петък, 19 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  839 прочитания

  Мария Габриел с престижна награда „Жена новатор на годината“

  Преди месец тя бе обявена за една от 100-те най-влиятелни жени в европейската политика за стартъпите
  27 април 2022, 11:14 a+ a- a

  Сн: TuttiMedia

  Само месец след като бе обявена за една от 100-те най-влиятелни жени в европейската политика за стартъпите българският еврокомисар Мария Габриел получи поредно признание за работата й в подкрепа на видимостта на таланта на жените. На тържествена церемония в Милано тя бе отличена с наградата „Жена новатор“ на авторитетната италианска асоциация „Osservatorio TuttiMedia“, обединяваща утвърдени компании в медийната индустрия и комуникациите.

  Високият приз се връчва на жени, които не само разрушават стереотипите, но са изявени лидери и имат значим принос в различни сектори на обществото, мотивирайки повече жени да следват техния пример.

  „Приемам тази награда като признание за постигнатите резултати през годините, но също и като признание за всички жени, полагащи големи усилия да докажат своите знания и умения във всички сектори на икономиката и обществото. Това високо отличие за мен е и отговорност да продължа интензивната работа за още конкретни проекти и инициативи, чрез които да вдъхнем доверие и кураж на жените да бъдат смели в професионалното си развитие в науката, технологиите и предприемачеството“, коментира Мария Габриел.

  Българският еврокомисар реализира редица инициативи, извеждащи постиженията на жените на преден план, така че те да станат ролеви модели и източник на вдъхновение за други момичета и жени. В Европейската година на младежта 2022 тя стартира кампанията „Тя е лидер“, която откроява таланта и силните страни на младите жени от всички държави членки на Европейския съюз. Освен това, за първи път критерии за оценка по програма „Хоризонт Европа“ ще бъдат планове за равенство между мъжете и жените във всички институции, които ще получават финансиране по програмата.

  Също по нейна инициатива Европейският съвет по иновациите тази година ще подкрепи 130 стартъпи, ръководени от жени, благодарение на увеличението на бюджета от 2 на 10 милиона евро. „Само за две години, броят на новосъздадените от жени компании, получаващи финансиране, нарасна от 8 на 29 процента. Амбицията ми е тази година поне 40% от финансираните стартъпи да бъдат ръководени от жени“, коментира още Мария Габриел.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  GSK сключи договор за $170 млн. с УНИЦЕФ
  Компанията трябва да достави до 18 млн. дози ваксина срещу малария в рамките на 3 години
  преди 7 часа
  Производствените цени в Германия с 37% ръст на годишна база
  Това е най-голямото повишение на показателя, откакто се води статистика
  преди 7 часа
  преди 7 часа
  България и Сърбия ще работят заедно за гарантирането на енергийните си ресурси
  Превозът на български въглища за Сърбия, удълбочаването на Дунав и нов интермодален терминал, обсъдиха министрите на транспорта на двете страни
  преди 9 часа
  Фонд на фондовете ще разполага с над 2 млрд. лв. за периода 2021-2027 г.
  Във фонда започва одит, съобщи министър Александър Пулев
  преди 11 часа
  Samsung инвестира $15 млрд. в развоен център за чипове
  Компанията иска да бъде сред лидерите в технологиите за производство на чипове