сряда, 17 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2061 прочитания

    Български дизайнери разработват умен ученически чин

    Иновативният чин отговоря на потребностите на образованието през 2022
    17 февруари 2022, 15:03 a+ a- a

    Български специалисти разработват умен ученически чин. Иновацията, която цели да отговори на съвременните потребности на учениците и да им донесе удобство, е по инициатива на сдружение Български Мебелен Клъстър и е част от проекта „Иновативни заедно“.

    Ивета Атанасова е интериорен дизайнер, който работи по проекта. Тя споделя: „Разработването на чина мина през много етапи. Проведохме проучване, за да идентифицираме съвременните нужди и проблеми на учениците.  За да отговорим на потребностите на образованието през 2022 година, трябваше да сме сигурни, че чинът ще бъде пригоден за мобилни устройства, телефони и таблети, които все повече навлизат в образователната система.“

    Дизайнът на чина позволява да бъде използван в различни конфигурации и видът му да бъде променян според нуждите на учениците. Чинът има обособен слот за удобно поставяне на таблет в изправено положение или в хоризонтална позиция. По този начин устройството ще може да се използва като поле за рисуване, писане и гледане. В единия край на чина е предвидено място за поставяне на учебници и тетрадки, така че да бъдат под ръка. В другия край е вграден разклонител за USB портове, чрез който ще може да се зареждат дигиталните устройства, които в днешни дни са неизменна част от образователния процес. 

    Проектът „Иновативни заедно“ има за цел да насърчи иновационната дейност на Български Мебелен Клъстър, който обединява широк спектър от български производители на мебели, интериорни студиа, проджект мениджмънт компании и образователни институции. Проектът се осъществява с финансовата помощ на Европейския съюз и Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура Развитие на иновационни клъстери.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
    Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
    преди 11 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 12 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 13 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 16 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ