четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1945 прочитания

    В Софийския университет откриха студио за продуктова фотография и видео съдържание

    Кой, как и при какви условия може да ползва E- Success Studio, разказва Николай Бакалов, Председател на Съвета на директорите на Фондация „Е-комерс съксес“
    13 юли 2022, 12:12 a+ a- a

    Снимка: Николай Бакалов, Председател на Съвета на директорите на Фондация „Е-комерс съксес“

    В края на юни се откри E- Success Studio в Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, чиято цел е студенти и млади предприемачи да имат достъп до студиото за целите на техните студентски и предприемачески проекти – продуктова фотография, видео съдържание и видео стрийминг, и дава възможност на влогъри да излъчват своите предавания от студиото. Студиото ще си партнира с Високотехнологичния бизнес център на Софийски университет в предоставянето на инкубационни услуги за предприемачи в сферата на електронната търговия.

    Повече за студиото – кой, как и при какви условия може да го ползва, разказва председателят на Съвета на директорите на Фондация „Е-комерс съксес“. 

    Николай, разкажете ни за E- Success Studio? Каква е целта му и как се роди идеята?
    От 4 години Фондация „Е-комерс Съксес“ и Центърът за образователни услуги към СУ „Св. Климент Охридски“ си сътрудничат в съвместното провеждане на следдипломната квалификация „Електронна търговия и дигитализация на търговската дейност“ (с две проведени издания до този момент). Фондацията и Стопанският факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ в партньорство с Българска Е-комерс Асоциация (БЕА) си партнират за провеждането на дисциплините е-бизнес (бакалаври), м-бизнес (магистри) и електронна търговия (магистри), като фондацията осигурява гост-лектори, менторска подкрепа, хостинг услуги за практически проекти на студентите и бизнес предприемачите.

    В процеса на тези обучения и следдипломни квалификации за студентите и предприемачите е важно да придобият знания и умения как да развиват онлайн бизнес и как да боряват с маркетинг. Така се роди идеята за създаването на E-success Studio в Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“. E-Success Studio дава възможност на студентите от Стопанския факултет на Софийския университет да развиват тези умения с помощта на най-новите технологии.

    Изграденото студио позволява на студентите и предприемачите да развиват своите уебсайтове и предприемачески проекти. Те могат да правят продуктова фотография и да създават видео съдържание, които са задължителни за един сайт и да излъчват видео стрийминг. Това ще им помогне да подобрят потребителското изживяване на своите клиенти.

    Кой и как може да ползва студиото?
    Студентите от Стопанския факултет на Софийски университет и предприемачите в следдипломната квалификация „Електронна търговия и дигитализация на търговската дейност“ могат да ползват E- Success Studio в Стопанския факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“ чрез безплатен достъп до студиото за целите на техните студентски и предприемачески проекти през целия период на обучението им, като заявят желанието си да ползват студито към своите ментори в програмите: Николай Бакалов, Председател на Съвета на директорите на Фондация „Е-комерс Съксес“, Жанет Найденова, Председател на БЕА, и доц. Тодор Ялъмов, заместник-декан на Стопанския факултет към Софийски университет.

    В партньорство с преподаватели от Стопанския и други факултети на Софийски университет ще се изготвят видео и друго електронно съдържание за курсовете и следдипломните квалификации.

    За всички ли ще е безплатно – дори и за хора, които не са студенти от Софийския университет?
    Студиото е достъпно и за преприемачи, които не са студенти на Софийски университет срещу преференциална цена.

    Какви услуги могат да се ползват – оборудване, съдействие от технически лица, последваща обработка на видеото, и при какви условия?
    За студентите и преприемачите студиото предоставя безплатно необходимата техника, озвучаване и осветление за видео стрийминг, видео заснемане и фото заснемане и осигурява техническа помощ и видео обработка на заснетото видео съдържание.

    За предприемачите и бизнесите извън Софийски университет студиото предоставя всички изброени по-горе услуги срещу преференциална цена.

    Студиото дава свободен достъп, как планирате да го поддържате в бъдеще?
    E-success Studio предоставя добавена стойност на студентите и младите предприемачи чрез безплатен достъп до студиото за целите на техните студентски и предприемачески проекти. Самата идея за студиото е на Фондация „Е-комерс съксес“ и реализацията му е изцяло финансирана със средства на Фондацията и дарения от компании, които подкрепят инициативата „Да успееш, без да напускаш България“ и личен труд. Множество компании са изразили желание да се включат в инициативата чрез дарения, за да може студиото да предоставя оборудване и услуги безплатно за студентските и преприемаческите проекти.

    Pеализацията на платени услуги към предприемачите и бизнесите извън Софийски университет ще позволи закупуването на допълнителна техника, хардуер и софтуер, необходими за предоставянето на още повече услуги.

    Какви са Вашите очаквания – за кого би било най-полезно?
    Студиото е създадено с мисията да предоставя добавена стойност на студенти и млади предприемачи чрез безплатен достъп до студиото за целите на техните студентски и предприемачески проекти – продуктова фотография, видео съдържание и видео стрийминг, и би било най-полезно за реализацията на техните проекти. E-succes Studio предоставя възможност и на влогъри да излъчват своите предавания от студиото.

    До този момент за какво се е използало най-вече студиото – ще е интересно да дадем конкретни примери – кой и какво е снимал?
    Един от първите проекти, реализирани в E-success Studio e видео заснемане на първата SEO Serpact Academy в партньорство със Стопанския факултет към Софийски университет “Св. Климент Охридски“ и видео тестимониалс с участниците в академията.

    По време на откриването на E-success Studio бе обявено българското участие в „Световната купа по предприемачество“ (www.entrepreneurshipworldcup.com). Предприемачите от България могат да кандидатстват до 19 август 2022 г. В глобалния конкурс „Световна купа по предприемачество“ предприемачите трябва представят бизнес идеи в различни категории и могат да ползват студиото, за да приготвят професионално своите предложения.

    Видео серията „Да успееш, без да напускаш България“ от кратки видеа с фокус към успешни и вдъхновяващи истории на успели онлайн микро-, малки и средни бизнеси, преминали обученията, също се реализира в E-commerce Success Studio. Целта е да се мотивират бизнесите да планират свое онлайн присъствие и онлайн бизнес, като се възползват от новите възможности и с подкрепата на Фондация „Е-комерс Съксес“ да се превърнат в успешни е-бизнеси.

    Студиото си партнира с Високотехнологичния бизнес център на Софийски университет. В какво се изразява сътрудничеството?
    E-success Studio си партнира с Високотехнологичния бизнес център на Софийски университет в предоставянето на инкубационни услуги за предприемачи в сферата на електронната търговия. Областите, които имат най-голяма нужда от интервенции, са свързани с уменията и иновациите, както и с насърчаването на предприемачеството. Студиото и центърът ще подкрепят фирмите, които искат да се развиват, като им предоставят консултантска помощ, менторство и възможност да ползват студиото за създаване на видео и визуално съдържание за своя бизнес.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 4 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 9 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 10 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 10 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам