понеделник, 04 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  887 прочитания

  Софтуер, разработван в България, ще дигитализира строителния сектор в Чехия

  Софтуерната компания Cobuilder продължава да увеличава екипа си от професионалисти в България
  23 юни 2022, 13:49 a+ a- a

  Софтуерната компания Cobuilder, чиито инженерен екип е в България, и Чешката агенция по стандартизация (CAS), подписаха договор за дигитализиране на строителния сектор в Чехия. Стратегическото партньорство цели внедряването на система за управление на информацията в строителството. Това ще спомогне за прилагането на стандартизирани данни и единен дигитален език за чешкия строителен сектор.

  Целта на проекта е да се улесни информационния поток както и дейността на всички участници в сектора при управлението на данните за строителните материали. Това сътрудничество включва интегрирането на различни системи и стандарти, разработени с най-новите софтуерни решения на Cobuilder. Проектът ще допринесе и за спазването на екологичните практики и изисквания.

  „Чехия е една от държавите, които първи поемат по пътя на дигитализацията в строителството на национално ниво. Методологията, която се използва в този мащабен проект, лесно може да се приложи и в други държави. Подходът е подобен за държавни организации, асоциации, национални и международни строителни участници, които се стремят към дигиталната трансформация на сектора чрез прилагането на стандарти.“, споделя Ларс Фреденлунд, главен изпълнителен директор на Cobuilder.

  Партньорството с Чешката агенция по стандартизация ще доведе до стратегическото развитие на Cobuilder и в други европейски държави. Мащабният проект ще отвори вратите за разговори на международно ниво и ще ускори възможностите за представители на строителната индустрия да използват единния дигитален език, който Cobuilder предлага чрез решенията си.

  Софтуерната компания е в растеж и продължава да увеличава екипа си от професионалисти в България. Във всеки отдел работата е динамична и гъвкава, а проектите в Cobuilder се променят заедно с клиентите и техните нужди, както и с технологичните промени в бранша. Всички продукти се поддържат и пишат на модерни технологии, което е предпоставка и за постоянното развитие на уменията на софтуерните инженери в компанията.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на COBUILDER INTERNATIONAL EOOD в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  ЕС договори нови правила за контрол на "Дивия запад" на крипто индустрията
  Компаниите за криптовалути ще трябва да имат лиценз за упражняване на дейност в ЕС, въвеждат се и мерки за защита на потребителите
  преди 10 часа
  България се присъединява към инициатива, подкрепяща ядрената енергетика
  Становището е покрепено от 20 синдиката от Белгия, Чехия, Финландия, Франция, Унгария, Литва, Румъния, Словакия, Словения и Хърватия
  преди 14 часа
  iBanFirst придобива базирания в Лондон Cornhill
  Финтех компанията планира международни сделки на стойност €100 млн. през следващите 3 години
  преди 14 часа
  Българската Gtmhub придоби нова компания
  Това е втората сделка по придобиване за българския стартъп от началото на 2022
  преди 14 часа
  SeedBlink стартира вторичен пазар, където инвеститорите могат да продадат придобитите активи
  Компанията стартира и SeedBlink Circle, общност за активни членове, за да улесни взаимодействието и споделянето на идеи