петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1192 прочитания

    Това ли ще са технологичните иновации на 2022?

    2022 се очаква да бъде годината на дигиталните номади и адаптивната технология, прогнозират от Motorola
    11 февруари 2022, 13:48 a+ a- a

    Всяка нова година носи със себе си обещанието за вълнуващи възможности, особено в този непрекъснато променящ се свят с неговите бързо движещи се приоритети, където иновациите в технологиите са от първостепенно значение. Проучванията по иновация от технологичната марка Motorola сочат няколко забележителни прогнози, за които да следите тази година.

    От мобилни иновации с кауза, до иновативен дизайн на офисните пространства с цел създаване на виртуална разширена реалност (AR), до нов адаптивен размер на мобилните устройства, това са 4-те иновации, които ще дефинират света на технологиите през 2022:

    #1: Офисът става виртуален: изкуствен интелект, разширена реалност и мобилното устройство като инструмент за работа отвсякъде
    За никого не е изненада, че 2022 ще даде допълнителен тласък на еволюцията от работа от вкъщи към работа отвсякъде. Технологичните компании по целия свят, имайки предвид предимствата на дистанционната работа, позволяват на служителите да работят от вкъщи все по-дълго или дори за постоянно. Motorola предвижда тази тенденция да продължи в бъдеще и прогнозира увеличение на продуктите, решенията и услугите, предназначени да подобрят преживяване на служители, работещи дистанционно.
    Нов дизайн на офиса и аудио/видео технологиите също ще проправят пътя за гъвкави настройки за срещи и нови начини за онлайн свързване. Вече няма да се налага потребителите да се приспособяват към предлагани технологии или продукти. Вместо това технологичните решения ще се погрижат за възникващите нужди на потребителите, позволявайки им да работят безпроблемно, където и да са. Например Motorola прогнозира, че технологии базирани на изкуствен интелект (AI) и разширена реалност (AR) ще създадат възможност на служителите да се потопят в реалистична офисна обстановка, независимо къде се намират, с иновации като Ready For1, които позволяват на устройства на Motorola като moto g100 да се свързват с ThinkReality A3 Smart Очила и да се интегрират в мобилен десктоп, видео, игри и развлечения в разширена реалност.

    #2: Техника с кауза
    Достъп до технологиите за всеки ще бъде основен фокус за мобилната индустрия през 2022 като скоро след това Motorola прогнозира, че ще бъдат пуснати повече мобилни технологични иновации, които подобряват репрезентацията и приспособяването на всеки независимо от език, пол, раса или увреждания. Например, миналата година Motorola стартира своята програма за Indigenous Languages, където устройствата вече поддържат два езика, считани за „застрашени“. Това е само първата от много цели, поставени за постигане, в проекта за Indigenous Languages, като марката прогнозира още повече развитие в тази посока.

    #3: Мониторите са на фокус
    Motorola прогнозира, че мониторите скоро ще имат повече функции за подобряване на свързаността и добавяне на повече стойност в офиса и у дома. Марката предвижда, че мониторите ще допълнят не само компютрите, но и ще разширят функционалността на смартфоните и игровите конзоли. Подобно на платформата Ready For на Motorola, марката прогнозира, че технологичните компании ще концентрират усилията си върху разработването на софтуерни решения за различни видове дисплеи и устройства, които могат безпроблемно да се използват заедно. Индустрията показва, че разширяването на пазара за монитори става от съществено значение у дома и на работното място и стриймингът на съдържание от едно устройство към друго ще продължи да допринася с нови функционалности и лекота на използване за потребители.

    #4: Адаптивни устройства
    Докато Motorola прогнозира 2021 като година на сгъваемите устройства, през новата година компанията забелязва фокус върху иновации, които да отговорят на нуждите на потребителите по време на пандемията. Заради необходимостта да работят отвсякъде, потребителите имат нужда от нови видове устройства, за да направят това преживяване безпроблемно. Това кара марката да вярва, че 2022 ще бъде годината на нови и подобрени дизайни и размери на мобилните устройства. Motorola прогнозира, че смартфоните ще продължат да се адаптират към нови размери и дизайни и да се подобряват с OLED технология, сгъваеми механизми и подобни, за да превърнат работата отвсякъде в реалност. Motorola вярва, че сгъваемите дисплеи ще бъдат пренесени и в други видове техника като таблети, компютри и лаптопи. Очаква се сгъваемите дисплеи и адаптивната технология да допринесат за възхода на новите приложения за цифрови табели, обществен транспорт и интелигентни домашни уреди през следващата година.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 9 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство