понеделник, 15 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1446 прочитания

  Ето кои са победителите в Наградите за иновации на ФБТИК

  Вижте кой за какви постижения беше отличен
  30 март 2022, 10:30 a+ a- a


  сн: ФБТИК

  Три компании, един предприемач и една жена предприемач бяха наградени за техния динамизъм, иновативност и постижения и за тяхната корпоративна социална и екологична отговорност в третото издание на Наградите за иновации на Френско-българската търговско-индустриална камара (ФБТИК).

  Тази година в конкурса се включиха над 60 проекта. Номинациите се оценяват по тяхната оригиналност и качество от пет различни състава на жури, всяко от трима души, които определиха предварително критериите за оценяване.

  За първи път конкурсът беше отворен и за компании, които не са членове на организацията.

  Ето кои са победителите в отделните категории:

  • Иновация в инвестицията - Klear - първата българска платформа за Peer-to-Peer кредитиране и инвестиране. В основата й стои идеята за един за един по-справедлив и по-отговорен финансов свят, споделя един от основателите, Лоик Льо Пишу.

  • Бизнесмен  - Иван Георгиев и Евгени Борисов, основатели на Pontica Solutions, българска BPO и ITO компания, основана като старт-ъп през 2015, която днес наброява вече над 700 души, с амбицията да достигне 1000 служители през 2022, с офиси в три града в България, както и в гр. Краков, Полша.

  • Бизнесдама - Джейн Димитрова, съосновател на Foodobox - първото в България мобилно приложение, борещо се срещу разхищението на храна;

  • Корпоративна социална отговорност - Spark - система за споделени електрически автомобили, която вече разполага с автопарк от над 550 превозни средства в София и в Пловдив;

  • Специална награда на журито, излъчена от номинациите от всяка една от останалите категории - Launchee, хибридно пространство за събития, което още в началото на пандемията успя да отговори на предизвикателствата на новата реалност в сектора на събитийния бизнес чрез гъвкави решения и възможно най-модерно оборудване, включително собствена платформа за стрийминг – Twillix.

  Специални гости на събитието бяха министърът на иновациите и растежа, Даниел Лорер, Николай Денков, министър на образованието и науката, Георги Гьоков, министър на труда и социалната политика, Н. Пр. г-жа Флоранс Робин, Посланик на Франция в България, редица представители на бизнеса и институциите.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 51 минути
  ББР с нова кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес
  Тя е с размер 30 млн. и ще е достъпна и за компаниите, които не са били одобрени за европейските средства
  преди 1 час
  920 фирми ще получат над 93 млн.лв. безвъзмездни средства за енергийна ефективност
  Те са одобрени по финалната мярка за подпомагане на бизнеса за изминалия програмен период на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020
  преди 2 часа
  355 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 226 419
  12 август 2022, 16:33
  КЕВР утвърди цена на природния газ за август – 297,89 лв./Mwh
  Основната причина за увеличението са рязко нарасналите цени на международните газови пазари
  12 август 2022, 16:15
  София въвежда „спирка по желание“
  Те влизат в сила на 13 август за 9 автобусни линии