петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1345 прочитания

    ВУЗФ стартира нова магистърска програма „Финтех, финанси и дигитални иновации”

    Бизнес университетът разкрива новата магистратура по повод 20-годишния си юбилей
    03 май 2022, 15:11 a+ a- a

    Снимка: ВУЗФ

    По случай 20-ата си годишнина Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) продължава да създава и да предлага програми без аналог в България и стартира нова магистратура с фокус към финансите на бъдещето - „Финтех, финанси и дигитални иновации”. С новата програма, която е в партньорство с Българската финтех асоциация, ВУЗФ слага началото на цялостното обновяване на програмите си, с които ще стартира специалната нова академична 2022/2023 година.

    „Тази програма е нашият подарък по случай юбилея на ВУЗФ към всички, които искат да се развиват в областта на финтех и дигиталните иновации. Вярваме, че всеки уважаващ се университет трябва да отговаря на новите тенденции в средата, в която се развиват студентите му и да им предлага нови специалности, които да отговарят на тези нужди.“, заяви ректорът на ВУЗФ проф. д.ю.н. Борис Велчев.

    Целта на обучението на студентите по специалността „Финтех, финанси и дигитални иновации” е да се подготвят висококвалифицирани специалисти в областта на финтех и дигиталните иновации, които да се реализират успешно във финансови и нефинансови институции, финтех компании, компании за инвестиционно посредничество, финансови фирми с чуждестранно участие и др. 

    Специалността предвижда обучаващите се да усвоят теоретични и практически знания и умения за финансите, иновациите, регулациите на финансовия пазар, електронното банкиране, криптовалутите и финансовите технологии. Обучението е ориентирано към задълбочаване и утвърждаване на профилирана подготовка на студентите, осигуряваща професионалните компетенции, необходими за извършването на оперативни и управленски функции и процеси в дигитализирана финансова бизнес среда. Студентите ще бъдат обучавани от експерти във финтех индустрията и в дигитализирането на финансовите пазари и институции както от академичните среди, така и от финтех сектора. 

    Част от дисциплините ще включват задълбочено изучаване на същността, видовете и подсекторите на финтех, методите за оценка и регулациите във финтех компаниите, интернет на нещата и изкуствения интелект в сектора. Магистратурата ще постави акцент и върху управлението на финансовия риск в дигитална среда, както и върху основните видове технологии, използвани във финансовия сектор – big data, изкуствен интелект, машинно обучение и други. Ще се изучава още дигитализирането на валутните пазари, ролята на криптовалутите и връзката между цифровите технологии и финансовите институции. 

    Основната цел на ВУЗФ е да подготви специалистите за новите позиции във финтех компаниите, банките, застрахователните компании, инвестиционните дружества, изискващи умения както за използване на финансовите технологии така и капацитет за разработване на тези технологии. 

    Приемът за програмата е отворен и ще се осъществя само по документи. Всеки кандидат може да подаде документите си онлайн.

    Обучението в програмата ще се предлага в редовна, задочна и дистанционна форма. То ще протича в рамките на два семестъра за икономисти, три за неикономисти и четири за професионални бакалаври. Дипломиралите се студенти ще придобиват висше образование на образователно-квалификационна степен „магистър” с професионална квалификация „икономист”.

    При заплащането на семестриалните такси всеки магистър може да се възползва и от опцията за придобиване на студентски кредит или от възможността за разсрочено плащане, без оскъпяване на таксата. Всеки, който желае да получи повече информация за университета и за специалностите, може да си запази час за среща във ВУЗФ или онлайн консултация.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 7 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 23 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 23 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 23 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство