петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2856 прочитания

    Българската компания AMPECO получи награда за устойчивост в автомобилната индустрия от Германия

    Платформата на AMPECO за управление на зарядни станции се използва от над 80 компании на 6 континента
    12 май 2022, 12:32 a+ a- a

    Петър Георгиев - ръководител „Стратегия и партньорства” в AMPECO. Снимка: © Zöhre Kurc

    Българската продуктова компания AMPECO, която разработва cloud-базирана софтуерна платформа за управление на зарядни станции за електромобили, получи международно признание. На церемония в Берлин на 11 май 2022 компанията беше отличена с награда за устойчивост в автомобилната индустрия - Sustainability Award in Automotive 2022, заедно с още седем фирми от цяла Европа.

    Това e първото издание на наградите, организирано съвместно от германската медийна група ATZ/MTZ и експертите по мобилност и устойчивост на консултантската компания Arthur D. Little (ADL). Наградата се връчва за устойчиви решения в областта на опазването на околната среда и климата в автомобилната индустрия и мобилността. Експертното жури отличи осем победители в трите категории - технологии, мобилни концепции и стартиращи компании по време на конгреса ATZlive - Powertrains and Energy Systems of Tomorrow 2022.

    Независимото жури базира оценките си на целите за устойчиво развитие на ООН. Българската компания AMPECO стана победител в категорията „Устойчив бизнес модел в мобилността” с нейната софтуерна платформа за управление на зарядни станции за електромобили. Сред останалите победители са компании като T-Systems, собственост на Deutsche Telekom, глобалният концерн Continental и други компании от САЩ, Германия и Италия.

    Платформата на AMPECO дава възможност на енергийните компании, операторите на зарядни станции, доставчиците на мобилност и др. да стартират и разширяват бизнеса си със зареждане на електрически превозни средства. Създадена от предприемачи с богат опит в разработването на софтуер, AMPECO бързо се превъръща в утвърден играч на глобалния пазар. Днес продуктът на компанията се използва от над 80 компании на шест континента. Някои от най-големите оператори на зарядни станции в Западна Европа, Обединеното кралство, Скандинавия и САЩ разчитат на платформата за зареждане на електромобили на AMPECO.

    „За нас е привилегия да бъдем признати сред победителите в наградите за устойчивост в автомобилната индустрия“, казва Петър Георгиев, ръководител „Стратегия и партньорства” в AMPECO. „Тази награда доказва мисията на екипа ни да предоставя технологични решения, които активно подпомагат борбата с климатичните промени и тяхното въздействие върху всеки един от нас.”

    „Автомобилната индустрия може да допринесе много за постигането на целите за опазване на климата и устойчивост”, коментира  д-р Филип Зайдел, директор в Arthur D. Little в прессъобщение. „Носителите на наградата за устойчивост в автомобилната индустрия за 2022 г. показват, че в тази ключова индустрия има значителна иновативна сила и огромно желание за трансформация. За нас е голямо удоволствие да отличим днес победителите, които съзнателно се фокусират върху сближаването на мобилността с телекомуникациите, енергийната индустрия, софтуера и дигитализацията по отношение на устойчивостта.” 

    Повече за продуктите, които екипите на AMPECO в България разработват, вижте тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 33 минути
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 38 минути
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 1 час
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 1 час
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 2 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове