четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2416 прочитания

    Българската BGO Software разширява дейността си в Щвейцария

    Технологичната компания обяви, че фокусира изцяло дейността си върху разработването на ИТ решения в здравния сектор
    31 май 2021, 13:15 a+ a- a

    Иван Лекушев, основател и директор на BGO Software

    Българската технологична компания BGO Software обяви, че разширява дейността си и разкрива представителство в Базел, Швейцария, като част от кампуса на световния фармацевтичен гигант Novartis. Новият бизнес курс на компанията е логична следваща стъпка в развитието на стратегията и цели да изведе на преден план дейностите и инвестициите, които български ИТ компании правят в здравеопазването, превръщайки България в Европейски хъб за дигитално здравеопазване. 

    Компанията обяви и промяна в стратегията си и цялостното фокусиране на дейността си върху разработването на ИТ решения в здравния сектор. С този ход BGO Software се превръща в първата технологична компания в България и региона, която разработва ИТ решения ексклузивно в сферата на дигиталното здраве за клиенти от цял свят.

    „Oт всички отрасли, които обслужвахме през последните години, идентифицирахме дигиталното здравеопазване като областта, в която чрез технологичната ни експертиза бихме могли да окажем най-голямо въздействие. Именно поради това, през април 2020 г. стартирахме процес на пълна трансформация на фокуса ни в посока дигитално здравеопазване, фармацевтика и клинични проучвания. Целта на BGO Software е да допринесе максимално за глобалния преход от аналогово към напълно дигитализирано здравеопазване, защото технологията може да спаси и подобри човешки животи днес”, коментира Иван Лекушев,  основател и директор на BGO Software. 

    Клиенти на компанията са едни от най-големите фармацевтични компании в Швейцария, както и държавни институции в Англия. Чрез технологичните си решения българската компания помага на доставчиците на здравни услуги да трансформират начина си на работа, да ускорят навлизането на иновациите, да подобрят финансовите резултати и да предоставят по-добро обслужване на своите пациенти и партньори. 

    „За да предоставим максимално висока стойност и качество за нашите клиенти, ние имаме нужда от ясен и точен фокус. Опитът ни като аутсорсинг организация ни даде необходимия опит и експертиза, за да разработваме проекти спрямо най-високите стандарти. Трансформацията ни в компания, разработваща решения ексклузивно в сферата на дигиталното здравеопазване е логична стъпка за нас, за да можем да направим максимума за нашите клиенти и да популяризираме България, като ИТ дестинация с висока добавена стойност”, казва Иван Лекушев. 

    Сред иновативните решения на българската компания са мобилни апликации за пациентска ангажираност и пациентски програми, мобилни апликации за дигитална терапевтика и мониториране на заболявания на пациенти, електронен пациентски регистър, платформа за управление на клинични изпитвания, решения за събиране и обработка на електронни данни и много други.

    През 2020 година BGO Software стана член на Български Клъстер за Дигитални Решения и Иновации в Здравеопазването. Клъстерът работи за изграждането на устойчива предприемаческа ИТ екосистема в здравеопазването като насърчава обмена на знания и иновации между заинтересованите страни в сектора. 

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 25 минути
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 2 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 3 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 5 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 6 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка