вторник, 05 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1162 прочитания

  Зед Шоу отново пред българска аудитория от DEV общността

  За какво ще говори едно от най-популярните имена в света на програмирането, разказва Виктор Бечев от Strypes
  25 май 2022, 09:40 a+ a- a

  Виктор Бечев - Technical/Team Lead в Strypes

  На 31 май световно известният автор и програмист Зед Шоу (Zed Shaw) отново ще презентира пред българските професионалисти по покана на Strypes. Събитието е безплатно и е подготвено за цялото development общество. Името на Зед е известно на всеки програмист. Той е автор на редица книги и курсове, които се използват за обучение (Learn Python The Hard Way, Learn Python 3 The Hard Way, Learn C The Hard Way, Learn Ruby The Hard Way, Learn More Python the Hard Way, and soon to be published - Learn JavaScript the Hard Way). 

  Повече за предстоящото събитие пред Economy.bg разказва Виктор Бечев - Technical/Team Lead в Strypes. Виктор е един от основните инициатори компанията отново да покани Зед и заедно с него подбра най-подходящата и интересна тема, която той да представи пред професионалисти и хора с интереси в сферата на програмирането.  

  Виктор, за втори път по покана на Strypes световно известният автор и програмист Зед Шоу ще презентира пред българските професионалисти. Кога, къде и как ще се проведе събитието и как става записването?
  За наше огромно удоволствие, Зед Шоу отново прие поканата ни да е наш гост. Събитието ще се проведе на 31 май от 18:30 часа и този път ще бъде излъчено на няколко локации: София (Campus X), Пловдив (офиса на Kodar), Бургас (офиса на Strypes) и Варна (Innovator - Coworking Space Varna). 

  Радваме се, че обстановката вече ни позволява да се съберем и да създадем една приятна нетуъркинг атмосфера, в която гостите ни ще могат да общуват, да научат нещо полезно и да се насладят на изненадите, които сме приготвили за тях. Събитието е напълно безплатно, като е необходима предварителна регистрация, която лесно можете да направите на следния адрес: https://bit.ly/3kHtnqF.

  Как ще протече събитието?
  Очакваме всички гости в 18:30 ч., като ще ги посрещнем с по една студена бира или безалкохолно. След това всеки ще може да се наслади на лекцията, последвана от Q&A сесия, в която могат да бъдат зададени всякакви въпроси. 

  Какво ви мотивира отново да поканите Зед и каква е целта на това събитие?
  Следим Зед Шоу от много време и знаем, че той е програмист с богат и разнообразен опит, който допринася към DEV общността чрез редица книги и обучения за специалисти в сферата. Поканихме го, защото знаем, че той може да предложи един различен поглед над проблемите, които вълнуват нашите колеги програмисти в днешно време. 

  На каква тема ще говори Зед?
  Зед ще се фокусира върху темата „Single-Page vs. Multi-Page Web Applications: Предимствата (и недостатъците), за които никой не говори“. Той ще анализира в дълбочина и методите на софтуерна разработка и архитектура и промяната им с времето и с растящия мащаб на проектите днес. 

  За кого е подходящо събитието?
  Всеки, който има основите като софтуерен разработчик, би получил огромна добавена стойност, тъй като темата няма фокус върху конкретен език или технология, а по-скоро предлага цялостен поглед и анализ, както и начин на мислене. Ето защо препоръчвам на всички свои колеги да станат част от събитието.  

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  ЕС договори нови правила за контрол на "Дивия запад" на крипто индустрията
  Компаниите за криптовалути ще трябва да имат лиценз за упражняване на дейност в ЕС, въвеждат се и мерки за защита на потребителите
  преди 11 часа
  България се присъединява към инициатива, подкрепяща ядрената енергетика
  Становището е покрепено от 20 синдиката от Белгия, Чехия, Финландия, Франция, Унгария, Литва, Румъния, Словакия, Словения и Хърватия
  преди 14 часа
  iBanFirst придобива базирания в Лондон Cornhill
  Финтех компанията планира международни сделки на стойност €100 млн. през следващите 3 години
  преди 15 часа
  Българската Gtmhub придоби нова компания
  Това е втората сделка по придобиване за българския стартъп от началото на 2022
  преди 15 часа
  SeedBlink стартира вторичен пазар, където инвеститорите могат да продадат придобитите активи
  Компанията стартира и SeedBlink Circle, общност за активни членове, за да улесни взаимодействието и споделянето на идеи