петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2375 прочитания

    Безплатно приложение информира за наличните лекарства в аптеките

    То показва и най-близките денонощни аптеки и лаборатории в страната
    28 януари 2022, 09:42 a+ a- a

     

    Безплатно приложение обхваща партньорска мрежа от аптеки в цялата страна с цел да улесни онлайн търговията на стоки от аптечната мрежа. Лесно, интуитивно и удобно, Help2Go предоставя информация за наличности на лекарства, добавки и козметични средства. Освен това мобилното приложение ще ви покаже и кои са най-близките до вас лаборатории, в които може да си направите изследване.

    “В последните години живеем в интересни и много динамични времена. Ежедневно предизвикателство за нас е, че често се изчерпват важни лекарствени средства от аптечната мрежа. Това води и до часове, изгубени напразно в обикаляне и търсене на важни консумативи. Така се зароди и идеята за създаването на уникалното приложение Help2Go”, споделя един от създателите й Звезделин Минчев, като допълва, че при създаването на приложението тяхната цел била именно да спестят ценно време и да премахнат чакането по опашки, което намалява и риска от заразяване от COVID-19.

    Системата е напълно безплатна и може да се свали от Google Play и App Store. От потребителя се изисква единствено да се регистрира.

    Основната й функция е информиране на потребителя в два аспекта - в кои най-близки аптеки до своето местоположение може да открие нужните лекарства, витамини или козметични средства, както и коя лаборатория ще откликне на възникнала нужда.

    И с това предимствата не приключват - платформата извежда сравнение на цените между отделните аптеки. При липса на наличност от нужния продукт той лесно може да бъде заявен с точна обратна информация за неговото зареждане и време за доставка.

    “При поръчка от Help2Go може да поръчате и платите лекарствата на родителите ви, на ваши близки или да дарите на нуждаещ се лекарствени продукти. Нашата цел беше освен да сме практични, да бъдем и полезни на обществото”, казва още Звезделин Минчев.

    Платформата дава точна информация за състава на всеки продукт с цел пълното запознаване на потребителя с характеристиките му. Процес, който лекарите обикновено неглижират, а при наплив в аптеката – никой не обяснява.

    Друга полезна функция в приложението е напомнянето кога дадено лекарство трябва да бъде прието, тъй като е важен точният прием при лечение. Така, ангажиментът човек да помни, да записва или настройва известия практически отпада, защото Help2Go ще се погрижи да дава навреме информация.

    “Екипът ни дава и възможността за доставка, тъй като не винаги условията позволяват заявените лекарства, добавки или козметични продукти да бъдат взети от аптеката или дрогерията, в която се намират. Карантина, отдалечено място на живеене, причините могат да бъдат безброй”, допълва Звезделин, като подчертава, че процесът се случва бързо и лесно и това го прави незаменим помощник в напрегнатото ежедневие.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 4 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 20 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 20 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 20 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство