петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1506 прочитания

    Moderna разработва една ваксина, която обединява бустерна доза срещу Covid-19 и грип

    Novavax е започнала изпитване на ранен етап на подобна ваксина
    10 септември 2021, 12:16 a+ a- a

    Moderna Inc съобщи, че разработва единична ваксина, която комбинира бустер доза срещу Covid-19 с експерименталната ваксина на компанията срещу грип. Компанията се надява в крайна сметка да добави ваксини, върху които работи - за респираторно-синцитиален вирус (RSV) и други респираторни заболявания като ежегодна ваксина, съобщи „Ройтерс“.

    „Вярваме, че това е много голяма възможност, която ни предстои, ако можем да предложим на пазара високоефективен пан-респираторен годишен бустер“, каза главният изпълнителен директор на Moderna Стефан Бансел по време на презентация, за да информира инвеститорите за своите лекарства в разработка. „Вярваме, че Moderna би могла да бъде първата на пазара с тази важна нова възможност“, каза той.

    Компанията провежда клинични изпитвания за RSV ваксина при възрастни хора.

    Moderna и Pfizer Inc и германският им партньор за ваксини BioNTech SE вече се очаква да съберат милиарди долари от бустерните дози за Covid-19, казаха анализатори и здравни инвеститори. Добавянето на грип и други заболявания може допълнително да увеличи тези печалби.

    Производителят на лекарства вече има няколко кандидата за ваксина срещу грип. Новата ваксина съчетава най-напредналата експериментална ваксина срещу грип, заедно с ваксината срещу Covid-19.

    Анализаторът на Oppenheimer & Co Хартаж Сингх заяви, че новината, че клиничните изпитвания на комбинирани ваксини вероятно ще започнат през следващите 6-12 месеца, е положителна изненада за инвеститорите.

    Novavax Inc, която все още няма разрешение от САЩ за своята ваксина срещу Covid-19, заяви, че е започнала проучване на ранен етап, за да тества комбинираните си ваксини срещу грип и Covid-19. 

    Moderna също така предостави актуализации за текущото си изпитване на средна фаза на своята разрешена ваксина срещу Covid-19 при деца на възраст от 6 месеца до 11 години. Компанията тества доза от 50 микрограма в педиатричното изпитване, включващо 4000 деца.

    Ваксината на Moderna, която получи разрешение за спешна употреба за две дози от 100 микрограма за хора на възраст 18 и повече години в Съединените щати през декември, в момента е в процес на преглед от FDA за употреба при юноши.

    От Moderna уточниха, че проучванията за избор на доза за различни възрастови групи, като от 2 до 6 години и от 6 месеца до 2 години, все още са в ход. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 2 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 2 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 2 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 3 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове