неделя, 27 ноември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1929 прочитания

  Българската компания AMPECO получи награда за устойчивост в автомобилната индустрия от Германия

  Платформата на AMPECO за управление на зарядни станции се използва от над 80 компании на 6 континента
  12 май 2022, 12:32 a+ a- a

  Петър Георгиев - ръководител „Стратегия и партньорства” в AMPECO. Снимка: © Zöhre Kurc

  Българската продуктова компания AMPECO, която разработва cloud-базирана софтуерна платформа за управление на зарядни станции за електромобили, получи международно признание. На церемония в Берлин на 11 май 2022 компанията беше отличена с награда за устойчивост в автомобилната индустрия - Sustainability Award in Automotive 2022, заедно с още седем фирми от цяла Европа.

  Това e първото издание на наградите, организирано съвместно от германската медийна група ATZ/MTZ и експертите по мобилност и устойчивост на консултантската компания Arthur D. Little (ADL). Наградата се връчва за устойчиви решения в областта на опазването на околната среда и климата в автомобилната индустрия и мобилността. Експертното жури отличи осем победители в трите категории - технологии, мобилни концепции и стартиращи компании по време на конгреса ATZlive - Powertrains and Energy Systems of Tomorrow 2022.

  Независимото жури базира оценките си на целите за устойчиво развитие на ООН. Българската компания AMPECO стана победител в категорията „Устойчив бизнес модел в мобилността” с нейната софтуерна платформа за управление на зарядни станции за електромобили. Сред останалите победители са компании като T-Systems, собственост на Deutsche Telekom, глобалният концерн Continental и други компании от САЩ, Германия и Италия.

  Платформата на AMPECO дава възможност на енергийните компании, операторите на зарядни станции, доставчиците на мобилност и др. да стартират и разширяват бизнеса си със зареждане на електрически превозни средства. Създадена от предприемачи с богат опит в разработването на софтуер, AMPECO бързо се превъръща в утвърден играч на глобалния пазар. Днес продуктът на компанията се използва от над 80 компании на шест континента. Някои от най-големите оператори на зарядни станции в Западна Европа, Обединеното кралство, Скандинавия и САЩ разчитат на платформата за зареждане на електромобили на AMPECO.

  „За нас е привилегия да бъдем признати сред победителите в наградите за устойчивост в автомобилната индустрия“, казва Петър Георгиев, ръководител „Стратегия и партньорства” в AMPECO. „Тази награда доказва мисията на екипа ни да предоставя технологични решения, които активно подпомагат борбата с климатичните промени и тяхното въздействие върху всеки един от нас.”

  „Автомобилната индустрия може да допринесе много за постигането на целите за опазване на климата и устойчивост”, коментира  д-р Филип Зайдел, директор в Arthur D. Little в прессъобщение. „Носителите на наградата за устойчивост в автомобилната индустрия за 2022 г. показват, че в тази ключова индустрия има значителна иновативна сила и огромно желание за трансформация. За нас е голямо удоволствие да отличим днес победителите, които съзнателно се фокусират върху сближаването на мобилността с телекомуникациите, енергийната индустрия, софтуера и дигитализацията по отношение на устойчивостта.” 

  Повече за продуктите, които екипите на AMPECO в България разработват, вижте тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  25 ноември 2022, 16:40
  Мария Габриел: В Европа има нужда от повече инвестиции в компании, ръководени от жени
  Едва 15% от стартъпите са основани от жени и те получават едва 2% от общите инвестиции в сферата, подчерта българският еврокомисал
  25 ноември 2022, 16:23
  НАП ще връщадо 1800 лева за 3 деца
  До края на декември заявяваме данъчните облекчения за деца чрез работодателя
  25 ноември 2022, 16:09
  София вече има планетариум
  „Андромеда“ ще работи без почивен ден и ще предлага разнообразна програма
  25 ноември 2022, 14:42
  УниКредит: Цените на имотите в София може да паднат с между 5 и 10% през 2023
  В София и Варна жилищата са най-недостъпни за хората, едва 10% от домакинствата, които са с най-високи доходи, могат да си ги позволят, сочи анализ на банката
  25 ноември 2022, 11:18
  ЕС договори мерки за общо закупуване на газ
  Руският газ ще бъде изключен от съвместното закупуване, договориха се министрите на енергетиката от страните от ЕС
  25 ноември 2022, 09:21
  Първа копка на "Ритейл парк Добрич"
  Очаква се той да отвори врати през есента на 2023