събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2279 прочитания

    Ученици създадоха дистанционно контролиран озонатор

    Учебната компания Co&Co Industries спечели специалната награда Hi Tech 2021 за своя озонатор и пречиствател на въздуха в програмата на JA България „Изгряващи звезди“
    23 юни 2021, 15:48 a+ a- a

    Екипът на Co&Co Industries

    Учебната компания Co&Co Industries спечели специалната награда Hi Tech 2021 за своя озонатор и пречиствател на въздуха в програмата на JA България „Изгряващи звезди“ – най-голямото младежко стартъп събитие в България.
    В 13-ото издание на форума „Учебна компания“ 2020-2021 се ангажираха над 1000 ученици от 80 гимназии от цялата страна. До полуфинал достигнаха 57 отбора, като 17 от тях преминаха напред към финалите на „Изгряващи звезди“ 2021.

     

    Разкажете ни за Вашата компания Ko&Co Industries.
    Ko&Co Industries е учебна компания, създадена от 6 съученици за нашето участие в ежегодното състезание на Junior Achievment България "Изгряващи звезди".

    Как се роди идеята за Вашия продукт?
    Първоначално всеки член на екипа трябваше да предложи идея за продукт - минахме от дистанционно контролиран обучителен робот за програмиране до ароматизатори за въздух. Накрая се събрахме в един от часовете ни по предприемачество, объдихме идеите си и в крайна сметка, решихме да комбинираме идеите си и да направим дистанционно контролиран озонатор.

    На какъв етап от реализацията сте?
    Вече сме готови с документите си за учредяване на фирма и имаме една реализирана продажба. В момента работим за установяването ни на пазара като сериозен конкурент на вече установилите се фирми.

    Продуктът на компанията

    Кои бяха най-големите предизвикателства и как се справихте с тях?
    Най-голямото предизвикателство по разработката на продукта ни беше производството на озонатора, а документацията по него.

    Разкажете ни за първите Ви клиенти – кои бяха те и с какво ги спечелихте?
    Вече имаме една реализирана продажба и говорим с компании на семейни приятели за продажбата на още два озонатора. Първата продажба беше на нашето училище. Сравнихме продукта си с вече инсталираните малки озонатори в класните стаи от гледна точка на цена и капацитет и, в комбинация че сме ученици в същото училище, успяхме да ги спечелим.

    Кои са Вашите основни конкуренти и с какво считате, че сте по-добри от тях?
    Пазарът, в който се конкурираме, се е разрастнал драстично за последната година и половина – от първата поява на COVID-19. Основните ни съперници са фирмите, които продават в общопознатите магазини за техника като eMAG и Technopolis, а именно Finlux, Oberon и Puricom.

    Какъв потенциал виждате за Вашия продукт?
    COVID-19 пандемията повдигна въпроса за хигиенните стандарти навсякъде. Присъствието на пречистващи уреди в търговски обекти служи за подобряване на мнението на клиентите на този обект, а в офисните пространства предлага сигурност на работещите. Търсенето на пречиствателни уреди няма да спадне в близките няколко години, защото целият свят работи за бъдеще, в което такива пандемии няма да се повтарят. Според нас компанията ни има голям потенциал за растеж, а относно самия продукт – можем да го адаптираме за всякакви промени в пазара. Това би ставало чрез малки промени – намаляване/ увеличаване на размера на уреда, смяна на уредите и още безброй много малки модификации.

    Какви са следващите стъпки пред Вас?
    За в бъдеще главната ни цел е да направим още продажби и така да се установим на пазара. Оттам планираме да рекламираме продукта ни главно в социалните мрежи и интернет и да започнем да предлагаме и интернационални услуги, защото пазарът в България е относително ограничен – да, можем да направим много продажби, но ако планираме за 5 до 10 години в бъдещето, интернационалните продажби са ключът към успеха ни.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    18 април 2024, 16:05
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    18 април 2024, 15:57
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    18 април 2024, 15:14
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство