петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1767 прочитания

    Каква е цената на неправилните назначения?

    Иновативен калкулатор изчислява загубите на фирмите от наемането на неподходящи кадри
    30 юни 2021, 11:08 a+ a- a

    Над 220 хил. лв. би загубила компания, ако някой от високопоставените ѝ мениджъри напусне през първата година след наемането му. Директните загуби са приблизително 100 хил. лв., а индиректните – около 126 хил. лв. Калкулацията е направена на базата на средна мениджърска заплата от 6000 лв. и при условие, че съответният кадър напусне фирмата след по-малко от година от назначението си. Това показват данните на иновативен калкулатор, изчисляващ цената на неправилното назначение.

    Инструментът е представен у нас от водещата агенция за подбор на персонал HRS България в рамките на новата ѝ услуга 360Insights. Загубите от текучеството на служителите могат да бъдат наистина сериозни, като те идват от заплати, разходи за подбора на персонала и последващото му обучение, по-слабо представяне на екипа заради честата смяна на хора, пропуснати бизнес възможности и негативно влияние върху репутацията на компанията.

    Най-честата причина за скорошното напускане на служителите е невъзможността очакванията на фирмата да съвпаднат с тези на наскоро наетия кандидат. В много случаи се получава и разминаване между търсените личностни качества, вярвания, нагласи и др., които обикновено рядко се изследват подробно в процеса по подбор. Услугата 360Insights елиминира и двете причини, използвайки научнообоснован подход в оценката на кандидатите и анализирайки техния темперамент, поведение и нагласи. Освен това на оценяване подлежат и самите компании, което помага да се изяснят очакванията на двете страни още в началото.

    360Insights бе представена за първи път в България преди няколко месеца ексклузивно от HRS България. Услугата значително оптимизира процеса на подбор, като е изключително подходяща при търсенето на мениджъри на високи позиции. 360Insights гарантира до 96% успеваемост при откриването на подходящите кандидати, които не само отговарят на всички професионални изисквания за дадена позиция, но се вписват в културата на компанията и имат потенциал да останат в нея за дълго.

    „Опитът и професионалните умения далеч не са единствените фактори, за да гарантират, че едно назначение ще бъде успешно и наетият служител ще остане задълго в компанията. Личностните характеристики понякога могат да се окажат далеч по-важни. Конвенционалните методи за подбор на кадри обаче невинаги ги отчитат и анализират, което може да доведе до негативни последствия в дългосрочен план. Нашата услуга 360Insights се стреми да разреши този проблем и чрез иновативната си методология още в началото да изясни на компаниите и кандидатите какви са очакванията на двете страни и дали може да се намери пресечна точка между тях“, коментира Кирил Бораджиев, управляващ партньор в HRS България.

    Услугата 360Insights предлага удобство както на кандидатите, така и на работодателите, тъй като целият процес се случва бързо и лесно в онлайн платформа, достъпна от десктоп, мобилни устройства и таблети.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 10 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 15 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 16 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 16 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам