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Bosch.IO EOOD в Jobs.bg

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 14 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 14 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата
    преди 15 часа
    Tesla ще съкрати над 10% от работната си сила
    Двама висши мениджъри също се оттеглят
    преди 17 часа
    Sameday планира 200% увеличение на точките за доставка извън дома в България
    Експанзията до 1500 точки до края на 2024 г. е част от регионален инвестиционен план в размер на €30 млн.