понеделник, 15 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1988 прочитания

  ИТ проектите в България: I’ve got the power – иновация в енергийния сектор

  Мартин Павлов, Delivery Manager в Scalefocus, разказва повече за един от проектите, по които работят екипите на компанията
  08 април 2022, 14:44 a+ a- a

  Мартин Павлов, Delivery Manager в Scalefocus. Снимка: Scalefocus

   В рубриката „ИТ проектите в България“ разказваме за конкретните продукти и проекти, зад които стоят екипите тук, за да покажем, че в България може да имаш успешна кариера, да работиш по интересни и иновативни проекти. По какви проекти работи Scalefocus в България, научете от Красимир Костадинов - Chief Technology Officer, и Катерина Георгиева – Head of Technology ТУК.

  Мартин Павлов, Delivery Manager в Scalefocus, разказва повече за един от проектите, по които работят екипите на компанията - дигитална система за търгуване на енергийни мощности. Проектът е за голям доставчик на комунални услуги в Германия.

  Енергийният сектор претърпява значителни трансформации в пътя си към по-зелена и устойчива енергетика и внедряването на по-ефективни технологични решения. Не са много и ефективните дигитални системи за търгуване на енергийни мощности. Точно такава система изгражда Scalefocus за голям доставчик на комунални услуги в Германия. Екипите на компанията се грижат за безпроблемната ежедневна функционалност на продукта, както и за всички нови разработки, неговата модернизация и трансформация от монолитна към микросървисна архитектура. 

  Целта е уеб платформата на клиента да се превърне в един завършен продукт за търгуване на енергийни мощности, който да го трансформира от доставчик на комунални услуги в доставчик и на софтуер със свое собствено, патентовано решение. Затова и част от работата на екипа е фокусирана върху събирането на данни от всички външни системи и унифицирането им към платформата, като премахва зависимостите от софтуерните инструменти на трети страни. Едно от най-големите предизвикателства пред екипа е спецификата на индустрията за енергийна търговия и всеобхватността от системи, които трябват да бъдат пренаписани или създадени от нулата. Едно от основните постижения на специалистите на Scalefocus e консултирането на клиента по избора на технологии, които днес са се превърнали в основа на всички нови разработки в компанията и бързото обновяване на системите в заварено положение.

  В управлението на проекта се заимстват практики от Waterfall и Scrum методологиите, а екипите на компанията са мултифункционални – повече от 20 души, които работят по Front-end, Back-end, quality engineering, DevOps, софтуерни архитекти и проектен мениджър, работещи с технологии като MongoDB, PostgreSQL, Keycloak, Consul от HashiCorp, Angular 11+, Java Spring /Cloud, Boot, MVC, Reactive/, Java 11, ELK stack, Kibana, Grafana, Jenkins, Kubernetes, Docker, Cloudfly.

  Започнала с няколко проекта по поръчка, днес Scalefocus e сред водещите български IT компании, успешно реализирала над 500 проекта за клиенти от три континента и с офиси в България, Северна Македония и Турция.

  Вижте по какви проекти работи Scalefocus в България ТУК

  Видео за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Scalefocus в JOBS.bg тук

  ВИЖТЕ ОЩЕ

  ИТ проектите в България: Първата изцяло дигитална банка в Близкия Изток
  ИТ проектите в България: Как лицето ви може да замени ключовете и картите за достъп
  ИТ проектите в България: Иновации, подпомагащи дигиталната трансформация на клиента - американски технологичен гигант
  ИТ проектите в България: Една стъпка по-близо до ранната диагностика на рака
  ИТ проектите в България: WorkBox на Нетера с над 400 000 реда код

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  ББР с нова кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес
  Тя е с размер 30 млн. и ще е достъпна и за компаниите, които не са били одобрени за европейските средства
  преди 2 часа
  920 фирми ще получат над 93 млн.лв. безвъзмездни средства за енергийна ефективност
  Те са одобрени по финалната мярка за подпомагане на бизнеса за изминалия програмен период на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020
  преди 2 часа
  355 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 226 419
  12 август 2022, 16:33
  КЕВР утвърди цена на природния газ за август – 297,89 лв./Mwh
  Основната причина за увеличението са рязко нарасналите цени на международните газови пазари
  12 август 2022, 16:15
  София въвежда „спирка по желание“
  Те влизат в сила на 13 август за 9 автобусни линии