петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8155 прочитания

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи отделът по киберсигурност на DXC Technology България?

    За решенията, екипите и технологиите, които използват, научете от Христо Христов, ръководител на отдела по киберсигурност за Източна Европа в DXC Technology
    11 май 2022, 14:33 a+ a- a

    ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.

    Какви проекти разработва отделът по киберсигурност на DXC Technology България, пред Economy.bg разказва Христо Христов, ръководител на отдела.

    Кои са ключовите проекти, по които се работи в отдела по киберсигурност на DXC Technology България?
    Отделът по информационна сигурност в България е един от най-големите Cybersecurity екипи на DXC в регион Източна Европа. Корпоративната ни принадлежност към DXC Technology обуславя достъпа ни до изключително голямо разнообразие от технологии и продукти. Проектите, по които работим, са насочени към изграждането и поддръжката на цялостна защита за нашите клиенти, включваща и разработката на политики за сигурност съгласно установените стандарти и контроли в тази област. Според профила си нашите специалисти участват във всички етапи на проектите, осигурявайки пълно покритие. Включваме се още във фазата на продажба, където консултантите ни обсъждат най-подходящия подход с представителите на клиента заедно с нашите партньори - водещи в индустрията производители и/или доставчици на доказани продукти за информационна защита. Работим активно по разработката и осъществяването на дизайна и достигаме фазата на активна защита, използвайки комбинации от продукти и технологии за постигането на максимална сигурност за клиента.

    Бихте ли разказали накратко как протича един проект?
    Благодарение на добре развитата мрежа от партньорства на DXC работим в унисон с производителите на продукти за киберсигурност. Това ни дава възможност за бързо и ефективно осъществяване на проектите по начин, който често надхвърля очакванията на клиента. Фазата на реализация обичайно е с различна продължителност, като това се определя от услугите и технологиите, които клиентът е закупил. След приключването на тази фаза клиентската среда се предава към екипите, които се грижат денонощно за сигурността, като наблюдават, анализират и разследват всяко събитие, пораждащо съмнения за заплаха.

    Колко души работят по всеки от проектите и какви специалисти са те?
    В основата на всеки проект стои поне един мениджър управление на проекти, който, освен че има силно изявени лидерски качества, е и добре подготвен технически. Около него се сформира екип от консултанти, тясно специализирани в определена област и отговарящи за дадена функционалност – колкото повече са функционалностите, толкова по-голям е екипът, работещ по съответния проект. Държа да отбележа, че всички тези експерти са базирани в България.

    Какви технологии използвате за отделните проекти?
    Работим в партньорство с най-популярните и установени имена в бранша – водещи в индустрията доставчици на продукти и решения за информационна сигурност. Мога да спомена някои от тях – Microsoft, AWS, Microfocus. Участието ни в множеството разнообразни и сложни проекти дава възможност на екипа в България непрестанно да обогатява портфолиото и експертизата си по отношение на последно поколение продукти за киберзащита.
    Сътрудничеството с най-големите корпорации не само в Европа, но и в света, ни дава възможност да развиваме и дори да създаваме изцяло нови екипи в България. Благодарение на глобалната ни партньорска мрежа, екипите ни в страната получават обучения от най-високо ниво директно от извора. Определено е вълнуващо.

    Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата при отделните екипи?
    Дигитализацията настъпва с висока скорост и наблюдаваме все повече престъпления в киберсвета. Екипите ни са на „пост“ 24 часа в денонощието. Осигуряваме пълна и проактивна защита за средите, за чиято сигурност отговаряме. Всеки отделен екип разполага с различни нива на поддръжка и се възползваме от това предимство – новопостъпилите работят с най-опитните ни експерти с цел предаване и трупане на знания. Това ни осигурява високо качество на предоставяните услуги.

    Как се промени екипът по киберсигурност на DXC Technology България през годините?
    Екипът в България е сформиран преди повече от 16 години и с всяка година броят на експертите и уменията расте. Само през изминалите 12 месеца успяхме да привлечем над 75 нови попълнения, които преминават през вътрешните обучения и академии и ще им бъде осигурен индивидуален план за развитие в тази област спрямо техните нужди и нагласи. Благодарение на многогодишния опит, натрупан от експертите на DXC Security Bulgaria, успяхме да установим и предложим прогресивен кариерен път за развитие на всеки един от членовете на екипа. Балансираната среда, множеството възможности за обучения и сертифициране в областта на информационната сигурност и младият ни и мотивиран колектив, придават уникалното усещане за подкрепа и разширяването на знанията на всеки един младши специалист в областта. Наслагването и придобиването на нови знания и умения на ежедневна база тласка новопостъпилите кадри да усъвършенстват своите похвати в реална среда с достъп до най-новите продукти на пазара. DXC Security Bulgaria успява да събере и съхрани всички тези отделни компоненти в една правилна рецепта, която е доказана и припозната като работеща през годините. Тази класическа рецепта, включваща нови обучения, възможности за усъвършенстване, добре подготвен и предразполагащ колектив, е сигурна формула за израстване в кариерата от университетската скамейка до най-високо квалифицираните консултантски и технически роли в областта на информационната сигурност!

    Кои са най-големите предизвикателства в сферата на киберсигурността?
    Най-голямото предизвикателство е липсата на достатъчно добре подготвени кадри в сферата на информационната сигурност. Ние сме свикнали да трансформираме предизвикателствата във възможности. Създадохме богата база от материали и вътрешни академии, които целят изграждане на солидна основа в сферата. Работим в тясна връзка с университетите в България, които имат специалности с насоченост киберзащита. В момента разработваме и студентска програма за ранно кариерно развитие в областта.

    Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите за екипа по киберсигурност на DXC Technology България?
    Тъй като няма как да вляза в детайли по чисто технологичните ни постижения, ще се възползвам в отговор на въпроса да отлича екипната работа и атмосферата. Сферата, в която работим, е предизвикателна и без добрата координация между различните звена на екипа по киберсигурност, няма как да достигнем нивото, с което се гордеем днес. Огромна заслуга за това имат, разбира се, и лидерите на екипи, които полагат ежедневни усилия за изграждането на ангажираност и поддържането на мотивацията на всеки един член на организацията.
    Няма как да пропусна да отбележа като постижение и създаването на изцяло ново звено насочено към мрежовата сигурност и разрастването на звеното на консултантите по киберсигурност. Наскоро създаден и разрастващ се е и екипът ни, насочен към мониторирането на инциденти както на софтуерно, така и на хардуерно ниво, което добавя още повече цвят към отличителните белези на DXC Security България.

    Какво предстои за екипа по киберсигурност в DXC Technology България?
    Статистиката е категорична, че с всяка изминала година, броят на заплахите расте стремглаво и компаниите все повече осъзнават нуждата от комплексна защита такава, каквато ние в DXC Technology осигуряваме.
    Ще продължим с инвестициите в развитието на организацията в България с разширяването както на екипите, така и на портфолиото от услуги, отговаряйки на нарастващите нужди на клиентите от адекватна и превантивна защита от последно поколение.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на DXC Technology / Enterprise Services Bulgaria EOOD в Jobs.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи SEPA Cyber Technologies?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Accedia?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Festo в България?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи SoftGroup?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи LimeChain?
    ИТ продуктите в България: Какъв продукт разработва AMPECO? 
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва WPX?
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Gtmhub?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Региоком България?
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва „Уча.се“
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи DROXIC?
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Delasport?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Бош Инженеринг Център София

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи ТехноЛогика?
    ИТ проeктите в България: По какви проекти работи Godel Technologies
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва ICDSoft
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва „Алтерко“
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва OfficeRnD?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Motion Software?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Matrix Eastern Europe?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Mobile Wave Solutions?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи TINQIN?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Tek Experts?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва TIMIFY?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Eos Matrix?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи GemSeek?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Milestone?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи ITGix?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Devision?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Acronis?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи EPAM Systems
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи KPMG ITS?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Scalefocus?

    ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва OpenTag?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Anakatech?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Flat Rock Technology?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Atos Bulgaria Competency Center
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Balkan Services?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Нетера?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Fourth?
    ИТ проектите в България: По какви продукти работи Dynamo Software?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Мнемоника?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Paysafe?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Alcatraz AI?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва PROS?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Tick42?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Grafixoft?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Gameloft?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва VMware?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи HeleCloud?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва AtScale?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Smart IT?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Infragistics?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Appolica?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Astea Solutions?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи HPE?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Mansion?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи А1 България?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Dreamix?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Immedis?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи SEEBURGER?
    ИТ продуктите в България: По какви продукти работи DIGITALL
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Енетпулс?
    ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва StorPool Storage?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Блубито?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Модис?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Playtech?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Coherent Solutions?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Experian?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи DHL Freight ESS?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи МенторМейт?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Proxiad?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи DataArt?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Resolute Software?
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Progres

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 14 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 15 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 17 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 19 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк